Saj ni res pa je.....

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Policaji so tudi samo ljudje.....nekateri so ok ,drugi so pa goljufi.....naj omenim da sem videl kako so hoteli tipa nategnit ker da ni bil pripet s pasom.....najprej dokumente,potem obvezna oprema.....in hops....ni bil pripasan.......pa je bil ,da ne bo pomote.

Pa še ena....grem tankat na črpalko...poleg mene na sosednji blagajni pa jezen hrvat in menjuje kune v evre in se jezi da ki je šel prehitro in da mora plačat....pa mu reče ta na črpalki....a si šel 67km/h ??......hrvat pa začudeno "kako veš"......si že 11-i ki je šel toliko.

Je pa to stare že enedve leti ,če ne še malo več.

Poznam pa tudi policaja ,ki bo kaznoval prav vsakega....pa tudi če bo njegov kolega s službenim avtom....ali pa žena....bilo kdo od žlahte,prijateljev.......itd.........brez nobene izjeme.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Policaji so tudi samo ljudje.....nekateri so ok ,drugi so pa goljufi.....naj omenim da sem videl kako so hoteli tipa nategnit ker da ni bil pripet s pasom.....najprej dokumente,potem obvezna oprema.....in hops....ni bil pripasan.......pa je bil ,da ne bo pomote.
V vsakem sistemu imaš gnila jabolka. Nekatere izločijo sodelavci nekatere pa službe ki obstajajo za to. Vsakdo se lahko tudi moti. Če ugotoviš svojo napako pa pač moraš bit toliko karakterja in jo priznat.
Citat:
Pa še ena....grem tankat na črpalko...poleg mene na sosednji blagajni pa jezen hrvat in menjuje kune v evre in se jezi da ki je šel prehitro in da mora plačat....pa mu reče ta na črpalki....a si šel 67km/h ??......hrvat pa začudeno "kako veš"......si že 11-i ki je šel toliko.

Je pa to stare že enedve leti ,če ne še malo več.
Bolj ko ne rekla kazala (ne trdim da ti nisi tega dozivel ampak da je lahko tudi crpalkar nabijal). Sicer pa so to foro uporabljali hrvaski policisti pri tusristih, ko so jim kot izmerjeno vrednost pokazali nastavljen limit na merilniku. Lahko da se je dogajalo/se dogaja pri nas. Če imaš dokaz se obrni na VDT - z veseljem bodo obravnavali ker samo čakajo na kaj takega. Če se izkaže za neresnico pa pričakuj tožbe s strani obtoženih policistov - ljudje so šli s krivim pričanjem v pritožbah enostavno predaleč.
Citat:
Poznam pa tudi policaja ,ki bo kaznoval prav vsakega....pa tudi če bo njegov kolega s službenim avtom....ali pa žena....bilo kdo od žlahte,prijateljev.......itd.........brez nobene izjeme.

Sam sem slišal za enega ki je PLN napisal očetu. Ko je prišel domov je imel vse stvari pred vrati. Kdo bo koga kaznoval je stvar vesti posameznika. O tem imam precej izdelano mnenje, se mi pa ne zdi smiselno ga predstavljat ker se bo spet povzemalo izven konteksta itd.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Za nič ali za kršitev?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej se ti pritožuješ zaradi "pomanjkanja" korupcije, klientelizma in nepotizma?

Ma dajte slovenaci, odločite se. Hočete džumbus ali urejen svet?

wink-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz se ne pritožujem.....mene je že ustavil pa nisem nikoli nič plačal.....in ravno tako nisem nič plačal že 15 let pa sem naredil kar nekaj kilometrov.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Synthman: Glej brezveze da razpravljava ker ze vnaprej vem da bos stvari vlekel iz konteksta. Verjetno ne verjames v to, da te policist kaznuje zato ker bo s tem polnil proracun. Verjemi da tako dalec nihce ne razmislja.

Če policaj tako daleč ne razmišlja, pa zanj razmišlja komandir ali še kdo višje. Saj policaj je samo spodnji člen v verigi v funkciji inkasanta.
Samo če je policaj glup, ne ve da mu je naročeno, da kasira čim več zato, da bi polnil proračun. No nekateri se tudi radi izživljajo. Zadnjič so ustavili kolega je rekel da se je en policaj zelo nesramno obnašal do njega, drugi policaj in komandir pa sta se do njega obnašala korektno.
Zadnje pa kar verjamem, da policaj kasira zato, da bi izboljšal prometno varnost. (vsaj večinoma) ker na tak način, kot delajo sedaj se varnost samo poslabša. Jezen (besen) šofer, ki ga je policaj udaril po denarnici zaradi malenkostnega prekrška je najslabši šofer, z mislimi povsem drugod kot na cesti. Jezen je pa tud tisti, ki je kazen zaslužil, predvsem ker so kazni astronomsko visoke. Povsem enak učinek bi dosegli z nižjimi kaznimi, ampak država raje vidi da je manjko v mojem žepu kot pa v njenem. Zato pošilja policaje na cesto, da kasirajo.l
Danes izvedel.
Ravno ta kolega, o katerem pišem (glej zgornji citat) je dva dni po tem, ko so ga dobro oskubili policaji povzročil prometno nesrečo.
K sreči so vsi vpleteni preživeli.
Sem ga vprašal, kaj ga je sral po cesti, pa je odgovoril, da je bil z mislimi drugje.
Za mene nič čudnega nič presenetljivega, pravzaprav pričakovano., Pa bo spet država zaslužila.
Sem že večkrat napisal, jezen šofer ki ga oskubi policaj je najbolj nevaren šofer.

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Danes izvedel.
Ravno ta kolega, o katerem pišem (glej zgornji citat) je dva dni po tem, ko so ga dobro oskubili policaji povzročil prometno nesrečo.
Sem ga vprašal, kaj ga je sral po cesti, pa je odgovoril, da je bil z mislimi drugje.
Za mene nič čudnega nič presenetljivega, pravzaprav pričakovano., Pa bo spet država zaslužila.
Sem že večkrat napisal, jezen šofer ki ga oskubi policaj je najbolj nevaren šofer.

hysterical-1.gif

Stari, pa ti si legenda...

hysterical-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Danes izvedel.

hysterical-1.gif

Stari, pa ti si legenda...

hysterical-1.gif
Kar sem napisal je čistsa resnica. Ti se kaj smej, in tišči glavo v pesek, to ne bo spremenilo teh dejstev.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
tak človek, ki je tako psihično labilen, da zaradi prometne kazni še nekaj dni vozi popolnoma raztreseno, nima kaj iskati za volanom! kaj bi bilo šele, če bi tvoj kolega ostal brez partnerja, službe, premoženja? bi se za prvim vogalom zaletel, koga bi potem krivil?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Kaj si hotel povedati o kazni s tem, da je prijatelj naredil prometno??
hysterical-1.gif

Njegovo razmišljanje je, da je bolje pustiti kršitelje CPP nekaznovane, ker na ta način na cesti povzročajo manj gorja, kot če se jih kaznuje.
hysterical-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Modela sicer ne poznam. Vi se sedaj norca delate, ampak, najbrž veste kaj vam hoče povedat. Sem tudi sam bil 1x žrtev in če bi imel posnetek, bi bilo prav zabavno. Ne bom umrl zarad tistih nekaj evrov, sam naj mi pa ne nabija policaj nekaj v prazno, ker se ob takih trenutkih počutim kot, da nimam tut 4 razrede osnovne ne. Tist drek te gleda v oči in laže na polno. Nisem mu imel pa kaj, da mu nazaj rečem. Postavil par vprašanj in toj blo to. Šel in plačal, ampak od sedaj naprej, ko bo spet kdo klanfe sral, bojo klanfe v objektivčku.

Kakorkoli
1104popcorn.gif

grin1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Vi se sedaj norca delate, ampak, najbrž veste kaj vam hoče povedat.

Ja, da je enostavno bolje, da ukinemo globe za prometne prekrške.

Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Sem tudi sam bil 1x žrtev in če bi imel posnetek, bi bilo prav zabavno. Ne bom umrl zarad tistih nekaj evrov, sam naj mi pa ne nabija policaj nekaj v prazno, ker se ob takih trenutkih počutim kot, da nimam tut 4 razrede osnovne ne. Tist drek te gleda v oči in laže na polno. Nisem mu imel pa kaj, da mu nazaj rečem. Postavil par vprašanj in toj blo to. Šel in plačal, ampak od sedaj naprej, ko bo spet kdo klanfe sral, bojo klanfe v objektivčku.

Jaz takole pravim...ne rečem, da ni možno, da obstajajo pokvarjeni policisti. Zagotovo so. Ampak a ni nekaj pri vsem skupaj zelo zanimivo? Ne jaz, ne kdorkoli, ki ga osebno bolje poznam še ni naletel na tovrstno barabo, niti enkrat. Pa so mene ustavili že najmanj 30-krat, od tega sem vsaj v polovici primerov pihal. Vedno 0,0, razen enkrat 0,06...je pa bilo nekaj kazni za manjšo prekoračitev hitrosti, 1x varnostni pas in 1x premajhna varnostna razdalja. Pa se nisem niti enkrat pritoževal čez policaje, ker se zavedam, da sem si vsako izmed kazni zaslužil. Po drugi strani pa na tem svetu obstajajo določeni osebki, ki so pravi magnet za skorumpirane in barbarske inkasante. A ni to zanimivo? Meni je... In potem nekako razmišljam...a niso ti določeni osebki podobni tistemu iz sosednje teme? Drugače si jaz ne morem razložit njihove privlačnosti kar se tiče skorumpiranih in barbarskih inkasantov...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Po drugi strani pa na tem svetu obstajajo določeni osebki, ki so pravi magnet za skorumpirane in barbarske inkasante. A ni to zanimivo? Meni je...

Ma sej po eni strani je res zanimivo.
smile-1.gif

Jaz recimo rečem, da bom danes ustavljen, pa se bom vozil po omejitvah
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Jaz takole pravim...ne rečem, da ni možno, da obstajajo pokvarjeni policisti. Zagotovo so. Ampak a ni nekaj pri vsem skupaj zelo zanimivo? Ne jaz, ne kdorkoli, ki ga osebno bolje poznam še ni naletel na tovrstno barabo, niti enkrat.
Nimam AIDS-a. Niti noben od znancev.
Zanimivo, kaj?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Jaz takole pravim...ne rečem, da ni možno, da obstajajo pokvarjeni policisti. Zagotovo so. Ampak a ni nekaj pri vsem skupaj zelo zanimivo? Ne jaz, ne kdorkoli, ki ga osebno bolje poznam še ni naletel na tovrstno barabo, niti enkrat.
Nimam AIDS-a. Niti noben od znancev.
Zanimivo, kaj?

Po pisanju določenih ljudi tukaj gor naj bi bile inkasantske barabe dosti bolj pogoste, kot AIDS...