Saj ni res pa je.....

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kako? nemogoče če je pa na alterju pisalo da oni pa nimajo norme... hmm..

Policaji pa že na kaznujejo brezveze in samo zato da normo izpolnijo.
Oni so pošteni.

Sarcasm.jpg

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
o dobijo dobijo. u bistvu jim je plača odvisna od ocene! norme! samo eni si kar mečite pesek v oči da tega ni...

Ti si en navaden lažnivec. Vedno sem napisal da ne moreš prazen s terena hodil in vedno sem trdil da nihče nima višje plače zaradi več plačilcev. Seveda hitreje napredujejo tisti ki šefu bolj lezejo v rit. Če ima šef rad plačilce, jih od takih tudi dobi. Če ima šef rad policistke potem pa pač ženske napredujejo (malce pretiravam ampak upam da boš dojel). Ampak od nikogar plača ni direktno odvisna od plačilcev.

In na tv-ju je bilo rečeno da se šefov ne bo več ocenjevalo glede PLN (kar je sicer samo ena od postavk po katerih se ocenjuje komandir).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Eden od odgovorov na prejšnji citat:

Citat:
Se strinjam s tabo in verjemi da je vsepovsod tako

Policist ki napiše dosti plačilcev napreduje po 2 PR vsake toliko časa, to je merilo in nič drugega.

Je napisal policaj ki dela nekje kjer se k... dvigne če ma v enem dnevu dva plačilca. Osebno poznam policaja ki jih dnevno strese 30 pa napreduje enako hitro kot ostali ker pač ni všeč šefu. Je pa res da zaradi teh 30 na dan tudi sodelavcem ni.

Sicer pa v končni fazi niti ni važno. Sem proti normam in vem da jih v lj ni. Sicer pa če vam je lažje pomisliti an normo ko vas ustavi policist in fašete kazen se pa pač tolažite.

Aja pa še to: še vedno se bo štelo koliko plačilcev je dala kaka enota (se itak more štet zarad zakonov in nadzora) tako da je celoten prispevek in izjave kresalove eno samo populistično nabijanje.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
zanimivo, zakaj pa naj bi policija za kaksen majhen prekrsek izdala opozorilo. Mene v vseh letih ni nikoli noben policaj nic drugace opomnil kot z poloznico

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Moje sozalje (pa ne cinicno). Sem zato da se za prekrske tipa mobilni telefon, dnevne luci in do 20 km/h prehitro ponoci izdajajo opozorila. Nekaj jih poznam ki to tudi prakticirajo.

Samo to bo treba spremenit miselnost ljudi na terenu ki jih zadnjih 15 let pumpajo samo s tem da je folk treba cimvec kaznovat (da so opozorila izjema)

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Moje sozalje (pa ne cinicno). Sem zato da se za prekrske tipa mobilni telefon, dnevne luci in do 20 km/h prehitro ponoci izdajajo opozorila. Nekaj jih poznam ki to tudi prakticirajo.

Samo to bo treba spremenit miselnost ljudi na terenu ki jih zadnjih 15 let pumpajo samo s tem da je folk treba cimvec kaznovat (da so opozorila izjema)

Za mobilni telefon opozorilo? Si normalen?

Folk klicari, posilja smsje med voznjo. In ti bi za tole dajal opozorila? Jaz bi dal 1000 eur kazni!

Pa da ne bom izpadel uber alterjevec. Tudi sam se dostikrat prekrsim, s ten namenom sem nabavil 2 BT slusalki in se pocasi navajam ..

LP,
PIC

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Tud mene so še zmeraj kaznovali, nilkoli dali opozorilo.
Jest pa mislim, da bi za mobilni telefon morali dat takšno kazen, kot jo dajo za alkoholiziranost 0,8 promil, saj so ugotovili, da ko nekdo telefonira ogroža promet nekako podobno. Torej za enako ogrožanje, enako kazen.
Za dnevne luči, manjše prekoračitve...bi pa res lahko dali opozorila. Vse kazni so pa itak previsoke. Da ti gre mesečna plača in izpit če pelješ 80, tam kjer si še lani smel 90, (so prestavili tablo za naselje) je izven vsake pameti.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Nič se ni spremenilo.... Radar še vednovsak dan stoji takoj za odcepom tržič in meri v smeri gorenjske. to je tam kler se cesta zoži in kje je lažje pokasirat kot tam kjer ti nek bumbar nabije na cesto neke table, puhloglavec pa se sam pripelje in že kasira.......
Kot sem napisal že v uvodu pesek v oči.....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
..Osebno poznam policaja ki jih dnevno strese 30 pa napreduje enako hitro kot ostali ker pač ni všeč šefu. Je pa res da zaradi teh 30 na dan tudi sodelavcem ni.
Dobro so ga nategnili. Piše kazni, ker misli da bo napredoval, v resnici pa je takega policaja škoda napredovanja ali celo potegnit iz ceste, ker pokasira pa vseeno dosti, v pisarni pa nebi bilo nič od njega.
No sej čez čas bo razočaran pogruntal, pa bo začel pisat man plačilcev, potem bodo pa še bolj pritisnili nanj, zaradi padca delovne uspešnosti.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sicer pa v končni fazi niti ni važno. Sem proti normam in vem da jih v lj ni. Sicer pa če vam je lažje pomisliti an normo ko vas ustavi policist in fašete kazen se pa pač tolažite.
Norme so, že poslanci jih zapišejo v planu proračuna za prihodnje leto, kjer je postavka za kazni. In plan je treba izpolnit a ne? Kako si ta plan porazdelijo na policiji pa smo slišali zdej.
In ravno zaradi norme in števola plačilcev, ali pa tudi zaradi želje po izživljanju policaji pišejo take nesmiselne kazni, koz zadnjič kolegu za umazano šipa na levih zadnjih vratih. Take kazni sicer ugodno vplvajo na blagajno, katastrofalno pa vplivajo na prometno varnost, saj ni bolj nevarnega šoferja kot je jezen šofer, ki mu zaradi neznatnega prekrška policaj upili visoko kazen.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Aja pa še to: še vedno se bo štelo koliko plačilcev je dala kaka enota (se itak more štet zarad zakonov in nadzora) tako da je celoten prispevek in izjave kresalove eno samo populistično nabijanje.
Če se bo samo štelo še ni nič narobe. Da pa s številom med sabo tekmuje, ali celo stimulira je pa v nasrotju z konceptom varnosti.
Tisti policaj, ki ima na svojem območju malo prekrškov bi si prej zaslužil višjo plačo kot tisti, ki jih ima veliko. Je tako ali ni?
Sicer pa tud jest mislim, da je izjava kresalke eno samo populistično nabijanje. V resnici se ne bo spremenilo nič.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Nič se ni spremenilo.... Radar še vednovsak dan stoji takoj za odcepom tržič in meri v smeri gorenjske. to je tam kler se cesta zoži in kje je lažje pokasirat kot tam kjer ti nek bumbar nabije na cesto neke table, puhloglavec pa se sam pripelje in že kasira.......

Ja kranjska prometna. Tam imajo celo anvedeno v delovnih nalogih kje in ob kateri uri naj merijo, so tudi edini ki so na polno kaznovali emd stavko 5.10. samo niso pa merilo.

Synthman: Glej brezveze da razpravljava ker ze vnaprej vem da bos stvari vlekel iz konteksta. Verjetno ne verjames v to, da te policist kaznuje zato ker bo s tem polnil proracun. Verjemi da tako dalec nihce ne razmislja.

Napisal sem, da sem za to, da bi se izdalo vec opozoril. Se vedno ap trdim da je kresalova govorila neumnosti in da se je ukvarjala s stvarmi o kateri ve premalo d abi sploh lako komentirala. Naj pusti Gorška da dela in naj Goršek daje izjave. V končni fazi je Policija samostojen organ v sestavi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

Ja kranjska prometna. Tam imajo celo anvedeno v delovnih nalogih kje in ob kateri uri naj merijo, so tudi edini ki so na polno kaznovali emd stavko 5.10. samo niso pa merilo.

Tako ali tako je pa bilo jasno povedano (vsaj za tiste, ki so sposobni vsaj malo dojemat), da se bo stvar poskusno začele 1.1. samo na PU Celje, če bo uspešna, bo pa še drugod.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
appollo8 lažeš kvečjemu ti. oz mečeš pesek v oči...

dajva nekaj razčistit: če želiš napredovati moraš nabrati XY PLN. če jih ne nabereš ne napreduješ. a ne? torej imaš NORMO! a ne? enako kot delavka za trakom enako kot skladišnik...

niso tisti miličniki ki stojijo na cesti problem... oni delajo po direktivi.. .eni so res "pasji" ampak nimaš kaj... sem že srečal prijaznega, ki mi je pomagal, pa tudi takega ki je samo kasiral... jebat ga... je pa dejstvo da oni MORAJO kasirat, ker potem na podlagi PLN se delajo statistike...

pa še nekaj: kazen za gsm mora biti enaka kot kazen za alko 0.71...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Synthman: Glej brezveze da razpravljava ker ze vnaprej vem da bos stvari vlekel iz konteksta. Verjetno ne verjames v to, da te policist kaznuje zato ker bo s tem polnil proracun. Verjemi da tako dalec nihce ne razmislja.

Če policaj tako daleč ne razmišlja, pa zanj razmišlja komandir ali še kdo višje. Saj policaj je samo spodnji člen v verigi v funkciji inkasanta.
Samo če je policaj glup, ne ve da mu je naročeno, da kasira čim več zato, da bi polnil proračun. No nekateri se tudi radi izživljajo. Zadnjič so ustavili kolega je rekel da se je en policaj zelo nesramno obnašal do njega, drugi policaj in komandir pa sta se do njega obnašala korektno.
Zadnje pa kar verjamem, da policaj kasira zato, da bi izboljšal prometno varnost. (vsaj večinoma) ker na tak način, kot delajo sedaj se varnost samo poslabša. Jezen (besen) šofer, ki ga je policaj udaril po denarnici zaradi malenkostnega prekrška je najslabši šofer, z mislimi povsem drugod kot na cesti. Jezen je pa tud tisti, ki je kazen zaslužil, predvsem ker so kazni astronomsko visoke. Povsem enak učinek bi dosegli z nižjimi kaznimi, ampak država raje vidi da je manjko v mojem žepu kot pa v njenem. Zato pošilja policaje na cesto, da kasirajo.
Policaji bi za višje plače morali fehtat pri Križaniču, ne pa pri Kresalki, saj so več pri njemu v službi. hehe mogoče je tu problem ker ne fehtarijo na pravem mestu lol

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Več bi morali kazati kaj se lahko zgodi. Primere, ko na vprašanje "koliko poškodovanih oseb je v vozilu" dobiš odgovor "vsaj eden je bil".
shocked-1.gif

Ali pa ogled kakšnega inštituta za rehabilitacijo. So stvari še hujše kot smrt. In da folk ve, da ko poškoduješ enega to vpliva na celotno družino in na vse aspekte njihovega življenja. Še preselit se moraš, ker je nekdo na vozičku.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Dioo mio, včeraj sem jih srečal prvič, zahrbtno za eno tablo. Pa ja ne bojo sedaj še bolj očitno kaznovali. Najbrž še ne vejo, da so bili njihovi celjski kolegi preveč glasni
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
appollo8 lažeš kvečjemu ti. oz mečeš pesek v oči...

dajva nekaj razčistit: če želiš napredovati moraš nabrati XY PLN. če jih ne nabereš ne napreduješ. a ne? torej imaš NORMO! a ne? enako kot delavka za trakom enako kot skladišnik...
Ni res. Ker če bi tvoja teorija držala, potem stalni dežurni nikoli nebi napredoval, intervencijska patrulja ne bi napredovala 20 let ker nimajo nič po prometu. Lokalni kriminalisti ne bi napredovali ker večinoma ne delajo v uniformi in tudi nimajo plačilcev, VPO ne bi napredoval (zaradi pomanjkanja kadra tudi oni štrafajo ampak če bi bilo moštva dovolj potem to ni njihovo delo).

Gotovo je, da se tudi (ne samo) skozi plačilce vidi ali kdo dela ali ne. namreč opazovalec ki pride po 8 urah brez plačilcev, brez preverjenih soebn, brez informacij, verjetno ni delal. ker v Ljubljani se ukrepi dobesedno zaletavajo vate.
So pa veleumi na SUP-ih ki so policistom odrejali da mora biti 1/4 plačilcev za pas, 1/4 za alko, 1/4 za hitrost in 1/4 za ostalo. In potem patrulja ni kaznovala enega ki je šel v rdečo luč, ker bi morala dobesedno poiskat še 3 kršitve da bi bila statistika OK.

In zdej si pa predstavljaj kok dvigne pokrov policaju ko mu že 6 isti dan nekdo očita da kaznuje ker bo potem imel višjo plačo. Ne bo je imel. Ampak kljub populizmu ministrice bodo isti veleumi dajali iste neumne usmeritve še naprej.

upam da bo reorganizacija naslednje leto pospravila po hiši.

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Dobr da nisi še čistilke omenil, da ne bo napredovala, ker ima premalo plačilcev...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
cistilka nima pooblastil.... =) ampak ok ce ze hoces... Pa se administratorke, hisniki, vtz
smile-1.gif

Upam da si vsaj razumel kaj sem hotel povedat