Saab 9-3 2.0T

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik unfuckable pravi:
Infernus: avto je definitivno predrag za svojo ceno. Za isti denar dobiš v Sloveniji 3 leta mlajšega z 1.9 dizel motorjem. Če ti je pa vseeno 2.0t motor pri srcu, pa dobiš v Nemčiji za manjši denar mlajše turbo bencinarje:
LINK 1
LINK2

Evrofil: glede servisiranja, KMAG je že preteklost. Najboljši v Sloveniji je Kopač. Drugače pa je uradni prodajalec AH Moste.

Lost1: jes sem pa (žal) slišal, da se zelo slabo prodajajo...

mac77: verjel ali ne, to ne žre k svinja. Z normalno vožnjo si nekje na 8.5l. S težko nogo pa nekje do 11-12l (pri meni okoli 12l plina).

AH Moste cccccc. V eni od tem sem že napisal, da jim ne bi dal vrtne kosilnice za poservisirat a oni se spravili SAABa rihtat
hysterical-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
aja pa dizli niso oplovi ampak fiatovi

Fiatovi so od ,če se ne motim, 2005 leta dalje. In ti vsaj delajo. Kar je bilo pa pred tem letom....

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Citat:
Infernus: avto je definitivno predrag za svojo ceno. Za isti denar dobiš v Sloveniji 3 leta mlajšega z 1.9 dizel motorjem. Če ti je pa vseeno 2.0t motor pri srcu, pa dobiš v Nemčiji za manjši denar mlajše turbo bencinarje:
LINK 1
LINK2

Evrofil: glede servisiranja, KMAG je že preteklost. Najboljši v Sloveniji je Kopač. Drugače pa je uradni prodajalec AH Moste.

mac77: verjel ali ne, to ne žre k svinja. Z normalno vožnjo si nekje na 8.5l. S težko nogo pa nekje do 11-12l (pri meni okoli 12l plina).

AH Moste cccccc. V eni od tem sem že napisal, da jim ne bi dal vrtne kosilnice za poservisirat a oni se spravili SAABa rihtat
hysterical-1.gif

No, no, sej lost v svojem bistvu ni tako slab pubec...

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Citat:
LINK 1
LINK2

hysterical-1.gif

No, no, sej lost v svojem bistvu ni tako slab pubec...

Lost mogoče že ne, a njihova (če je zaposlen v AH Moste) servisna služba je katastrofa

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Kolega ima 9.3 Aera - torej 2.0Turbo in 210KM. Poraba avta je tudi pri hitri vožnji sprejemljiva, pod 10litrov se voziš kadarkoli, nad 11litrov pa ga moraš tiščati vsaj 50% nad največjo dovoljeno hitrostjo v SLO.

Tisti ki v tej temi omenjate 1.9diesel motor, niste dojeli bistva tega avta. Ista osnovna oznaka modela še zadaleč ne pomeni istega avta!

LP,

Milan

In to je kao visoka poraba (kakor eni višje jamrajo)
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
In to je kao visoka poraba (kakor eni višje jamrajo)
bonk.gif

Se strinjam. Če ti tono in pol težka gara z 2.0 turbo bencinsko mašino in 176 konji pije pod 10, je jackpot. Kdor pričakuje, da bo s takim avtom delal povprečje 6 ali ne vem koliko še, je prehud optimist (ali pa slepo verjame tovarniškim prospektom, hehe).

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ma kaj se obremenjujete s porabo........meni astra (benzinc) pije 7-9 litrov....odvisno koliko ga tiščim....
hysterical-1.gif
...ga pa tiščim skoraj zmeraj.

No....moj stric je imel lado karavan....pa je reku....ko jo samo prižgeš ti spije 15 lirov
nahrung002.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Lahko mi tudi na PM javis kaj oz. kje je bil problem, ker malce dvomim da bo to držalo kar pišeš glede na to da nekatere druge AH vozijo vozila k nam, ker sami nimajo izkušenj oziroma ne ugotovijo oz. odpravijo napake uspešno.

Sej ne rečem, vsak dela napake,kritike pa odpravijo čimveč napak.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
naliM je dobro opisal zadevo. Dodam naj še, da "tvoj" ni T ampak t, se pravi malo švohnejši, kot v Aeru. Ampak je dobro, ker padeš v nižji razred pri zavarovanju.

Sedaj pa problemi - avtomobili so resda lepi s super motorji... anpak kvaliteta je slaba. Črički, cenena plastika, slab menjalnik (scat ga pelje moj bivši R19 1.4), plastičen občutek. Govorim za Aero, da ne bo pomote. Bojda so po 2005 precej dvignili kakovost.

Nasvet kot pri vsakem avtu: preizkusi, pelji, dobro poglej. Da ne boš kupil na slepo in bil potem razočaran.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Lahko mi tudi na PM javis kaj oz. kje je bil problem, ker malce dvomim da bo to držalo kar pišeš glede na to da nekatere druge AH vozijo vozila k nam, ker sami nimajo izkušenj oziroma ne ugotovijo oz. odpravijo napake uspešno.

Sej ne rečem, vsak dela napake,kritike pa odpravijo čimveč napak.

Hja ne delam v vaši branži, da bi pljuval po vas (beri kao konkurenci). Na opelforumu sem pred časom opisal izkušnjo. Nisem vas blatil drugje, tožil pa tud ne - avta pa tud nkol več vam ne peljem tko da,... dnar k sm ga zarad vaše servisne nesposobnosti zgubu se je že zaslužu, sam moji živci so pa vredni veliko več.
ps pa lepo pozdravi Jerneja, ko ga vidiš-mislm, da je uredu dečko

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Če omenjaš Jerneja, sklepam da je šlo za rabljen avto in ne za nov avto?