Saab 9-3 2.0T

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Kakšne izkušnje s Saab-i in 2.0 Turbo bencinarji? Kakšna je kaj kvaliteta, čigavi so motorji itd.

Tale mi je padel v oči: KLIK

Lep za popizd... Pa motor je ravno pravšnji
smile-1.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Kakšne izkušnje s Saab-i in 2.0 Turbo bencinarji? Kakšna je kaj kvaliteta, čigavi so motorji itd.

Tale mi je padel v oči: KLIK

Lep za popizd... Pa motor je ravno pravšnji
smile-1.gif

To je super avto, samo servisi, oziroma deli so pač nekoliko dražji.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Motorji so Saabovi - izumitelji Turbo motorjev.press
smile-1.gif
Dizli so pa Oplovi....

Avto je kul, zelo, ZELO udoben (vsaj meni), in ni enak poplavi BMW 3-jk, s katerimi je primerljiv.

Podpiram nakup. Edino ne vem kje ima PolarMobil al kaj so ze zdaj servis - KMAGu so vzeli licenco se mi zdi.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Lep, ni kaj.
Vendar se mi zdi, da je prodajalec, glede na trenutno stanje na trgu rabljenih avtomobilov, grozen optimist. To potrjuje tudi opomba, da so možne menjave, itd.
Po moje, če se ga znebi za 8k EUR je lahko srečen, ampak tud za ta denar dvomim, da bo našel kupca.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
http://www.saab.si/

Saab se presenetljivo dobro prodaja v SLO ( govorim za nove).

Kako, če jih pa skoraj nič ni videt na cestah. Pa en je v cityparku - predstavitveni - iz 45k znižan na 36k eur. Nekam veliko popusta se mi zdi, ampak ok.. Avto je carski
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
11.000€ za 2002 letnik ?????????? A JE TA NORMALEN?

jaz sem prodajal 2001 letnik model 2.3TD pa nisem dobil kupca.....

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
seveda....gušti so gušti in gušte se plača.........je treba konjem dat jest ,če jih hočeš gnat.
grims-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Motorji so Saabovi - izumitelji Turbo motorjev.press
smile-1.gif
Dizli so pa Oplovi....

Avto je kul, zelo, ZELO udoben (vsaj meni), in ni enak poplavi BMW 3-jk, s katerimi je primerljiv.

Podpiram nakup. Edino ne vem kje ima PolarMobil al kaj so ze zdaj servis - KMAGu so vzeli licenco se mi zdi.

no, no... prvo so ga v avtomobilski industriji zaceli aplicirati v svoje modele GM Oldsmobile Cutlass in v Chevrolet Corvair, sledili jim je zelo kmalu BMW, Porsche, Buick, Mercedez in sele nato Saab. Prvi serijski turbodizel je pa naredil Pezo, potem pa je zelo kmalu prevzel primat FIAT in ga se danes drzi na vseh podrocjih, dizlov

Prvi turbo bencinar v majhnih avtomobilih je pa naredil Reno v svojo petico, pa ne II. serijo za pussyje kakrsno poznamo danes ampak v prvi, ki je imela svoj cas pogon zadaj in zavidljivih 160KM oz. 230KM in je tisti cas, serijska reno pet brez predelav, na pisti mirno konkurirala legendarnemu in predzadnjemu moskemu (zadnji je bil F40 seve) Ferrariju 308.

V tistem casu se je zacela in malo pred 90 leti koncala turbo doba F1 motorjev, ali zlata doba formule ena, kar potrjujejo vsi pravi moski ampak to je ze druga tema...
redface-1.gif

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Infernus: avto je definitivno predrag za svojo ceno. Za isti denar dobiš v Sloveniji 3 leta mlajšega z 1.9 dizel motorjem. Če ti je pa vseeno 2.0t motor pri srcu, pa dobiš v Nemčiji za manjši denar mlajše turbo bencinarje:
LINK 1
LINK2

Evrofil: glede servisiranja, KMAG je že preteklost. Najboljši v Sloveniji je Kopač. Drugače pa je uradni prodajalec AH Moste.

Lost1: jes sem pa (žal) slišal, da se zelo slabo prodajajo...

mac77: verjel ali ne, to ne žre k svinja. Z normalno vožnjo si nekje na 8.5l. S težko nogo pa nekje do 11-12l (pri meni okoli 12l plina).

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Kolega ima 9.3 Aera - torej 2.0Turbo in 210KM. Poraba avta je tudi pri hitri vožnji sprejemljiva, pod 10litrov se voziš kadarkoli, nad 11litrov pa ga moraš tiščati vsaj 50% nad največjo dovoljeno hitrostjo v SLO.

Tisti ki v tej temi omenjate 1.9diesel motor, niste dojeli bistva tega avta. Ista osnovna oznaka modela še zadaleč ne pomeni istega avta!

LP,

Milan