S7 vs S8 vs G6

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Nič od androida. Vse je isto sranje. Žal. Za ceno povezljivosti dobiš nedodelan sistem, ki večino časa ali šteka, ali pa se posodablja.

hysterical-1.gif

Ah, vernik Apple-a. Punca ma iphone, jaz s7. Oba zadovoljna s svojim.

Edino smešno je, ko sva v skladišču, ki je v kletnih prostorih, kliče stranka in mora leteti ven na stopnišče, da se lahko pogovarja. Jaz se pogovarjam brez problema v skladišču.

Jaz pravi, kar komu paše, meni iOS pač ne odgovarja. Android pa mi tudi ne šteka, tako da ne vem o čem nakladaš, ni to S4 več...
bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Nič od androida. Vse je isto sranje. Žal. Za ceno povezljivosti dobiš nedodelan sistem, ki večino časa ali šteka, ali pa se posodablja.

hysterical-1.gif

Ah, vernik Apple-a. Punca ma iphone, jaz s7. Oba zadovoljna s svojim.

Edino smešno je, ko sva v skladišču, ki je v kletnih prostorih, kliče stranka in mora leteti ven na stopnišče, da se lahko pogovarja. Jaz se pogovarjam brez problema v skladišču.

Jaz pravi, kar komu paše, meni iOS pač ne odgovarja. Android pa mi tudi ne šteka, tako da ne vem o čem nakladaš, ni to S4 več...
bonk.gif

Zakaj so vsi, ki imajo iPhone, verniki??? Torej si ti po tej definiciji tudi vernik Samsunga?
grims-1.gif

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Je ena velika razlika med zadovoljni uporabnikom in vernikom. Za vernika je oh in sploh, nad vsem, nima napak niti kakih pomanjkljivosti. Če jih pa že ima, jih pa vernik ne izda.

Kot pri BMW fanih. Poznam enega, ki je ob debati do amena posral Renoja, ki ga ma njegov sosed mu je šel turbo na avtocesti. No, imava istega mehanika in tam izvem, da je na tem BMWju serije 5 v zadnjih 8 mesecih dal obnoviti turbino in šobe. Ampak tega živ bog ni vedel. BMW je bil vseeno naprej BMW v vseh debatah.

In mobifrik99 ni rekel, da ste vsi verniki. Za vernika je označil uporabnika @koliko.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik netko pravi:
Neumnosti... sam si kriv ce si iz aliexpresa narocas

Malo sem prerasel Androidne sisteme. In to s takrat top modeli pri telekomu (naprimer telefon ki je stal 800 € je sam klical takrat ko tega nisiem želel, grel se je kot pečica, na koncu pa se še proizvajalec odpove nadgradnjam sistema za ta telefon in ja Samsung je bil praprapraprapraded od toliko opevanega S8 (slabe stvari ostanejo v genih) in ne iz aliexpressa. Gremo stavit, da čez eno leto in malo ko pride ven S9 ne bo več podpore za S8 vsaj uradne ne, one neuradne me ne zanimajo, ker nisem računalniški guru.

neo5468

Pripravnik
17. maj 2016
73
0
6
iPhone ne šteka ker ima najboljši in house procesor in edini ponuja NVMe ssd like storage z ogromno read/write hitrostjo. Apple kontrolira hardware in software, zato lahko ponujajo posodobitve tudi 4 leta. Samsung sicer ima svoj Exynos, vendar je v Ameriki zaradi omrežnih patentov prisiljen uporabljati Qualcomm Snapdragon procesorje. Ne morejo pa zdej isti telefon v Evropi posodabljati 4 leta, v Ameriki pa 2. Tudi Google z svojimi Nexus in Pixel telefoni se je srečal s tem problemom, zato sedaj razvijajo svoj in house procesor da se ločijo od raka imenovanega Qualcomm. Če hočeš najhitrejši telefon na trgu si prisiljen kupit iPhone, konkurence žal ni. Tudi iPhone 6s ki bo kmalu 2 leti star je mnogo hitrejši od novega S8.

Če ne bi imel operacijski sistem tako retardiran, bi kupil iPhone že samo zaradi same hitrosti, vendar ima preprosto prveč limitacij. Ne moreš si po svoje naštimat ikon na namizju, nimaš file managerja, nimaš MTP, suženj si njihovemu shitty iTunes-u, ne moreš nastavljati default aplikacij ampak si prisiljen uporabit vse od Apple-a, pa zdej so prokleti debili še 3.5mm headphone jack odstranil. Lahko bi našteval še in še. Sedaj so Android telefoni postali dovolj hitri da ne štekajo več tako kot so včasih. V eri Galaxy S1, sem bil prisiljen uporabljati iPhone 3gs ker so vsi Android telefoni preveč štekal in bili neuporabni. Sedaj so dovolj dobri in operacijski sistem je svetlobna leta pred iOS, zato čeprav je iPhone nenormalno hiter, ga ne bom nikoli kupil.

To je bottom line in čisti fact. Če bo kdorkoli rekel kaj drugače, se moti ali pa se ne spozna na to področje. Torej če si casual user in ne veš o limitacijah ki sem jih zgoraj pisal, absolutno vzemi iPhone ker zadeva res leti in se noben Android telefon ne približa niti blizu, ko postaviš zadevi side by side.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Gremo stavit, da čez eno leto in malo ko pride ven S9 ne bo več podpore za S8 vsaj uradne ne, one neuradne me ne zanimajo, ker nisem računalniški guru.

Staviš? Za koliko? S6 je star 2 leti pa je dobil posodobitev na 7.0.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmm zanimivi ste s temi "hitrimi" telefoni. O kakšni hitrosti je sploh govora? Namreč trenutno imam S7, res da si pri vsakem updatu vzamem tistih max. 15min časa in si ga na sveže gor v celoti namestim ampak meni v dobrem letu dni ni S7 nikoli zaštekal in prav tako vse skače in dela "realtime". Če pa pogledamo nek Nexus ki ima "čist" android pa še toliko bolj... torej o kateri hitrosti govorimo zdaj? Mislite po benchmarkih? Al o kaki hitrosti za boga govorite????

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik netko pravi:
Neumnosti... sam si kriv ce si iz aliexpresa narocas

Malo sem prerasel Androidne sisteme. In to s takrat top modeli pri telekomu (naprimer telefon ki je stal 800 € je sam klical takrat ko tega nisiem želel, grel se je kot pečica, na koncu pa se še proizvajalec odpove nadgradnjam sistema za ta telefon in ja Samsung je bil praprapraprapraded od toliko opevanega S8 (slabe stvari ostanejo v genih) in ne iz aliexpressa. Gremo stavit, da čez eno leto in malo ko pride ven S9 ne bo več podpore za S8 vsaj uradne ne, one neuradne me ne zanimajo, ker nisem računalniški guru.

Se pravi tvoje bogate izkušnje z androidom bazirajo na telefonu izpred 5 let, pa še to Samsungu? Kaj bi počasi nehal klobasat neumnosti in onesnaževati teme?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik neo5468 pravi:
To je bottom line in čisti fact. Če bo kdorkoli rekel kaj drugače, se moti ali pa se ne spozna na to področje.

Kdo je zdej vernik
evil.gif

To kar si ti navedel kot omejitve, so glavni razlogi, zakaj jaz uporabljam iOS. Desktop mora biti tak, da dela tekoče in čim prej omogoča, da prideš do aplikacije. Widgetw ios sedaj ima, čeprav še vedno ne vidim smisla. Imam samo en widget za vreme. File manager ima, reče se mu icloud drive, ali dropbox. Tam imam dokumente, ki so dostopni vsem aplikacijam. Več od tega ne rabim. MTP ne rabim, ker nimam nobene potrebe, da bi karkoli priključeval na telefon. ITunes nisem prižgal že par let.

Jack connector pa bi raje videl, da bi še bil. Je pa to HW omejitev in ne SW. Bo pa se s tem treba sprijazniti, ko bom menjal telefon. Na žalost sem pmejen na Applov HW, če hočem uporabljati iOS. To me pri Applu še najbolj moti.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Ej,.. mislim da sem že v osnovni temi omenil da me iPhone zaradi omejitev, ki so lahko samo v moji glavi in svojih postopkov (nepokvarljiv za operaterje, eksstra skladišče, patentirat vse kar je možno in ni možno, izkoriščanje na vsakem koraku) ne sede,.. in ga z lahkoto odmislim,..Izkušnja izpred pariih let, ko sem za menjavo zvonenja moral pogledati 10 min video kako se to napravi me je trajno odvrnila od appla,..
Androidi, ki sem ju imel vtrajno zadnjem času Note 2 in Note 3 in Note 4, in telefona na testu Huawei P 9 in experia M5 niso štekali in so zadvoljili moje potrebe tako da ostajam na Androidu,..

Edino kar me moti so aplikacije, ki jih brez roota ni možno odstraniti,...to lahko še zrihtajo oz naj jih regulator prisili pa smo zmagal,..

b

neo5468

Pripravnik
17. maj 2016
73
0
6
Ne vem od kje tebi da sem vernik, ker respectam iPhone za to kar je in sem napisal veliko dobrih stvari o njem. Vendar za moje izkušnje in potrebe ni primeren. Vse kar sem napisal je točno.

Dejansko mečeš file manager in oblačno storitev v isti koš? Ne da se mi razlagati vendar očitno ne veš o čem govoriš. Imam S7 in ne uporabljam nobenih widgetov, to ni poanta Android home screena. Fora je da na iPhoneu ne moreš postavljati ikon tako kot si želiš, kot recimo na računalniku. Vse mora biti lepo po vrstnem redu in stvari ne moreš manipulirati, recimo ikono dati spodaj levo ali spodaj desno. To da mora biti tako "da dela tekoče" ne vem kaj si s tem mislil, brca v prazno po mojem. Če si postaviš ikone tako kot si ti želiš, definitivno prideš prej do aplikacij kot na iphoneu. "MTP ne rabim" je spet dokaj subjektivno, saj veliko Android uporabnikov to še vedno uporablja za prenos medijov.

@AvtoFun

Poglej si tole primerjavo med iPhone 7 in najnovejšim Google telefonom Pixel XL z svojim pure stock Androidom:

https://youtu.be/Na0JRDMAoKM?t=95

Tukaj se vidi moč A10 procesorja in NVMe storage-a. iPhone ga popolnoma uniči, vendar če bi izbiral med njima, bi še vedno vzel Google Pixel samo zaradi Android operacijskega sistema, ker je mnogo boljši in fleksibilen napram zaprtemu in "do it our way" iOS sistemu.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Citat:
Uporabnik neo5468 pravi:

Poglej si tole primerjavo med iPhone 7 in najnovejšim Google telefonom Pixel XL z svojim pure stock Androidom:

https://youtu.be/Na0JRDMAoKM?t=95

Ne vem kaj hočeš s tem pokazati. Primerjaš hruška in jabolka.

V odpiranju sistemskih aplikacij je veliko hitrejši. Pri 3rd party aplikacijah pač ne, ker očitno niso tako optimizirane kot njihove iOS variante.

Razvoj iOS in Android aplikacij je vedno ločen, na njem delajo različni ljudje in tudi vložen effort se precej razlikuje (navadno glede na pričakovan doprinos, ki je pri iOS načeloma višji).

neo5468

Pripravnik
17. maj 2016
73
0
6
Veš kaj je SSD? Storage na iPhoneu od 6s naprej je ubistvu SSD saj uporabljajo NVMe od macbooka. Preberi si Anandtech review:

http://www.anandtech.com/show/9662/iphone-6s-and-iphone-6s-plus-preliminary-results

Nato pa preberi kaj uporabljajo današnji Android telefoni. eMMC in UFS 2.0. Niti približno ni to samo optimizacija iOS aplikacij. Ko bojo prišli na plano Android telefoni z NVMe ekvivalenco ali karkoli kuha Samsung (verjetno nadgradnja UFS), potem bo stvar letela tudi na Androidih. Bottleneck tukej je hardware in ne software.

http://bgr.com/2016/08/18/iphone-vs-galaxy-note-storage-speed/

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Obstajata dva principa pristopa k operacijskem sistemu. Prvi je tradicionalen "document oriented" pristop. To je bil dos, windows, linux, unix, maxOS, ... Se pravi , osnova je dokument, potem pa imaš aplikacije, ki ta dokument manipulirajo. Novejši pristop pa je "app oriented". Primer tega je iOS, chrome book in tudi Android, če prav ta še ni čisto presedlal. Ideja tu je, da je na prvem mestu aplikacija, ki ji je v osnovi vseeno, od kje podatki prihajajo. Lahko so v oblaku, preko deljenega diska, ftp, wendav, sftp, ... skratka kjerkoli. Sam OS poskrbi za abstrakcijo. Prej sem omenil Dropbox in icloud drive. To sta dve aplikaciji, ki sta file managerja. Podatke imaš shranjene lokalno na disku, istočasno pa je kopija shranjena v oblaku. Skratka ne rabiš se več obremenjevati s tem kje so podatki, ali si se spomnil, da si jih prenesel na osebni računalnik, tablico, ..., podatki so enostavno dostopni od povsod. V aplikaciji Dropbox.

Zato ja Dropbox je file manager. Preko njega prenašam vse podatke (dokumente, fotografije, glasbo, ...) . Celo na primer ddwrt na mojem routerju sem preko iPada nadgradil tako, da sem najprej dl firmware v dropbox in ga potem naložil preko web vmesnika od routerja.

neo5468

Pripravnik
17. maj 2016
73
0
6
Jaz sem govoril o sistemskem file managerju, kjer vidiš root folderje operacijskega sistema in kjer so aplikacije in stvari dejansko shranjene. To se lahko pri iPhoneu naredi le z Jailbreakom in Cydia installerjom, vsaj če se pravilno spomnim svojih iPhone 3gs časov.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Ja sej, v app oriented OS tega ne rabiš. Za kaj točno bi to rabil nek povprečen uporabnik? Razen za poganjanje krekanih aplikacij seveda.

Zaradi zaklenjenega sistem so virusi in trojanci v iOS zellooooo redki. Česar za android ne bi ravno mogel trditi. In ko se pojavi kaka nova ranljivost, je v parih dneh na voljo popravek praktično vsem uporabnikom.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Citat:
Uporabnik neo5468 pravi:
Veš kaj je SSD? Storage na iPhoneu od 6s naprej je ubistvu SSD saj uporabljajo NVMe od macbooka. Preberi si Anandtech review:

http://www.anandtech.com/show/9662/iphone-6s-and-iphone-6s-plus-preliminary-results

Nato pa preberi kaj uporabljajo današnji Android telefoni. eMMC in UFS 2.0. Niti približno ni to samo optimizacija iOS aplikacij. Ko bojo prišli na plano Android telefoni z NVMe ekvivalenco ali karkoli kuha Samsung (verjetno nadgradnja UFS), potem bo stvar letela tudi na Androidih. Bottleneck tukej je hardware in ne software.

http://bgr.com/2016/08/18/iphone-vs-galaxy-note-storage-speed/

Pixel ima res ~4x počasnejše branje kot iPhone, ampak tu je govora o ~200MB/s vs. ~800MB/s, kar je totalno nerelevantno pri odpiranju aplikacij velikosti par 10MB - kar se lepo vidi tudi pri odpiranju (manjših) sistemskih aplikacij.

Drugače pa je software še kako pomemben. S slabim SW lahko "ubiješ" še tako dober HW in z dobrim SW lahko bolje izkoristiš slab HW.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Za qurce merit so takšni videi odlični. Potem pa daj v roke pixla in ajfona povprečnemu uporabniku ki dela z njima vsakodnevne stvari in me res zanima kakšna je razlika v hitrosti delovanja