s5, nexus5 ali?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
trenutno imam še (za svetlobno hiter potrošniški trg) predpotopen s2 plus. me pa zanima, če bi bila recimo cena ista za s5 in nexus5, kaj bi za vas pretehtalo, da bi se odločili za enega ali drugega?
nekako sem se navadil na to samsungovo "kožo", imam pa tudi tablico nexus7, kjer mi tudi leži "čistost" okolja. v kakšne druge vode se ne bi spuščal, ker se le navajen...(sony je obupen, htc je prenačičkan, lg-je ne poznam...)

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz ne vem kako se lahko Samsungi tako dobro prodajajo (brez zamere uporabniki). Brez najmanjšega dvoma je jasna odločitev Nexus 5, čeprav gre za leto starejši hardware, zadeva v praksi deluje bolje. Ok malenkost slabša kamera in baterija, kaj še pogrešam?

Med tem pa na Nexus 5 za manj denarja, dobiš kot si že omenil "čistejše okolje", ki prinaša tudi gladkejše delovanje in boljše upravljanje z ramom. Hitrejše posodobitve in tudi možnost predhodnega testiranja android l.

Kaj pa vem, pomoje je bil android narejen za Nexus naprave (čeprav, gotovo nebi bil tako uspešen, če nebi folk toliko samsungov kupoval priznam). Tako da ste kar koristni,..Kaj pa vem, drugim je zelo težko svetovat.. Če si Touch Wiz navajen in imaš €, potem mogoče S5 celo boljši zate.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
no, rekel, če bi imela oba isto ceno-kaj bi prevagalo?
pri kolegu sem testiral s5, pa je res nabita z vsem sranjem...samsungovim. pa če si več let vajen leve tipke za options...in so jo sedaj umaknili
smile-1.gif
nekje sem bral, da lahko vse to sedaj na s5 odstraniš???
ker za zdaj prav dobro shajam z s2, pa ga ne matram ko norca...wifi le občasno za update, mobilna povezava čez dan zaradi mejlov, fejs in skype bolj kot ne...potem bi moral tudi nexus dlje zdržati? res pametna uporaba pametnega telefona, hehehe
kar pa se tiče prodaje...ja, če imaš 1000 različnih kosov na izbiro pri samgnusu in pa kakih 5 pri htc-lg-xxx....bi rekel, da samgnus zmaga
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
To je stvar osebnih preferenc in se bos moral sam odlocit. Jaz npr zaradi TW ne kupim nobenega samsunga, pa da je nevem kaki, tako da za mene to nebi bil tezki izbor. Ce pa je nexus se pol cenejsi pa je zadeva brez dileme jasna, da bi vzel n5

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
osebno se itak nagibam k nexusu. njegov fotoaparat, ki je "pol slabši" od s5 me niti ne gane preveč...tistih 50 slik na leto, akr jih naredim s telefonom zame ni nekaj zelo pomembnega. morda me moti le njegova slabša baterija, ampak...če gledam na mobitelu cenik...4 eur proti 14 eur na mesec zmaga nexus.
je pa res...tw je na daleč bolj blizu čistemu androidu kot pa sonyjev, lgjev ali drug. seveda sklepam po sebi, ker sem dokaj hitro "zakapiral" nexus 7 tablico, sam imam pa s2 z 4.22 androidom. če bi le lahko vrgel preč njegovo samsungovo navlako
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Nexus je top za njegov denar. Pa tudi nimaš nekega smetja gor (TouchWiz) in updati so na voljo takoj.

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Pred enako dilemo sem tudi sam. Vse pluse ima Nexus, nima pa reže za SD kartico in zato odpade pri meni.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
mah, sedaj imam 8gb telefon in je to dovolj zame. osnovni 16gb model je zato popolnoma dovolj. morda me moti/bo motilo le pomanjkanje aplikacij, ki sem jih sedaj navajen iz samsunga. ampak...hitrost ali pa razvajenost, to je zdaj vprašanje
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
16GB je v bistvu zelo malo. Realno je prostora le 12.9GB.

Jaz imam samo še 3GB prosto, pa imam na telefonu "le" ~6GB lastnih podatkov (slike, glasba, karte za navigacijo). Aplikacije, njihovi podatki in cache zasedejo že precej prostora - v mojem primeru ~4GB. Pa nimam ravno veliko aplikacij, največja med njimi pa je Google Translate (~500MB).

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
ja, se strinjam....velikost je relativen pojem. za nekatere pač tudi 128 gb prostora ne bi bilo dovolj. in bi jokali, da je premalo. kaj češ, razvajeni smo (postali).
bom videl...morda bo moj galaxy s2 plus dobil naslednika
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Katere tocno aplikacije bi naj imel samsung, ki so tako zelo nenadomestljive?

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
787
38
28
Citat:
Uporabnik philips pravi:
16GB je v bistvu zelo malo. Realno je prostora le 12.9GB.

Jaz imam samo še 3GB prosto, pa imam na telefonu "le" ~6GB lastnih podatkov (slike, glasba, karte za navigacijo). Aplikacije, njihovi podatki in cache zasedejo že precej prostora - v mojem primeru ~4GB. Pa nimam ravno veliko aplikacij, največja med njimi pa je Google Translate (~500MB).

Google translate je velik 500MB??
13.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Za offline podporo še nisi slišal? Vsak offline jezik zaseda nekje ~150MB. Jaz imam "le" tri.

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
787
38
28
Priznam, da nisem vedal da obstaja tudi offline verzija. Sem vedno mislil da prevaja samo preko interneta

Hvala

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Nubčina
wink-1.gif

Zdajle če malo bolje razmislim bi lahko dal pogojno svoj glas tudi za S5 (dovolite da razložim).

Google namreč prodaja "Google Play Edition" naprave in od nedavnega je med njimi tudi S5. Zaenkrat na XDA še ne najdem roma ampak, ko bo na voljo bi si mogoče res omislil "poceni S5 na bolhi" in ga flashal.

Dobimo malenkost novejši hw (v sicer zame grši obleki ampak ok) in "skoraj nexus izkušnjo".

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Saj pri Google Edition napravah mislim da sploh ni razlik v primerjavi z Nexusi (gledano iz vidika SW). Težava je edino, da uradno pri nas niso na voljo in da so precej dražji (napram Nexusom). ROM pa mislim da se tudi da dobiti (vsaj za S4 se je sigurno dal).

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Kakšna malenkost se najde včasih, npr. HTC One M8 GPE vem, da ima neko svojo HTC galerijo, ki je tudi v navadni verziji. Pa recimo dt2w ipd., so prenesli iz navadne verzije. Drugače pa na oko enaka zadeva.

Ja rom bo pa pomoje kmalu tudi za S5 (za S4, One M7, One M8 so bili od štarta, ne vem kaj je S5 drugače).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Ja, HTC M8 ima neke dodatne fore zaradi dodatnega HW - tiste dvojne kamere, kjer lahko potem naknadno spreminjaš focus point in globinsko ostrino.

Sicer pa če v vmesnem času na S5 ne bi rad imel stock ROMa... lahko daš gor še vedno kak cyanogen
grin1.gif