I
Izbrisan uporabnik #9334
Ja ja kr. Samo ne potem tu gor jokat da ne reže. Maščobe se pa v današnjih časih z današnjo moderno tehnologijo da odstranit tudi s kakšno drugo stvarjo kot pa samo s vročo vodo
In je malo razlika med vročo in toplo.
(nisem mogel zdržat) ,
- Če današnji nož ne zdrži 100 stopinj, je za en kurtz! Al je otročji, ali plastičen ... ne rečem za navadna ogljikova jekla kot so jih imeli pred sto leti, toda danes !?? ? Ob današnji metalurgiji?
- Naslednje, kar se maščob tiče, je daleč najučinkovitejši natrijev lug ali pa bolj življenjska soda, kar vse poznamo vsaj 150 let ... vsi moderni nadomestki z encimi itd so samo - pač nadomestki, daleč daleč od originala.
Dejstvo je, da je nož treba negovati in ga imeti čistega. ( Ravno zaradi tega ne maram japonskih nožev, saj jih je nemogoče imeti čiste ... ) , maščoba je pa tu zelo moteča, sploh pri brivnih klinah. Lahko se greš nevemkako kemijo, pa bo tu vroča voda še vedno od vsega najboljša. Nismo več v 1930. letih, ko pri nožih niso poznali drugega kot ferit in martenzit ...