The attack would be used as a pretext for US, UK and French airstrikes on Syrian targets, Russian Defense Ministry spokesman, Major General Igor Konashenkov said. USS ‘The Sullivans,’ an Arleigh Burke-class Aegis guided missile destroyer, was already deployed to the Persian Gulf a couple of days ago, he added.
The destroyer has 56 cruise missiles on board, according to data from the Russian Defence Ministry. A US Rockwell B-1 Lancer, a supersonic bomber equipped with 24 cruise missiles, has also been deployed at the Qatari Al Udeid Airbase.
dobra. Napoveš. da bo. ga fukneš. in rečeš, sem vam rekel, smo napovedali da bo tako. Loleki.
Vse drzave, ki so vpletene tocno vejo kot je ura ze od samega zacetka.Jaz bi prej rekel da bodo napad izkoristili za uničenje Irana v Siriji ker jim gre to bolj v nos kot pa Idlib. Po vsej verjetnosti bo še Izrael zraven.
Vcas jim je pomenu stratesko tocko (pogled na "prijateljske" drzave) ter ekonomsko (1/2 vode) dokler niso 2011 nasli naftozakaj? kaj ne na golanu da bi kaj spremenilo?
Cca 300-400m pas naj bi bilo nafte pod zemljo (povprecje drugod po svetu na crpaliscih je nekje 50m), kar naj bi bilo primerljivo z miljardami sodckov.kakšen članek? kolikor sem bral je tam zelo malo nafte... je pa proti ciperski obali precej plina
In ker Assad 2012 ni hotel naresti takrat skupnega skrivnega dogovora okoli delitve, je vsa stala okoli Sirije in si bojo izraelci uradno prisvojili.
Uradno je prisvojeno od vojne, ampak ker se gre kle za velik denar, ki si ga zeli tudi mednarodna skupnost, tokrat ne bojo stran gledali kot so do sedaj, zato je izrael zacel pritiskati na ZDA, da naj mednarodno priznajo golan kot izraelsko ozemlje. SA se pocasi rusi sama vase in je treba gledati na novi trg petrodolarja.Izrael je Golansko planoto zasedel leta po vojni leta 1967, uradno (po njihovo) pa so si jo prisvojili mislm da okol 1980. Sirija ni od takrat imela nobene besede pa tudi sedaj Izrael nima namena vračat kar ni njihovega.