Seveda pride tehnik s potrebnimi kabli in opremo. Prikopi modem, pokliče centralo in preveri povezavo. Nastavi WIFI.Tako kot pravi BornSkeptic ja.. Predvsem tam, kjer je razpršena poseljenost...
Še vedno me zanima, če je možno izvest priklop na OŠO sam ali morajo prit tehniki?
V končni fazi je pomembno samo da je kabel do hiše, čeprav ga mogoče ne začneš uporabljati takoj.Rune bo priklopil optiko. To je dosti bolj napredno, kot obstoječi koaxialec. Za ta denar vzemi.
Kakšna firma je Rune, bodo povedali drugi uporabniki.
Če imaš opcijo optiko brez Rune, raje tisto vzami. Če nimaš, vzami Rune . Operaterji imajo nekaj dodatnega stroška z Rune omrežji, ni samo priklop tukaj. Tega stroška načeloma v celoti ne prevalijo na uporabnika, je pa možno da je paket preko Rune kaj dražji kot kakšni drugi akcijski (pri istem operaterju).Nekaj me zanima glede Rune. sem drugače totalni laik glede tega.
Trenutno sem na Telemach mam njihov eon paket. tudi internet je dovolj hiter za moje pojme, pa tv dela normalno pa vse. vse gre preko koaksialnega kabla, do omarice za ruter in napeljavo naprej. drugega dostopa ne morem imet v hiši brez kopanja jarkov.
Zdej prihaja rune v našo vas in je potrebno podpisat pogodbo.
1.) plačat je potrebno 150e stroška priklopa. Naj bi se ta strošek prenesel na bodočega operaterja, katerega bi si izbral(i) ampak to je kazala-rekla.
2.) če v roku 3 mesecev od priklopa na rune ne izbereš operaterja za optiko naj bi plačeval penale
kakšne imate izkušnje z rune in dodatnimi stroški?
Je res toliko boljše omrežje?
Ali operaterji nosijo stroške priklopa, recimo, če se zavežeš za 2 leti pri njih?
lp
matej_
Okoli naprednosti optike VS coax se da debatirat. Meni Telemach na coax (zadnjih 100m do hiše, prej je njihova optika) nudi višje hitrosti kot na TK optiki, da se o "medoperaterskem podjebavanju" na mojih ramenih sploh ne menim - priznata oba tako TK kot TM.Rune bo priklopil optiko. To je dosti bolj napredno, kot obstoječi koaxialec. Za ta denar vzemi.
Kakšna firma je Rune, bodo povedali drugi uporabniki.
Okoli naprednosti optika VS coax ni nobene debate. Se ve, kaj je boljše. Če imaš ti samo 100m coaxa, potem negativnih lastnosti coaxa niti ne čutiš. Ostale razlike, ki nakazujejo prednost coaxa v kakršnikoli obliki, so pa samo birokratske narave. Telemach ponuja max 1000/200... Telekom pa 2000/100 (ali 500/500, če ti je upload bolj pomemben).Okoli naprednosti optike VS coax se da debatirat. Meni Telemach na coax (zadnjih 100m do hiše, prej je njihova optika) nudi višje hitrosti kot na TK optiki