Rum, viski, konjak, brandy

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.686
1.044
113
Ne poznam. Sem si pa z veseljem mal natocu...
 

Priponke

  • 1000021101-picsay.jpg
    1000021101-picsay.jpg
    465,6 KB · Ogledi: 50

Ss304

Fizikalc
31. jul 2020
122
139
43
Malo se važimo... Vsi so ok, čeprav roko na srce, cena/okus zmaga Diplomatico
 

Priponke

  • IMG-db4bb6f0e9dd29e4a7fa9b3bc221680d-V.jpg
    IMG-db4bb6f0e9dd29e4a7fa9b3bc221680d-V.jpg
    228,6 KB · Ogledi: 96

Ss304

Fizikalc
31. jul 2020
122
139
43
Pa še ta dva barabina
 

Priponke

  • IMG_20241020_011651.jpg
    IMG_20241020_011651.jpg
    2,5 MB · Ogledi: 43
  • IMG_20241019_230912.jpg
    IMG_20241019_230912.jpg
    3 MB · Ogledi: 48

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.720
5.876
113
Ravnokar odprli Doctador 12y. Uf .... kak je pa to dobro... dimljen okus suhega sadja (osebno) mmm.... Priporočam.
 
  • Všeč mi je
Reactions: aljoman

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Japonski viskiji so evolucija škotskih single maltov. In vsaj teh ki so pri nas se ne pije z vodo. Malo se izobrazite kdaj so začeli japonci delat viskije in zakaj.

Vsak (single malt) škotski (ali pa japonski) viski gre v sod malo nad 60% in ven pride ali z znižano ali višji stopnjo, vsekakor pa precej nad 40%. Tako da se ga vsakega redči na končno stopnjo glede na karakteristike in predvsem rang v katerega spada. Viskiji ki so "cask/barrel strength" (ali blizu temu) so ponavadi z vrhunskim karakterjem, ki izraža različno paleto okusa/arome glede na redčenje. Zato so zapakirani za končnega uporabnika "as it" in si paleto sestaviš sam vodo. (in BTW najboljse škotske destilarne ponujajo tudi stekleničeno vodo iz lastnega vira, zato da ne moreš zgrešit s kakšnim napačnim profilom vode ki bi poslabšal viski)

Pa vodo se dodaja po žličkah, in viski se pije na sobni temperaturi kolikor mora bit topla tudi voda (da ne bo kdo sedaj z ledom pri single malt škotih opletal).
 
  • Všeč mi je
Reactions: ferdo