Rtv Slo skuša prekositi v debilnosti ostalo Slo medijsko greznico ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.477
19.228
113
13/33 ne more biti enako 13/50 že samo zato, ker se to nanaša na različne zadeve, potem so pa tu še drugi faktorji. Da 33 =/= 50 se pa sploh ne rabimo pogovarjat.

Stvari se skozi čas spreminjajo (#NoShitSherlock). Spremembe se pa ne dogajajo kar tako in je zanimivo poznati ozadja. Primer - pred leti so v ZDA sprejeli zakon, ki je zvišal mejo za kaznivo dejanje velike tatvine (felony) na cca. 1000 dolarjev (oz. nekaj pod tem no, nekje med 900 in 1000 imam v spominu) in posledično je bilo za tako kaznivo dejanje seveda obravnavanih veliko manj ljudi kot bi jih bilo ob nižji, nespremenjeni meji. Tako kot se spreminjajo take stvari, se spreminjajo tudi druge zaradi česar potem lahko pride tudi do take razlike med aretiranimi ter kasneje tudi obsojenimi, saj se enako kot je pri veliki tatvini tudi drugje trudijo čimbolj izpiliti (sfrizirati) statistiko kar pri takšnih sodstvu kot ga imajo tam v woke ZDA in spuščajo na prostost ljudi, ki bi glede na svoja pretekla dejanja že zdavnaj morali biti zaprti in izločeni iz družbe. Posledično se da tudi razumeti spremembo med cca.50% aretacijami ter cca.30% obsojenimi - nekaj jih dejansko ni krivih, nekaj (veliko, vedno več, preveč) je friziranje. Vse to pa še vedno ne da nobene kontre dejstvu, da je črna rasa glede na svoj delež prebivalstva povsewm preveč problematična ampak kot sem že napisal nekaj postov nazaj je za razumevanje tega pa potrebn o gledati "malo" širšo sliko (npr. sloga/kvalitete življenja v kombinaciji z izobrazbo itd.) recimo in ne zgolj absolutnih številk statistike, ki so lahko s premalo pozornosti zavajajoče.

Kaj je pol frodoo , si zdaj že uspel najti kakšne uradne statistike ali boš vztrajal pri zadnjemu odgovoru? :D

B81

22. jul 2007
40.647
13.170
113
Enako smo naredili mi talenti z malimi tatvinami (baje bo to šlo nazaj, kot je bilo)....in podobno s čakalnimi vrstami pri "zelo hitro" iz 14 na 30 dni :bonk: iste fore da se popravi statistika..

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.477
19.228
113
Tale je tudi zanimiva, sploh ob zavedanju kako malo je dejansko ljudi črne rase - 13% vseh:

CrimeTypePatterns.jpg

• Všeč mi je
Reactions: B81

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.477
19.228
113
Dejansko je iz pogleda na celotno statistiko (ne samo to zgoraj) razviden močan vpliv impulzivnosti oz. slabe kontrole (nekontrole v bistvu) le-te.

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.996
6.966
113
Ti imaš pa res srečo v življenju, da si zmeraj na mestu vsega aktualnega dogajanja. Kakšno naključje...

O Ruparju sicer nimam ravno bleščečega mnenja, me pa silno zabava, da se to zgodi ravno tebi.