Router - laptop povezava

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
WRT54GL sem flashal z dd-wrt firmwareom in router leti bolj kot kadarkoli - na telefonih, macbooku, itd, na hp laptopu pa se nikakor ne poveze(prej je normalno delal). Spreminjal sem ze nastavitve kriptiranja gesla, pa ni nic boljse,
Je kje lahko kaksna fora? Hvala.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Za začetek poskusi upgrejdat driverje za wifi kartico na laptopu.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
177
63
38
Če si lahko sposodim temo. Kateri router naj kupim? Priklopil ga bom na Genesixa (optika), rabim ga pa samo za mobilni telefon, pa še to zgolj občasno. Skratka, nezahteven uporabnik.
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Mah, pomoje bom kr TOLE naročil. Da bo en "srednje" dober.
smirk-1.gif

Hvala vama za nasvet.
smile-1.gif

Ta ima tudi podporo za 3G, česar pa pomojem ti ne rabiš.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
177
63
38
Evo, sem nabavu tole . No in ko sem router priklopil tako kot piše v navodilih (Genexis ---> Router --- > računalnik) mi wifi dela normalno. Ko pa priklopim Router direktno na Genexis, pa mi wifi signal na telefonu sicer kaže, ampak se noče povezat (indikator za signal se ne obarva zeleno, ampak ostane siv).

Kaj sem pozabil nastavit?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Modem (Genexis) ti daje tudi lokalne naslove ali ti dodeli kar zunanji IP? Če imaš lokalne naslove, pol na WIFI routerju izklopit DHCP in ga priklopi na LAN port.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
177
63
38
Nobena rešitev mi ni pomagala. Če dam iz ETH1 na Wan, mi sploh ne pokaže signala. So pa še čisto stock nastavitve, edino DHCP sem prej izklopil, ampak sem ga potem nazaj vklopil.

Edit: Bučk!
bonk.gif

Sam če pa sedaj hočem internet napeljat direktno iz Genesix (iz ETH3 ali 4) na komp, mi pa ne dela. Mora it preko routerja.

Nazadnje urejeno:

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Tako ne boš prišel nikamor.

Na genesix-u poglej nastavitve, izklopi DHCP, PPOE.

Poveži router <--> modem (eth1 ali eth2)-> poglej v nastavitve (tam lahko tudi spreminjaš porte za TV in internet). Poveži na ETH2.

V routerju nastavi DHTC -> od 192.168.1.100 naprej!, poglej za nastavitve kako dolgo naj DHTC drži IP (nastavi na 24 ur). Omogoči PPOE, vpiši uporabniško ime in geslo (v router se razume), Connect on Demand naj bo na 5min.

Tako imam nastavljeno sam in dela net ko urca. Če povezave vseeno nebi mogel vzpostaviti, poskušaj v routerju kopirati MAC naslov modema. To je to.

LP

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
177
63
38
Par vprašanj.
1. Kako se povežem na modem, da pridem do nastavitev?
2. Trenutno je na ETH2 TV. Moram potem TV prestavit na ETH3? A lahko dam router na ETH3?
3. PPOE nastavim pri WAN Connection Type?
4. opcije Connect on demand ne vidim.
sprasujem se.gif

Prvič se matram s tem, zato sem mal zgubljen. T2-jev Mikrotik sem samo vklopil v port, pa je delalo kot urca.
smirk-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Da ti razložim po domače
ETH1 je za internet
ETH 2,3,4 so za IPTV.

Očitno še res nihče ni imel genexisa doma.
Do genexisovih nastavitev ne moreš. The End.
Genexis je samo malo bolj napreden splitter, ki ve ločit različne signale. The End.
Če boš hotel imeti Eth2 za data, ti bodo spremenili eth1 za iptv.

Genexis je raketa, ker dela tako kot mora. Žal je prilagodljiv almost ništa

Preko genexisa ne deluje pppoe.
Tukaj dela samo dinamic ip ali pa dhcp.
Kdor trdi drugače še ni imel genexisa v rokah
wink-1.gif

Govorim o tem modelu
Genexisnieuw.JPG

Nazadnje urejeno:

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Misliš do teh nastavitev:

Saj če ne moreš sam spreminjati nastavitev jih spremeni tvoj ponudnik na tvojo željo...?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
177
63
38
To je to... Bom poklical na Amis, pa bomo zrihtali. (upam da, ker Genexis je last Tritela).

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
177
63
38
Hja... pravijo na Amisu, da se ne da porta spremenit v DATA, po defaultu je pa res samo ETH1 DATA. Če bi pa to vedel, pa nebi kupil routerja za 20eur.
smirk-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Jiggler tako te nastavitve
smile-1.gif
Vem vsaj za dva ponudnika, ki teh nastavitev ne dasta v javno uporabo. Če je last tritel je potem to FTTH Železniki ali tam blizu in tam je res samo preko dhcp, in do modema ni dostopa.
Furious (namig, da se spremeniti port ampak tega praviloma ne počnejo - kajti potem bo itak eth1 - iptv port) Torej spet ne boš nič naredil
smile-1.gif

Ta ruter ki ga imaš je dovolj dober, da na njega priključiš 4 računalnike in brezžično še. Ne vem zakaj bi tu bil problem. Sam si ga lastim in je super