router blokira p2p

flex567

Zelenc'
20. jan 2012
3
0
1
Sem trenutno na neki lokaciji in imam laptop. Lovim wireles internet. Brskam lahko po internetu z browserjem ne morem pa uporabljat p2p programov.

Zanima me če lahko na kakšen način uporabljam tudi p2p programe? Razmišljal sem da bi spremrnil port p2p programa. Uporabljam Transsmison.

sprasujem se.gif

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Če imaš dostop do routerja , se da nastaviti tudi to.
Take nastavitve routerja se opravlja z žično povezavo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Razni brezplačni wifiji imajo te porte zaprte, prav zaradi pijavk, ki bi vsem drugim odžrle pasovno širino.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če je na routerju nastavljeno, da lahko brezžično dostopaš do nastavitev.
v primeru raznih free točk malo verjetno (poleg neverjetnosti da veš geslo za dostop do routerja).

flex567

Zelenc'
20. jan 2012
3
0
1
a ne morš pa tako narest da samo v torent clientu spremeniš port ?

tuki sam jst uporabljam trenutno wireles tako da nobenmu ne odžiram, pa tudi naštimal bi si omejitev če bi bil nekdo tukaj

Nazadnje urejeno:

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
če si ti v stanovanju ene stolpnice doma in v kolikor nimaš generalnega ključa, neboš mogel odpreti sosedova vrata pa magar sprobaš še 300 ključev, ki jih imaš doma.

Tako nekako je z routerjem. Če nimaš gesla za dostop na router, preko katerega se ti povezuješ na internet, routerju nemoreš odpreti port (vrata) z naslovom kot ga imaš v torrent clientu, zato neboš mogel uporabljati p2p....

Nazadnje urejeno:

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.978
40
48
Ja, kar sem testiral, je uTorrent deloval brez problemov tudi ob vseh navznoter zaprtih portih... Sicer verjetno napol, ampak se vedno delovalo. Enako velja za famozni Octoshape za predvajanje TV Slovenija preko njihove spletne strani v "visoki kakovosti" po P2P tehnologiji.

Drugace pa verjetno gre s pomocjo uPnP, ce zadeva na routerju ni izklopljena...

flex567

Zelenc'
20. jan 2012
3
0
1
hm jst, nism probal še utorrent, sem probal samo Transmision, te dni moram probat še uTorrent