rosenje stekel v avtu

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Uuuuu...nisem uspel še pregledat lopute....kje pa je tale cevka za kondenz?

speljana je od notranje enote klime nekam ven ... ponavadi desno spredaj ...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Če imam prižgan ventilator in probam stistnit tisti gumb ki je za to da cirkulira zrak samo po kabini ni prav nobene razlike v zvoku ventilatorja..praktično nič drugače ni slišat..isto kot ,da sploh nebi stisnil.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ne vem kako je pri Oplu..npr pri Passatu, se ob odstranitvi filtra kabine vidi to loputo (kakih 20 cmnaprej od filtra je)...in če vklopiš notranje kroženje zraka jo vidiš kako se zapre oz. odpre...torej prekontroliraj ali se jo vidi tudi pri tebi...ter seveda če se premika.

Je pa tak...da včasih je boljše če sploh ne vklopiš ventilacije ...zgolj malo odpreš sovoznikovo okno in to je to.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:Če imam prižgan ventilator in probam stistnit tisti gumb ki je za to da cirkulira zrak samo po kabini ni prav nobene razlike v zvoku ventilatorja..praktično nič drugače ni slišat..isto kot ,da sploh nebi stisnil.
Ker ima zrak nekaj drugačno pot, se običajno zvok spremeni. Nisem pa jaz ravno 100% vir. Pri mojem avtu je bila slišna razlika. Če boš vzel predal ven, ti bo jasno, če stvar funkcionira ali ne.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:Če imam prižgan ventilator in probam stistnit tisti gumb ki je za to da cirkulira zrak samo po kabini ni prav nobene razlike v zvoku ventilatorja..praktično nič drugače ni slišat..isto kot ,da sploh nebi stisnil.
Ker ima zrak nekaj drugačno pot, se običajno zvok spremeni. Nisem pa jaz ravno 100% vir. Pri mojem avtu je bila slišna razlika. Če boš vzel predal ven, ti bo jasno, če stvar funkcionira ali ne.

Ponavadi začne tudi močneje pihat. Saj ne rabi skozi filter vlečt.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
baje opli na splošno radi rosijo...
preglej še če imaš kanale ki odvajajo vode s stekla spucane. Jaz sem imel zabasane z listjem in sem lepo zajemal zrak iz "lonca" polnega tople vode. ni hudiča da se ne bi rosilo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:

Tam kje vleče zrak notri (kabinski filter) prižgeš nekaj kar se močno kadi! Če je v kabini potem dim, loputa deluje normalno!
evil.gif

Sicer pa ae pri vseh vozilih, kar sem jih imel priložnost sprobat loputo "sliši", dejansko je zvok pihanja drugačen.

Če torej ni sprememb je kriva loputa, najcenje jo je na roke obrnit in potem pač preživeti kakše neprijetne vonjave. Z zaprto loputo ne samo da se rosi, tudi zrak je totalno zanič in če ni že nezdravo je vsaj neudobno!

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
No..taka je stvar zdaj....sem odstranil predal (3 vijaki spodaj in 3 zgoraj) in ga potegnil ven....zadaj za predalom je pa ventilator in loputa...zdaj je bla loputa obrnjena proti meni in se ni premikala....sem jo pa malo fizično potegnil in se je zaprla...oziroma odprla...ne vem...ampak zdaj se premika...bomo videli če je blo to to.

hvala vsem na pomoči...lahko dodam slike od zaprte in odprte lopute ,če koga zanima.