Citat:
Uporabnik Ares pravi:
kaj ti pomaga, če eno in isto besedilo trajba že vsaj 10 let!? Fant, treba je kej novega naredit, se prilagajat trendu.
Mogoče je Predin "fin" samo za tiste ljudi ki se imajo za "fine"...dejstvo pa je, da na koncertih se ne gleda kako "fini" so ljudje, ampak koliko kart se proda.
Predin še okroglo dvorano v CD težko zapolni
Dober je edino za ljudi z Alzhajmerjevo boleznijo ki se čez pol ure itak ne spomnijo da bi že kdaj slišal kak njegov komad... večini ljudi pa malo preseda lajnanje enih in istih pesmi na vsakem klinčevem koncertu vsako leto.
Kaj ti pomaga? Vsaj enkrat v desetih letih lahko eno pesem preposlušaš brez bruhanja. Pri novih trendovskih zadevah niti prvič ne gre skozi.
Osebno raje goltam staro monotono lazanjo kot nov in moderen drek, samo zato, da bi se prilagajal trendu. Trendi so za tiste, ki ne vedo, kaj sami hočejo. In svetovni trend glasbe je, da je vedno slabša. Da se pa trendovskega dreka največ proda, je pa jasno.
Kaj mi pomaga trend, če me sili na bruhanje? Meni, kot poslušalcu, nič, se pa verjetno za glasbenika bolj splača producirati drek, ampak to me kot poslušalca še najmanj briga.
Saj nisem ravno nek Predinov oboževalec, ampak če mi daš izbiro med njegovim zlajnanim komadom in novim svežim bleščečim komadom Rebeke Dremelj, pa si izbral nekako tak vrsten red: Predinov zlajnan komad, pištola, komad Rebeke Dremelj.
Predinov čas pa ne bo minil, dokler bo njegova glasba eno izmed redkih zatočišč pred to moderno in POPOLNOMA sintetično glabo, ki jo izvajajo ljudje, ki nimajo talenta niti za pisanje, niti za petje (v Predinovih pesmih zaslediš vsaj enega). Dokler bo zapolnjeval tržno nišo vsaj polkvalitetne glasbe, bo še imel dovolj prometa. Na koncu bo vseeno bolj uspešen glasbenik od katerekoli muhe enodnevnice, ki jih ustvarjajo trendi.
Na Predinov koncert gredo ljudje vsaj s specifičnim namenom in željo po glasbi, ne pa Dremeljca, ki je/bo nastopala v trgovskih centrih in oddajah tipa Spet doma kot kratka točka me dvema reklamnima blokoma in Galuničevim bluzenjem. Me prav zanima, kakšno dvorano bi ona napolnila, ko bi ljudi enkrat res vabila s svojim glasbenim repertoarjem, ne pa da med nekim kurentovanjem skoči ven z mikrofonom in ljudi dobi na levi nogi, ker se ne morejo dovolj hitro umakniti.
Da Predin komentira moderne slovenske izvajalce je pa res bolj PR poteza kot kaj drugega, ker to, da so večinoma za en kürec, tako ali tako že vsak ve - tudi brez Predinovega komentarja.