Pravkar pojedel jogurt, ki mu je potekel rok na začetku septembra. Bil je dober.
Je še kdo, ki ga rok uporabe ne moti?
Poznam jih veliko, ko hrano zavržejo že par dni pred rokom uporabe, čeprav še je hrana dobra. Ali pa enega bližnjega, ko nekaj poje, pol pa zagleda, da je bil rok uporabe prejšni dan, pa mu kar naenkrat ''slabo'' grata. Ena gospa pa je namerno v enem manjšem Merkatorju iskala izdelke, ki so bili nadevani bolj odzadaj in je tu pa tam potekel rok uporabe, potem pa je celo paniko delala, da bo inšpekcijo poklicala pa policijo pa ne vem kaj še vse.
Zakaj so ljudje tako alergični na rok uporabe? Jaz si ga predstavljam samo kot nek datum, da se trgovina lahko približno orientira, kako dolgo je nek izdelek že na polici. In če se ta datum približa, pomeni, da je zaloga bila prevelika, oziroma, da izdelek pač ne gre v prodajo, kot so si zamislili. Za potrošnika pa, da približno zna, kako dolgo ma že nek izdelek v hladilniku in ne, da bo hrana zanič.
Ne pa da eni mislijo, da plesen, bakterije pa ne vem kaj vse še čakajo pred izdelkom pa štopajo do zadnje sekunde roka uporabe, potem pa skočijo na njega.
PS: Saj pri enih izdelkih lepo piše, ''Najbolje uporabiti do:'' in ne ''Po tem roku bo izdelek zanič!''. Torej najbolje uporabiti do tistega roka, ni pa nič narobe, če je preko.
Je še kdo, ki ga rok uporabe ne moti?
Poznam jih veliko, ko hrano zavržejo že par dni pred rokom uporabe, čeprav še je hrana dobra. Ali pa enega bližnjega, ko nekaj poje, pol pa zagleda, da je bil rok uporabe prejšni dan, pa mu kar naenkrat ''slabo'' grata. Ena gospa pa je namerno v enem manjšem Merkatorju iskala izdelke, ki so bili nadevani bolj odzadaj in je tu pa tam potekel rok uporabe, potem pa je celo paniko delala, da bo inšpekcijo poklicala pa policijo pa ne vem kaj še vse.
Zakaj so ljudje tako alergični na rok uporabe? Jaz si ga predstavljam samo kot nek datum, da se trgovina lahko približno orientira, kako dolgo je nek izdelek že na polici. In če se ta datum približa, pomeni, da je zaloga bila prevelika, oziroma, da izdelek pač ne gre v prodajo, kot so si zamislili. Za potrošnika pa, da približno zna, kako dolgo ma že nek izdelek v hladilniku in ne, da bo hrana zanič.
Ne pa da eni mislijo, da plesen, bakterije pa ne vem kaj vse še čakajo pred izdelkom pa štopajo do zadnje sekunde roka uporabe, potem pa skočijo na njega.
PS: Saj pri enih izdelkih lepo piše, ''Najbolje uporabiti do:'' in ne ''Po tem roku bo izdelek zanič!''. Torej najbolje uporabiti do tistega roka, ni pa nič narobe, če je preko.
Nazadnje urejeno: