Roditeljski sestanek

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.519
5.063
113
Koliko se morejo učit otroci doma? Kolikor kdo. Naj ugibam? Pametni skoraj nič?
Taki, ki trdijo, da se otroci morajo preveč učiti doma, običajno niso sposobni nekaj od tega:
1. Ugotoviti, kaj otroci dejansko počnejo, ko rečejo, da se "učijo".
2. Pravilno ugotoviti vse sposobnosti svojih otrok in jih usmeriti tja, kjer bodo v življenju lahko uspešni. Če nekdo ni za matematiko, pač ne bo imel 5 v OŠ, bo pa uspešen kje drugje.
3. Pomagati otroku, da se dejansko nekaj nauči, ne pa "uči" in nič ne nauči.
Ker imam več otrok, se mi zdi, da slovenska šola postaja čedalje lažja. Velja tudi za srednje šole. Šolski sistem še se ni bil sposoben prilagoditi na bistveno lažjo dostopnost informacij glede na desetletje ali dve nazaj.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se mi zdi,, da je tukaj vsaj del problema. Raje pišejo zabavne blog poste, kot da bi stegnili gobec in Klubu hudih mamic pokazali kje jim je mesto. Ne, rep med noge pol pa za hrbtom (na internetu, anonimno) kritizirat, pa še napihovat se kako so pametnejši in boljši in oh in sploh kot tisti/-e, ki težijo na roditeljcu. Taki, ki to pišejo, so še slabši kot "hude mamice", ki vsaj glasno povejo svoje.

(No, sicer se mi to zdi tipično slovensko - dejmo jamrat kolk je vse zanič, ampak da bi kdo kaj rekel in naredil, e to pa ne.)

Kako je neprimeren, ne daje otrokom petk? ;)

In tudi to je problem. Če bi v takem primeru koga zašutirali, bi se starši takoj prišli pritoževat zakaj je otrok dobil slabo oceno za dober izdelek, zdaj se pa pejt kriminalistiko in forenziko in dokazuj kdo ima prav.

Recimo neprimeren da med poukom gleda na šolskem računalo p0rn, da se da podkupovati za višjo oceno (čips in take zadeve), da žali učence z neprimernimi izrazi, da 9-šolke ki imajo lepeočke in jih malo bolj izzivalno nakažejo imajo boljše ocene... Pa še bi lahko naštel.
Vendar ministrstvo hoče trdne dokaze in pritožbe, starši ponavadi rep med noge. Moji otroci niso imeli neposrednega konflikta da bi lahko reagiral.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tudi ti nisi staroselc ;)
Kot ves tudi jaz/midva nisva.
Pa ce sem posten imam s solo/ucitleji najvec komunikacije prav jaz pa se kak priseljenec. Staroselcev nic ne moti, ce otroci nimajo telovadnice, ce vodo pijejo iz enega "pitnika" (fitra) v soli (ker je voda ze dobri dvenleti uradno nepitna, prej pa nic drugacna) ce so v 120 let stari soli, kjer je bila zadnji updejt pred kaksnimi 20 leti s pvc okni in vrati, kjer imajo na zunanjem.igriscu ki je hkrati tudi parkirisce in ekoloski otok en kosarkaski koš, ki so ga sami naredili pred 30 leti, obtezili s spicastimi skalami, ki sedaj pogumno gledajo ven, otroci pa pol metra nad njimi visijo z glavo navzdol ( zahteve za nakup igral pa vemo kaksna so).
Premorejo se dva mobilna "hokejska gola" iz colskih cevi, s katerimi si lepo lomijo roke in nosove.
Prav tako so cisto srecni ker imajo lahko otroke v vrtcu, kjer je obcina najela "dve garazi" v privat hisi.
Da o tem da hodijo po 30cm sirokem "plocniku" preko potoka na solski avtobus ob cesti z dnevno frekvenco skoraj 20k vozil ne pisem. Za staroselce je vse ok. Tudi za lokalne pravnike (sraroselce) ki je lasten kraj oznacil za butale, sam pa se hvali da je bil ze v jugi sodnik na okrajnem sodiscu.

In zna se zgodit da znam jaz tem butalam rect adijo, pa naj bodo se naprej butale.
So se pa nas v zadnjem mesecu spomnilo precej politikov. Prej pa 4 leta noben.
Edino novi ravnatelj je uspel zrihtat pahorjev obisk sole pozimi.
Kdaj pa je kdo drug obiskal obcinsko oblast v zadnjih 5 letih se pa ne spomnim.

Toliko o staroselcih ;)
Nisem. To počnejo avtohtonci. Sam sem samo jasno povedal da se ne bom pustil ustrahovati. In da poleg njega tudi jaz poznam svoje pravice in poti pritožb.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.519
5.063
113
Recimo neprimeren da med poukom gleda na šolskem računalo p0rn, da se da podkupovati za višjo oceno (čips in take zadeve), da žali učence z neprimernimi izrazi, da 9-šolke ki imajo lepeočke in jih malo bolj izzivalno nakažejo imajo boljše ocene... Pa še bi lahko naštel.
Vendar ministrstvo hoče trdne dokaze in pritožbe, starši ponavadi rep med noge. Moji otroci niso imeli neposrednega konflikta da bi lahko reagiral.
Očitno (no pravzaprav povsem pričakovano), si tudi ti eden od zateženih staršev. Človek se malo poheca z otroci med poukom in bi bilo treba iti jokat na ministrstvo. No, k sreči še imate starše, ki so normalni. Le kako si naredil točno analizo, da so za čips dejansko dobili lepšo oceno :)

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.246
3.691
113
1. Skratka ološ od ljudi, katere globoko preziram. In ti svoje sončke vzgajajo v najbolj brutalne izkoriščevalce tipa Boscarol, Šešok.
Skratka za bruhat...

2. Pri nas na srečo še obstajajo staroselci, ki takele priseljene pametnjakoviče poklopijo na začetku, da jih ni nihče silil v naše okolje in da če jim kaj ne paše lahko spokajo.

ad. 1
FAAAAK... ...ne me =bat!
A je to možno??? Where will all this end?
To pomeni, da smo dejansko že tik pred tem, ko bomo v raju na napačni strani Alp, imeli tudi starše, ki bodo svoj zli podmladek dejansko vzgajali v najhujše možne, neoliberalne izkoriščevalce pridnih ročic naših delavcev, kot sta npr. Elon Musk ali pa kot je bil, hvala qrcu, da se je že stegnil (ima Boga!), Steve Jobs.
Takoj prenehati s tem zlom. Voliti Levico, zradirati tiste tri zasebne šole, javno šolstvo pa pretresti do obisti - otroke vzgajati izključni v enakosti, veščinah poljedelstva in živinorejstva, ter spoštovanju dosežkov naše revolucije.

ad. 2
A nisi ti bolj levak - refjuđis velkom, pa vsi drugačni vsi enakopravni, pa proti sovraštvu/izključevanju itd... ...in kar je še vse vaših lepih parol.
.
Ah, ja... ...:bonk::bonk:

EDIT: se opravičujem za OFF TOPIC.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Pepe in endvatri

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
Prosim pustite politiko izven te teme (čeprav razumem poanto replike Mr_Wolf), imate za to tematiko več kot preveč drugih topicov. V premeru nespoštovanja prošnje sledijo ukrepi. Hvala za razumevanje.

• Všeč mi je
Reactions: Thrivial in jello