Tudi ti nisi staroselc
Kot ves tudi jaz/midva nisva.
Pa ce sem posten imam s solo/ucitleji najvec komunikacije prav jaz pa se kak priseljenec. Staroselcev nic ne moti, ce otroci nimajo telovadnice, ce vodo pijejo iz enega "pitnika" (fitra) v soli (ker je voda ze dobri dvenleti uradno nepitna, prej pa nic drugacna) ce so v 120 let stari soli, kjer je bila zadnji updejt pred kaksnimi 20 leti s pvc okni in vrati, kjer imajo na zunanjem.igriscu ki je hkrati tudi parkirisce in ekoloski otok en kosarkaski koš, ki so ga sami naredili pred 30 leti, obtezili s spicastimi skalami, ki sedaj pogumno gledajo ven, otroci pa pol metra nad njimi visijo z glavo navzdol ( zahteve za nakup igral pa vemo kaksna so).
Premorejo se dva mobilna "hokejska gola" iz colskih cevi, s katerimi si lepo lomijo roke in nosove.
Prav tako so cisto srecni ker imajo lahko otroke v vrtcu, kjer je obcina najela "dve garazi" v privat hisi.
Da o tem da hodijo po 30cm sirokem "plocniku" preko potoka na solski avtobus ob cesti z dnevno frekvenco skoraj 20k vozil ne pisem. Za staroselce je vse ok. Tudi za lokalne pravnike (sraroselce) ki je lasten kraj oznacil za butale, sam pa se hvali da je bil ze v jugi sodnik na okrajnem sodiscu.
In zna se zgodit da znam jaz tem butalam rect adijo, pa naj bodo se naprej butale.
So se pa nas v zadnjem mesecu spomnilo precej politikov. Prej pa 4 leta noben.
Edino novi ravnatelj je uspel zrihtat pahorjev obisk sole pozimi.
Kdaj pa je kdo drug obiskal obcinsko oblast v zadnjih 5 letih se pa ne spomnim.
Toliko o staroselcih