Roditeljski sestanek

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ni daleč od resnice. Kot fotr, ki pride na kakšen takle sestanek, vidim stvari podobno.
In res ne veš, ali bi bruhnil v smeh ali samo bruhnil, ko prva kura začne z "moj otrok".

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Iz svojih res dolgoletnih izkušenj v organih šole bi lahko marsikaj povedal na to temo. Videl in doživel že marsikaj.
Amoak tole je tipičen primer novodobnih internetnih strašev, ki so polni, prišli do premoženja na sumljiv (beri goljufiv, nategunski način), mislijo da jim je denar dal pravico biti pameten in jim kupil pamet. Skratka ološ od ljudi, katere globoko preziram. In ti svoje sončke vzgajajo v najbolj brutalne izkoriščevalce tipa Boscarol, Šešok.
Skratka za bruhat...
AD1. Imamo tudi primer učitelja za angleščino, ki pa je drugače neprimeren. Ampak starši nimamo takih izpadov.
AD2. Pri nas nasrečo še obstajajo staroselci, ki takele priseljene pametnjakoviče poklopijo na začetku, da jih ni nihče silil v naše okolje in da če jim kaj n paše lahko spokajo.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.519
5.063
113
Pri nas tako hudo ni. So pa se enkrat pritožili čez učiteljico matematike, ki čez praznike daje nekakšne seminarske. Priznam, da so naloge čez počitnice tudi meni butaste. Naj delajo resno šolske dni. Ampak, najbolj smešno mi je bilo, ko so mame pripovedovale, koliko so delale čez božično novoletne praznike (vsak dan po dve tri ure), potem pa samo štirica. Jaz seveda pojma nisem imel, da je otrok imel kako nalogo, ker je bila naloga za njega in ne za mene in niti koliko je dobil. Spomnil sem se, da je imel drugega januarja zvečer nekaj panike in je spraševal starejše, kako pri tej učiteljici priti skozi. Ko pridem domov, sem ga vprašal, koliko je dobil in kako dolgo je delal tisto reč. Dobil je tri, delal pa manj kot dve uri :)
Starši in šola morajo ljudi vzgajati v produktivnost. Učitelji bi morali kaznovati domače izdelke, kjer je jasno, da so preveč sodelovali starši. Saj mislim, da so zato dobili ti sončki 4. Ampak to je bila po mojem premajhna kazen. Naloge sploh ne bi smela priznati in jo učencu dati ponovno, da jo naredi sam.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Mare77

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Men je zanimivo, da se ni noben za učiteljico potegnil.

Se mi zdi,, da je tukaj vsaj del problema. Raje pišejo zabavne blog poste, kot da bi stegnili gobec in Klubu hudih mamic pokazali kje jim je mesto. Ne, rep med noge pol pa za hrbtom (na internetu, anonimno) kritizirat, pa še napihovat se kako so pametnejši in boljši in oh in sploh kot tisti/-e, ki težijo na roditeljcu. Taki, ki to pišejo, so še slabši kot "hude mamice", ki vsaj glasno povejo svoje.

(No, sicer se mi to zdi tipično slovensko - dejmo jamrat kolk je vse zanič, ampak da bi kdo kaj rekel in naredil, e to pa ne.)

AD1. Imamo tudi primer učitelja za angleščino, ki pa je drugače neprimeren. Ampak starši nimamo takih izpadov.

Kako je neprimeren, ne daje otrokom petk? ;)

Učitelji bi morali kaznovati domače izdelke, kjer je jasno, da so preveč sodelovali starši.

In tudi to je problem. Če bi v takem primeru koga zašutirali, bi se starši takoj prišli pritoževat zakaj je otrok dobil slabo oceno za dober izdelek, zdaj se pa pejt kriminalistiko in forenziko in dokazuj kdo ima prav.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Men je zanimivo, da se ni noben za učiteljico potegnil.

Mogoče pa samo ni napisal ali pa niso bili tako agresivni kot nasprotniki. Sicer pa, za učitelja na mestu se ni treba prav nič potegnit, sam pohendla take paciente, tudi če jih je za cel razred. Brez dretja, z jasnimi pravili, od prvega dne dalje. Ampak tega se večinoma ne da naučit.

• Všeč mi je
Reactions: Romzi

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.658
3.937
113
Ljubljana
hmpg.net
Sam ne hodim na te zabave.
Imam pa otroka v šoli. Kar me moti je to, da za Gaussa niso slišali, vsi so precej nadpovprečni. Mojemu razlagam, da ne temuje z ocenami in znanjem, predvsem pa da če že, potem naj tekmuje s Kitajci in Indijci, ker ti bodo znali.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Sam ne hodim na te zabave.
Imam pa otroka v šoli. Kar me moti je to, da za Gaussa niso slišali, vsi so precej nadpovprečni. Mojemu razlagam, da ne temuje z ocenami in znanjem, predvsem pa da če že, potem naj tekmuje s Kitajci in Indijci, ker ti bodo znali.
Maš srečo, da pol žena hodi. Jest moram, ker na tri dele se pa res ne more dat.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Mogoče pa samo ni napisal ali pa niso bili tako agresivni kot nasprotniki. Sicer pa, za učitelja na mestu se ni treba prav nič potegnit, sam pohendla take paciente, tudi če jih je za cel razred. Brez dretja, z jasnimi pravili, od prvega dne dalje. Ampak tega se večinoma ne da naučit.
Jest ponavad stegnem jezik, samo takim hiper mamicam to sproži precej divje dramatične odzive. Ponavad je za tako mamico zadaj copatast moški in pol misli, da smo vsi taki.

• Všeč mi je
Reactions: Romzi

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.990
113
uf... pri nas vsi normalni na selu selov. je pa samo podružnična šola, od 5ga naprej pa že malo bolj primestni kraj in ti tudi vozijo otroke v vrtec pred šolo k nam. to je tak vzorec. ponavadi so pri nas mamice na roditeljskih to je res, vendar pri nas res nobeden kaj pretirano zatežen. še največji problem so sestanki za vse razrede pa vse vrtčevske skupine naenkrat. ker imajo praviloma po več otrok, to pomeni, da mora iti na kakega tudi kak očko, na kakega pa nobeden ne more. 3 otroci+ so pri nas pravilo ne redkost. tisti pač gledajo v tla, ker po telefonu brskat je nevljudno, gredo se podpisati, ker jih je žena terala, da se je treba iti pokazati, drugače pa res, vseeno, če ne bi šli. da bo sestanek nenormalno dolg je pa veš takoj, ko v razredu za enega sončka prideta oba starša ali pa samo foter, mama je pa doma, ker je seveda oče vpleten v celotno skrb in vzgojo in seveda na višji ravni kot bi mamica znala. in ti fotri...tu jim noben klub mamic ne parira. kot rečeno, take pa gledam v vrtcu in pa verjetno jih bom spet od 6ga razreda dalje. ampak spet, tudi matična šola je na selu, tako da vseeno zaenkrat so to bolj izjeme kot pa kar vsespošno pravilo

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Sem prebral ta poročilo/vlog iz sestanka.
Tudi tale, ki je napisal, je en velik Slovenc, ker se raje smeji drugim izza hrbta, kot da bi kaj pomagal.
Sam grem na sestanek, ko moja ne more in je podobno očitno povsod. Se pa res čudim, da se učitelji ne pripravijo na te izpade. Nekoč sem v eni temi že to napisal: Pravi starš pomaga otrokom in pravi starš ve kaj se dogaja s otrokom v šoli. Da pa vse zavisi od otroka pa ne rabim poudarjat. Še predobr vem. Kako to mislim? Z enim se trudimo po več ur na dan, z enim sam ko prosi za pomoč ali če hoče mal glumit.
Da sva z ženo stopila na stran šole in da so naju starši skoraj z očmi ubili, najbrž ne rabim razlagat a dejstvo je pač tako. Koliko se morejo učit otroci doma? Kolikor kdo. Naj ugibam? Pametni skoraj nič?
Bom takole vprašal. Se kdaj pripravljate tudi doma za kako delo ali znanje v službi. Jaz se, ker vem, da ni nič slabega, če sledim, recimo zakonodaji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Iz svojih res dolgoletnih izkušenj v organih šole bi lahko marsikaj povedal na to temo. Videl in doživel že marsikaj.
Amoak tole je tipičen primer novodobnih internetnih strašev, ki so polni, prišli do premoženja na sumljiv (beri goljufiv, nategunski način), mislijo da jim je denar dal pravico biti pameten in jim kupil pamet. Skratka ološ od ljudi, katere globoko preziram. In ti svoje sončke vzgajajo v najbolj brutalne izkoriščevalce tipa Boscarol, Šešok.
Skratka za bruhat...
AD2. Pri nas nasrečo še obstajajo staroselci, ki takele priseljene pametnjakoviče poklopijo na začetku, da jih ni nihče silil v naše okolje in da če jim kaj n paše lahko spokajo.

Tudi ti nisi staroselc ;)
Kot ves tudi jaz/midva nisva.
Pa ce sem posten imam s solo/ucitleji najvec komunikacije prav jaz pa se kak priseljenec. Staroselcev nic ne moti, ce otroci nimajo telovadnice, ce vodo pijejo iz enega "pitnika" (fitra) v soli (ker je voda ze dobri dvenleti uradno nepitna, prej pa nic drugacna) ce so v 120 let stari soli, kjer je bila zadnji updejt pred kaksnimi 20 leti s pvc okni in vrati, kjer imajo na zunanjem.igriscu ki je hkrati tudi parkirisce in ekoloski otok en kosarkaski koš, ki so ga sami naredili pred 30 leti, obtezili s spicastimi skalami, ki sedaj pogumno gledajo ven, otroci pa pol metra nad njimi visijo z glavo navzdol ( zahteve za nakup igral pa vemo kaksna so).
Premorejo se dva mobilna "hokejska gola" iz colskih cevi, s katerimi si lepo lomijo roke in nosove.
Prav tako so cisto srecni ker imajo lahko otroke v vrtcu, kjer je obcina najela "dve garazi" v privat hisi.
Da o tem da hodijo po 30cm sirokem "plocniku" preko potoka na solski avtobus ob cesti z dnevno frekvenco skoraj 20k vozil ne pisem. Za staroselce je vse ok. Tudi za lokalne pravnike (sraroselce) ki je lasten kraj oznacil za butale, sam pa se hvali da je bil ze v jugi sodnik na okrajnem sodiscu.

In zna se zgodit da znam jaz tem butalam rect adijo, pa naj bodo se naprej butale.
So se pa nas v zadnjem mesecu spomnilo precej politikov. Prej pa 4 leta noben.
Edino novi ravnatelj je uspel zrihtat pahorjev obisk sole pozimi.
Kdaj pa je kdo drug obiskal obcinsko oblast v zadnjih 5 letih se pa ne spomnim.

Toliko o staroselcih ;)

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Ponavadi grem na tistega za najstarejšega otroka, za mlajša dva jih pač spustim, če ne znese. Ker ponavadi končamo najkasneje v pol ure, so nam na zadnjih dveh poturili še predavanje o umivanju zob, ok, ajde, slišiš to enkrat, v vrtcu, ne pa potem še 2x letno na vsakem roditeljskem( 30-40 letnikom razlagajo kako naj njihovi 10 letniki umivajo zobe, sori, a ni že mal pozno, kdor je želel je naštudiral, kdor ni v 10 letih, pač ne bo nikoli).

Vedno (ampak res vedno) pa je dolžina roditeljskega in "težavnost" tem odvisna od učitelja/vzgojitelja. Najdaljši so bili v vrtcu ob cincajočih in jamrajočih vzgojiteljicah, ki niso znale "odjebat" vprašanj/mnenj/diskusij ki se začnejo na "moj otrok" (ali jaoboženedaj 2 urnih debat kaj bo otrok za rojstni dan prinesel v vrtec).