Citat:
Tudi o svetovljanu je beseda, čigar obzorja segajo daleč čez ozka slovenska obzorja. Domovina ga je utesnjevala, kakor je znal tudi on utesnjevati svojo domovino, tudi buriti duhove, kadar je bilo to najmanj primerno v iskanju narodovega poenotenja. Če je na Slovenskem slučajno kdo pozabil, kako razdeljeni smo bili in kako smo se sovražili, ga je nadškof Rode spomnil na to in ga spodbodel. Spodbuditi je znal tiste na svoji in tiste na drugi strani. Slovencem je gotovo pomagal stopiti nekaj korakov nazaj, obudil je kulturni boj, kakor ga na njegovi strani ni znal obuditi nihče pred njim, na nasprotni strani pa bi v tistem trenutku morda že zmanjkovalo sape, pa jim je dal Rode obilo nove moči.
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Vidim da pobožne ovčice še vedno besno branijo hudičevega sina Rodetovega Franceta.
Balažic o diskvalifikacijah: Bi veljal kot član kakšnega foruma za bolj profesionalnega?Citat:
Uporabnik stop pravi:
jao kake poka voditeljica na Svetu na Kanalu A....ni rekla čisto dobesedno pa vendar v smislu "test mora opraviti neodvisni inštitut in ne Inštitut za sodno medicino v Ljubljani"
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
A tvoje vpletanje Stanovnika v temo o domnevnem Rodetovem očetovstvu pa je v kontekstu?
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Japajade...
dobra je tale...Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Rode in Uran sta modrovala in se spraševala, kdaj bo celibat ukinjen. Rode modruje: "Lojze, jaz mislim, da midva tega ne bova dočakala, najini otroci pa menda ja že."
RKC ima zelo bogato zgodovino potikanj in metanj polen pod noge... nenazadnje so nekaj papežev predčasno v krsto spravili... kardinalov nihče ne štejeCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
dobra je tale...Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Rode in Uran sta modrovala in se spraševala, kdaj bo celibat ukinjen. Rode modruje: "Lojze, jaz mislim, da midva tega ne bova dočakala, najini otroci pa menda ja že."
Nekako mi tole vse skupaj disi na povezavo z uranom ampak to vsi zanikajo do temeljev.
Ocitno se bo zacelo klanje in metanje polen pod noge se v cerkvi ne samo v politiki.
Saj cerkev je politika. Že dolga stoletja.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ocitno se bo zacelo klanje in metanje polen pod noge se v cerkvi ne samo v politiki.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
dobra je tale...
Nekako mi tole vse skupaj disi na povezavo z uranom ampak to vsi zanikajo do temeljev.