Robotski sesalci

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.202
256
83
Ajde najdi mi nek velik manjko pri movi p50 pro ultra za 699€.
Pri nas je 1100€, tako da si najbrž tvojo ceno videl v tujini. Torej je nekje v istem cenovnem razredu kot moj Roborock. Če malo poguglaš, boš našel primerjavo. Kot sem napisal, vsak ima pluse in minuse. Ta tvoja Mova pa po kritikah uporabnikov najbolj pretirava pri moči.... po testih niti približno ni tako močna kot to piše na papirjih.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.592
1.536
113
Ta ena ponudba, ki je pri nas, je itak brez osnove.

Kak pomeni pretiravanje pri moci? Tla so spotless. Posesana, oprana. Kaj torej pomeni pretiravanje pri moci? Bi moralo dvigniti tla?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.955
7.320
113
Top...ampak tole je potem cena nekje v rangu Dreame, kateri pa imajo pri nas vsaj prodajnega zastonika/servis, mislim da Mova ni pri nas zastopana?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.955
7.320
113
Mislim pa da je dreame napovedal nov model, kjer bodo v bazni postaji 3 kompleti krp za mokro ciscenje, in robot jih bo sam zamenjal glede na podlago, ploscice, parket, ipd

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.955
7.320
113
A ima kdo "kateregakoli" dreame ki omogoča tudi "mokro čiščenje"? Zanima me, če sesa in pomiva ali lahko sesa ali pomiva posebej? oz če se da to nastavit posamično za sobo?

raners

Guru
4. mar 2008
2.965
533
113
Da, doma imamo Dreame L10s Pro Ultra Heat in lahko rečem, da je vrhunski robotek.. Res.. Vse deluje vrhunsko.. Imamo ga slabo leto dni. Vse lahko nastavljaš v aplikaciji: ali naj samo sesa, samo pomiva ali sesa in pomiva (kar je tudi najbolj smiselno).. Sedaj imaš X40 za 599 eur, ki je še boljši od našega.. In tudi vsi ti tehnični bombončki (brisanje do roba - ko se desna krpa "raztegne" v desno izpod sesalca, itd) delujejo brezhibno..

Pri Dreame napram Roborock Qrevo (ki je primerljiv po ceni) se mi je najbolj dopadlo to, da ima rezervoar za čistilo, ki ga samodejno dozira in mokro čiščenje krp z vročo vodo.. In po skoraj letu dni ni nobenega slabega vonja; krpe nikoli ročno prane in so čiste in ne smrdijo..

Edino kar ima močan vonj je, ko odpreš vedno z umazan vodo.. Ampak to je verjetno pri vseh..

Tak da toplo priporočam nakup tega X40.. ;) Sploh za takšno ceno..

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.955
7.320
113
A v aplikaciji imaš lahko več lokacij, al kak bi rekel..torej recimo dreame pri starših, pri sebi, pri ljubici, in vse kontroliraš? :)

raners

Guru
4. mar 2008
2.965
533
113
Aplikacija podpira več nadstropij, ki jih še nisem sprobal.. Tako da bi verjetno podpirala tudi več lokacij, saj robot nima vgrajenega GPS. Za robota bi verjetno to pač pomenilo neko novo nadstropje.. Nevem sicer, kako bo, če bo drugo wifi omrežje.. Ampak verjetno bi delovalo že, če bi na nesel drugam in stisnil gumb: Čisti.

Seveda pa nebo mogel it vmes sčistit mokrih krp.. Ker to lahko edino takrat, če ima dostop do čistilne postaje (lahko nastaviš, po kolko m2 si gre sčistit mokre krpe..)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.955
7.320
113
ne ne...dejansko sem mislil da je več robotov na različnih lokacijah...ampak da bi imel kontrolo nad vsemi?

najbolj praktični in realen primer tega bi bila dva robota v nadstropni hiši..to sigurno rabiš da oba kontroliraš, ker ne moreš preko enega?