Ja darjan imaš prav, samo resnica pa je tudi da 800 + serija ravno zaradi tega slabše ščisti gladke površine in bistveno slabše kak volnen ali klasični tepih, kjer se smeti gor (zalimajo".
Sicer pa 681, naj vas ne zavede je napiljena serija 600 , vendar žal ne podpira sevtilnikov, menda naj bi bila še 691 ki naj pa bi jih.
V tej 681 ki so zraven PORAZNE Li ION baterije s silno majhno kapaciteto. Nekako se čudim čudnemu razvoju Irobot izdelkov zadnje čase, čeprav dobim od njih mimo uradnega uvoznika ves suport in celo kak razvojni kos , kdaj na test, vendar dejstva so, da se, da v Li ION baterijo spraviti bistveno več energije na enak volumen, kot v NiMH + baterija je kljub temu veliko lažja, res pa ima velik minus, da je veliko bolj občutljiva na prepraznenje ali prepolnjenje, ali balansiranje energije, med celicami, kar se v vrhunskih baterijah neoriginalnih, pač reši z ustreznim mikro računalnikom, ki je, kar v sami bateriji.
Skratka, pričakoval bi, če že grejo, na to tehnologijo, da ponudijo zmogljivejše baterije, vendar oni gredo obratno pot, ponudijo še veliko manj zmogljive, kot so bile.
Sam sem že predstavil tu z slikami profi Li ION baterije v kapaciteti 6300 mAh , ja dela robot čez 5 ur v idealnih razmerah, zakaj , pa bi nekdo želel iti na Li ION baterije s smešno nizko kapaciteto pa ve edino Irobot ali pa , kar tudi opažam, šparajo, kolikor se le da, ker en sam vijak manj v miljonski proizvodnji prinese na koncu xy eurčkov .....
Za krtače nekdo sprašuje za orodje rdeče za čiščenje ja jaz vem, kje se dobi, več pa na ZS, da ne delam reklame .
Torej povzetek serij 800+ napram onim 500-700 , res je manj čiščenja krtač, samo žal rezultat samega čiščenja je tudi slabši.
Bi pa lastnikom 800+ serij priporočil, da redno , vsaj na 3 mesece kljub sesanju filtra le tega tudi zamenjajo, ker sam sem ga sesal in celo opral, vendar ob vseh naporih opažal, da se mi zadnje čase svinarija zagozdi že na prehodu v sam košek, rezultat čiščenja jasno, je bil slab. No in , ker se mi je ena krtača nacufala, sem menjal vse, se pravi od filtra, obeh krtač in bočne krtače in ??????
Naslednjič je bila vsa svinarija tam, kjer mora biti v košku, nalimana na filter .........
Skratka, pri tem tipu je treba 3D filter redno menjavati, morda sesanje filtra malo podaljša dobo filtra, ker sicer bodo težave .....