Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Dobro da ni povozil kakšnega domačina.
No ja, upam da bo vsaj začel po omejitvah voziti po prometni. Ne rečem da bi se zaletel na rallyu, on je divjal "izven dirke". Samo ker je kubica ga zdaj vsi zagovarjate, me zanima kaj bi rekli na to če bi bil to "navaden smrtnik"?
Kar se pa tiče konca kariere nevem zakaj bi bilo konec, saj se v formuli tudi zaletavajo pa noge in roke lomijo pa nihče (skoraj) ni nehal zaradi tega voziti. Pač ena sezona odpade zaradi rehabilitacije, to je pa to.
LP
Citat:
Senna said: "If any of the other drivers happen to be poisoned or break a leg or something like that, then they may not know who's to blame but they know who is going to replace him."
Citat:
Uporabnik DOHC pravi:
Res je. Bila sta že na Stage-u
Še posnetek vožnje malo pred nesrečo.
Robert je pr 0:20 min.
Glej, že mulci v slovenski kadetski nogometni ligi imajo podpisane pogodbe z določilom, da se ne sme udeleževati takšnih športnih prireditev, kjer se lahko poškoduje. Pa so še daleč od najvišjega nivoja športa, kar Formula 1 vsekakor je.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja kaj bojo rekli, da ne sme in bo šel v drugo moštvo, kjer mu bodo dovolili?
Citat:
Nič kaj srečni niso niti pri Lotus Renaultu. Šef ekipe Eric Boullier je vseeno branil Poljakovo obsesijo z rallyjem, saj mu je osebno dovolil nastop v obdobju pred sezono, čeprav to zdaj pomeni, da je ekipa ostala brez prvega voznika.
"Dovolili smo mu, ker ima rad rally, ta je ključen za njegovo motivacijo in razpoloženje. Vedeli smo za tveganje, tudi sam je vedel, v kaj se spušča. Raje on kot robot za volanom našega dirkalnika."
Citat:
"Vedela sva, da je bila podlaga spolzka zaradi vlage in sva bila na to pripravljena. Potem, ko naju je v desnem ovinku zaneslo na široko, se je avto naslonil na prvo varnostno ograjo in jo potisnil navzven in čelno zadel v naslednjo ograjo. Ograja je prebila sprednji del avtomobila in šla skozi zadnjo šipo. Takoj sem videl, da je resno, imel je tudi grdo modrico pod očesom, ker je z glavo udaril v volan. Robert se je onesvestil, sam pa sem splezal skozi okno, saj so bila vrata zaskočena."
"Rešilni avto je prišel takoj, za njimi pa tudi gasilci, potrebovali so pol ure, da so ga dobili iz avtomobila, saj prvi gasilci niso imeli škarij in so morali čakati na okrepitev. Tam tudi ni mogel pristati helikopter, zato so ga morali prepeljati na drugo mesto in tako smo zgubili še več časa."
Gerber je bil kritičen nad tem, da je bil med obema ograjama presek z odprtim začetkom druge.
"Prekinitev med obema ograjama nima smisla, vendar še bolj kot to, bi morali biti avtomobili spredaj bolje začiteni. Ni prvič, da se je to zgodilo, FIA bi morala kaj storiti v tej smeri."
Gerberja so vprašali, kdo je kriv za nesrečo: "Na dirkah skušaš peljati kolikor gre hitro. Robert je tip človeka, ki vedno gleda korak naprej in je precizen, hiter in vozi čisto, popoln dirkač."
Svoje je povedal turi Mauro Moreno, ki je pripeljal za Kubico minuto zatem: "Bil je grozljiv pogled, stekel sem k avtomobilu in ga nekajkrat poklical po imenu, vendar se ni odzval. Skozi zadnji del avta je gledalo jekleno rezilo, sovoznik mi je pokazal, da je v redu, zato sem vprašal Roberta, če je ok, vendar je bil polzavesten in se ni odzval."