Roadtrip s kamp prikolico

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Ja, in pridejo ob devetih zvečer prijazno obvestit sosede, da grejo zdaj spat in da prosijo za mir.
Zadnje čase ob prihodu v kamp obvezno pogledam, od kdaj do kdaj je nočni mir, da jih lahko pošljem v tri krasne. Al pa v prvi hotel, po želji.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Zdaj pa tako. Prosim povejte meni, kot decu iz podeželja, kaj jaz tu ne razumem. Včeraj sem dobil take sočne predračune. Za zmontiran mover tako 2k in to najcenejši Enduro model. Mover kupiš, zmontiraš (glede na to da sem gradil hišo, bom pomojem zmogel), priklopiš na kleme akku in gasa. Zdaj pa naprej. Ponujajo mi power pack. Po domače, za 600€ s popustom, akku in polnilec. Zmontiran mover priklopiš na akku in se zadeva vozi, dokler akku ni prazen. Extra polnilec za akku imam. Privezat na pola priključka ne bo problem. In se bo akku na daljših vožnjah že napolnil. Česa ne razumem? Akku dobim za max 160€ 70Ah AGM, polnilec imam, akku podvojim s tem v avtu, za potrebe menjave ali polnitve/zagona, ga pritrdim in je to to. Ko bo prikolica priklopljena na štrom, se akku dodatno ne bo polnil, so what?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Naslednja zadeva. Razlika med tendo na vrečko in montirano na streho trenutno 1k. 500 vs. 1.500€. Na vrečko kupim in grem, strešne še kakšen mesec ne bo. Navijava za strešno, ampak za razumno ceno, predvsem zaradi pospravljanja, vzeto na znanje priporočila. Hvala vam še enkrat! Teče pa gorenjska kri. kalbo najlepša hvala še enkrat za Obelink, sledi naročilo iz Nemčije za 45€ poštnine. Nemci kupujejo 3x ceneje.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
A: šel si v najbolj "blesavo" kamper trgovino v SLO - preveri pri Mixiju v Šenčurju.
B: akuja v prikolici ne boš polnil med vožnjo (rabiš 13 polni priklop + močnejši alternator v avtu za vse kar boš imel med vožnjo prižgano), pozabi na to, naredi aku in priklopi "Lidl" polnilec na 230V napeljavo v prikolici, polnil se bo ko boš "na elektriki" - aku ti drži par mesecev za to kar boš rabil.
C: tendo dobiš v Mixiju ali iz Nemčije v par dneh, preveri še Daytono v MB - ima kaj na zalogi + cena +- enaka kot v Nemčiji + ugodna montaža.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Hvala lepa. All in. Mixi je že v igri. 13 polni priklop sem zrihtal. Na 500km bo alternator že napolnil kaj?

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
409
142
43
Za napajanje akumulatorja "off grid" bi jaz raje dal namenski solarni panel. Med samim premikanjem prikolice z moverjem ti ne bo spilo toliko štroma, da ga nebi bil zmožen napolniti nazaj.
Recimo tole.

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
Hvala lepa. All in. Mixi je že v igri. 13 polni priklop sem zrihtal. Na 500km bo alternator že napolnil kaj?
Dokler ne bos vlekel debelega kabla od avto baterije do baterije v prikolici med vožnjo ne bo polnilo nic. In vmes je potrebna še kakšna elektronika oz dc2dc polnilec.

Svinčena baterija, bo po premiku z moverjem ravno dovolj prazna da bo potrebovala polnjenje ali pa bo šla v k...

Kolega imel na Hobyb 560 ta Enduro, hitro je letel dol in Trumin gor

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
5 centi robnik ni tok mal. Mojo kravo od Hobya je brez problema navleklo na kajlo. Čez kak robnik ji pač mal pomagaš. Truma je super, sam je 2+ jurja. Tele stare Hoby so itak težke ko satan, se mi zdi, da ma avtor teme precej lažjo prikolo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Pa še to bi rekel. Caravanu mal krivico delate, sploh ker ni niti približno v vsem najdražji.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Naslednja zadeva. Razlika med tendo na vrečko in montirano na streho trenutno 1k. 500 vs. 1.500€. Na vrečko kupim in grem, strešne še kakšen mesec ne bo. Navijava za strešno, ampak za razumno ceno, predvsem zaradi pospravljanja, vzeto na znanje priporočila. Hvala vam še enkrat! Teče pa gorenjska kri. kalbo najlepša hvala še enkrat za Obelink, sledi naročilo iz Nemčije za 45€ poštnine. Nemci kupujejo 3x ceneje.
Ni za kaj. Tele Obelink moverje ma montirane pol Slovenije. Sicer sem te pa mogoče mal prehitro odvrnil od tenda vreče, ker tok slaba pa ni. Če boš že jemal, pa vzami od Thuleta in ne od Fiamme. Kolikor vem je Thuletova pol metra širša. Mene je ravno ta tenda pripeljala do kamperja. Če se mi ne bi zlil liter vode za vrat, se ne bi odločil. Tko sem pa isti moment, ko smo prišli domov dal prikolo na Anet in začel iskat kamper.
Pazi, da boš vzel pravi akumulator. Mora bit tak, ki zdrži globoke praznitve. Tistega kompleta ki ti ga ponujajo za 600 EUR a ne rabiš, ker boš tako odvisen od priklopa na štrom in boš gonil aku izključno za mover. Ko se postaviš, še polnilec priklopiš, pa je.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Valhalla pokliči na Daytona MB 041 591 081- pričakuje tvoj klic - tenda kasetna 3,5m 999,00, 4m 1100,00€, montaža cca 150,00. Ima tudi žakl tende, vse na zalogi.
Pa tudi mover ima na zalogi po akcijski ceni malo manj kot 700€.

Vse ostalo naj ti on razloži.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Jaz imam Obelinkov muver in se dobro obnese.

Spleza na kajlo bp.

Navintaš ga lahko z mašinco, je pa problem klanec in če je mokro, takrat ga moraš do konca navit na roke.

Če se ti ne mudi počakaj black friday. Ko sem jaz kupoval so bili 20 % OFF (dve leti nazaj).

Pa glede na to, se ti splača sedaj malo počakat, spremljaj cene in takrat kupiš. Sedaj pač malo potrpiš brez tega.

Obelink ima takrat kar dobre akcije.

• Všeč mi je
Reactions: SpEkTr

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
O super, hvala lepa za info. Nič se ne mudi, občasna zaposlitev glave tja do pomladi. Letos probamo prikolico za krompirjeve nekje na soncu in ravnini in še ugotovimo kaj vse rabimo. Obelink bom pa pomojem opravil kar velik nakup. Kot sem gledal 1/3 do 1/2 cene vse kar sem pogledal in vse na zalogi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
O super, hvala lepa za info. Nič se ne mudi, občasna zaposlitev glave tja do pomladi. Letos probamo prikolico za krompirjeve nekje na soncu in ravnini in še ugotovimo kaj vse rabimo. Obelink bom pa pomojem opravil kar velik nakup. Kot sem gledal 1/3 do 1/2 cene vse kar sem pogledal in vse na zalogi.
Tale kamp ti toplo priporočam, če vas seveda vleče na morje. Parcele so ravne in na travi, tako da ne bo problem prikole zmanevrirat not. Mestni avtobus te pa izpred kampa pelje v Pulo.