rjuharji prihajajo (aka kalifat)...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.461
113
Oprosti ampak ti si bedak. Da so teroristi si rekel ti. Da so muslimani si rekel ti. To so tvoje trditve. Niti nisem napisal da ti ljudje ogrozajo RS ampak da bi jo lahko ogrozili.

Ti mores trpet v zivljenju...da niti ene tematike ne razumes je se mozno ampak da pa prvo sam nekaj trdis in se pol hoces prepirat to mi pa ni jasno. Teroriste si v to temo privlekel ti oz utisevalec.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ampak se ne das. Se enkrat: napisal sem, da je v sloveniji cca 100 ljudi, ki so se udelezili urjenj v taborih organizacij, ki jih zahodni svet uvrsca med islamske skrajneze.
Koliko jih je potem pa še v tujini?

Kje so se pa urili - kolikor poznam terror list EU-ja, pride v poštev samo Al Kaida, ali pa skupine v Siriji - ali gre torej za sleeper cell Al Kaide ali za bivše borce iz Sirije?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.461
113
Ne vem koliko jih jense v tujini ker s tem podatkom ne razpolagam. Dvomim da so kar vsi neka speca celica - je pa vredno biti na njih pozoren in prepreciti da bi taka celica "postali".

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Kako pa veš, da laže??? Od kje tebi podatki, koliko je v sloveniji oseb, ki so se vojaško urile za te svrhe??? Od kje poštenemu, navadnemu državljanu, taki podatki??? Jaz recimo o tem nimam pojma...kako pa ti to veš baje? Zelo nenavadno!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Kako pa veš, da laže??? Od kje tebi podatki, koliko je v sloveniji oseb, ki so se vojaško urile za te svrhe??? Od kje poštenemu, navadnemu državljanu, taki podatki??? Jaz recimo o tem nimam pojma...kako pa ti to veš baje? Zelo nenavadno!
Kako ve da laže? Preprosto. Pogledal je spisek udeležencev in ugotovil, da jih je manj kot 100. Tudi podatek o mrtvih lahko smatraš za podatek iz prve roke
wink-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Oprosti ampak ti si bedak. Da so teroristi si rekel ti. Da so muslimani si rekel ti. To so tvoje trditve. Niti nisem napisal da ti ljudje ogrozajo RS ampak da bi jo lahko ogrozili.

Ti mores trpet v zivljenju...da niti ene tematike ne razumes je se mozno ampak da pa prvo sam nekaj trdis in se pol hoces prepirat to mi pa ni jasno. Teroriste si v to temo privlekel ti oz utisevalec.

Kaj se sedaj vleces ven? Na koga si pa mislil? Na Eskime? Verjetno zelo popularne pravoslavne tabore za teroriste?
smirk-1.gif
Vsak terororist ogroza in "lahko ogroza" drzavo ali pa obratno. Ce nekdo hodi na urjenje v tujino (in baje o tem obstajajo podatki/dokazi) vsekakor OGROZA drzavo. V stevilnih drzavah sled zapor, sploh v ZDA.

V to temo si privlekel podatke o 100+ ljudi ,ki so hodili na urjenje v tujino. Nisi pa mislil ali namigoval da so "teroristi" ali pa muslimani. Kje pa.... Mislil si na Kitajce.
priden.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Znano je kam hodijo dobrovoljci iz teh krajev, kako in pod cigavim sponzorstvom. Objavljena so tudi bolj ali manj imena vseh. Pa tudi nacin njihove smrti. Ni neke topshit undercover operacija. Podatki niso topshit zaupne narave ampak se sproti objavljajo na netu. Razlog za objavo so pa njihovi sponzorji.

Naceloma je postopek da te dostavijo tja, dobis pusko v ruke in cez mesec ali dva umres. V veliki vecini primerov od "svojih". Vecina balkanskih dobrovoljcev je koncala tako. Tudi najbolj znan "bojevnik". Od tam se nihce ne vraca in tudi ni misljeno da se vrne. Kaj sele da bi te kdo peljelal na k. izlete ali urjenja
bonk.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Da malo ilustriramo te oh in sploh topshit zaupne podatke:

Tako zgelda bivanje v topshit teroristicnih taborjih v Siriji pod sponzorstvom velikih sil:
1476090_783909718302063_1080883585_n.jpg

Slik z kraji, imeni in vsemi drugmi podatki je ogromno... Ni potrebno neko oh in sploh protiteroriticno znanje ali pooblastila. Zgolj FB account. Tudi vsi profili so "javni" tako da ni postati najboljsi prijatelj "terororista".

Kandidati so iz vseh drzav na planetu in bilo organizacija "urejenje" draga in nepotrebna logisticna mora za kogarkoli. Ni treba iz tega delati misterije ce to ni....

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik skala pravi:
zakaj vsi kažejo kazalca samo eden kaže palec?

znak/simobol enotnosti ali ce zelis podrobno razlago:

When we Muslims starts saying during Tashahhud " Ash hadu an La Elaha illallaho Mohammadar Rasoolallah, we keep our index figure raise until the end of word Rasoolallah. Raising our index fingure is sign of our physical expression of our belief in oneness of Allah and that Mohammad is the Messenger of Allah, in addition to what we say by our heart sand our tongues. Belief in oneness of Allah is the foundation of Islam.

B81

22. jul 2007
37.764
11.032
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Tudi sam sem pomislil na to ob branju posta
smile-1.gif

Cel reply Apollu je wtf...

Sicer pa poznam dva, ki sta šla kot plačanca v hrvaško vojsko. Pač nasilneža...o tem, kaj so tam vse počeli, pa raje ne bi.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne vem koliko jih jense v tujini ker s tem podatkom ne razpolagam. Dvomim da so kar vsi neka speca celica - je pa vredno biti na njih pozoren in prepreciti da bi taka celica "postali".
. ce ni skrivnost: kako pa ste pozorni nanje? prisluskovanje? sledenje 24/7?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
vrjetno malo sledijo kaj se po internetu pogovarjajo in če naročijo preveč umetnega gnojila...

ampak čakaj apolo je obveščevalec? a niso rekli da je policaj?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Torej imena tistih, ki so v sloveniji, se sproti updejtajo na internetu in do teh podatkov imamo mi, navadni državljani, ki nimamo pojma o tej tematiki, prost dostop?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.461
113
V osnovi se s tem ukvarja SOVA. Predvsem identifikacija in sodelovanje pri izmenjavi podatkov s tujimi sluzbami. Policija pa ima skupine za ekstremno nasilje ki so zadolzene za obravnavanje in spremljanje takih zadev, v okviru oddelkov za kriminalisticno obvescevalno dejavnost pa se zbirajo podatki o takih osebah in dejavnostih (tako da ima tudi policija svoje obvescevalce - nekdo je nekaj omenjal)

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Torej imena tistih, ki so v sloveniji, se sproti updejtajo na internetu in do teh podatkov imamo mi, navadni državljani, ki nimamo pojma o tej tematiki, prost dostop?

Imena vseh se sproti objavljajo, to ni neka posebnost ampak zahteva sponzorja in del taktike. Dostop do podatkov je skoraj neomejen ,kar se tega tice. Pa govorimo o najbolj znani "teroristicni organizaciji" in ne nekih levakih. Ce verjames zgodbicam o teroristih seveda.

Vsi so tagirani na slikah, z maticnimi kraji/drzavami, itd, itd, itd....... Bolj ali manj vsaka tajna sluzba na tem planetu ima njihove podatke ,ker so na njihovi placilni listi. Delati iz tega nek topshit undercover operacijo je
stupid-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

se majhen sample:

ied

poziranje

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Za tiste ,ki se verjamejo v zgodbice o teroristih in teroristicnih urjenjih v tujini pa tole:

000_468673dec1db296ea75ac4182c7e1dde.jpg

Sen. John McCain visits Syria to promise al-Qaeda-linked FSA jihadist rebels even more weapons and funding from the United States

alalam_635287022865543482_25f_4x3.jpg

Benjamin Netanyahu na obisku pri ranjenih "teroristih"

crazy1.gif