Revolut bančni račun

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.551
1.076
113
Zaklenjen članek.
IMG_0026.jpg

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.580
2.143
113
Meni so res fascinantni tile naši bankirji. Očitno so nekako prišli na idejo, da bodo s tem ko otežijo in podražijo prenos sredstev na Revolut uporabnike prepričali da tega ne bodo uporabljali in bodo namesto tega raje uporabljali njihove precenjene storitve.

Kar bomo v resnici naredili:
  • Uporabo slo bank zmanjšali na minimum
  • Denar prenesli prek UPN ja v čim večjih zneskih da bo čim manj provizij
  • Ob prvi priložnosti banki pokazali sredinca in na neobanke prenesli še plače in vse kar mamo.
  • Zaprli račune
Butli!

Izzi

Pripravnik
7. jan 2021
45
31
18
Meni so res fascinantni tile naši bankirji. Očitno so nekako prišli na idejo, da bodo s tem ko otežijo in podražijo prenos sredstev na Revolut uporabnike prepričali da tega ne bodo uporabljali in bodo namesto tega raje uporabljali njihove precenjene storitve.

Kar bomo v resnici naredili:
  • Uporabo slo bank zmanjšali na minimum
  • Denar prenesli prek UPN ja v čim večjih zneskih da bo čim manj provizij
  • Ob prvi priložnosti banki pokazali sredinca in na neobanke prenesli še plače in vse kar mamo.
  • Zaprli račune
Butli!

To je res debilana. Stare mame itak ne uporabljajo neobank, nimajo nič od njih, mladi pa so/smo našli obvod. Jaz sem nekaj časa pošiljal SEPA enkrat mesečno, potem pa pred skoraj letom: adijo NLB. Očitno nas je premalo, ali pa so ljudje sužnji navad. Če bi odteklo več 100M evrov h konkurenci, bi se verjetno usrali. Ali štejejo samo krediti? Kaj pa pritožba ZPS na banko Slovenije? Ta namenoma zavlačuje, ali so samo tako nesposobni in ne znajo odločit? Res smo ena banana od države. https://www.zps.si/novice/bancna-na...dni-kasneje-se-vedno-brez-odgovora-2025-10-10

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.450
2.012
113
41
Ce bi ljudje bili bolj fleksibilni bi vsaj depozite prenesli na Revolut (ali kaj podobnega) kjer imas enake ali visje obresti brez vezave. Odvisno sicer od paketa in kaj se zdilas na depozitu.. Je pa tu vezano.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.768
5.081
113
Kakšne obresti na depozite pa dosega Revolut? Pred enim letom sem na povpraševanje pri klasični banki dobil 2.7% za obdobje 271 dni. Seveda vezano.

Če sedaj gledam so obresti nižje tam do 2% na naših bankah. Mogoče se da kaj stisnit s teženjem. Revolut glede na tabele rabiš 55 eur mesečni paket za 2% na eur. Drugače je manj.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.002
1.265
113
Kakšne obresti na depozite pa dosega Revolut? Pred enim letom sem na povpraševanje pri klasični banki dobil 2.7% za obdobje 271 dni. Seveda vezano.

Če sedaj gledam so obresti nižje tam do 2% na naših bankah. Mogoče se da kaj stisnit s teženjem. Revolut glede na tabele rabiš 55 eur mesečni paket za 2% na eur. Drugače je manj.
TR je 2% od 50.000€
Nobene vezave

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.308
2.315
113
Zakaj pa MM ETFjev (XEON, LYOR,...) ne kupite raje? Ni vezano, ni davka. Pa so isto 2%+ obresti. Oba Revolut in Trade Republic to enostavno omogočata z 1€ stroška (na savings plan pa 0€).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.782
4.556
113
Sam moraš poročat FURSiću. Pa ni sam premoženje in dobiček (ki ga načeloma javiš po prodaji) so še razne dividende ipd. (letno poročanje oz. celo tekoče mesečno). Eni se ne ukvarjamo z excel tabelami vsak dan in so take stvari samo dodaten napor (sedaj a je vreden +0.X% obresti pa naj vsak presodi sam, glede na kapital ki ga ima).

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.308
2.315
113
Ne vem o čem govoriš. Poročanje na furs mi vzame isto časa kot za depozit na slo banki. Pač pri depozitu je ena vrstica, pri ETF sta pa 2 (nakup in prodaja).

Če imaš pod jurja obresti letno, je pa res vseeno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.782
4.556
113
Ja jasno, do tiste 1k neobdavčenih obresti. Toliko večini predstavlja likvidnostni nevezan kapital, ki ga lahko jutri dvignejo če ga rabijo. Skratka edini namen teh 2-3% je to, da ne izgubljaš (preko inflacije) preveč nevezanega kapitala.

Karkoli več, držat za več časa, je en kup boljših/pametnejših opcij oz. se to imenuje "vlaganje".