Jaz sem pisal na Banko Slovenije po mojem že pred enenim letom. Sem dobil nedolgo nazaj odgovor (torej po enem letu), da primera ne morejo obravnavati, ker bi se moral najprej pritožiti na banko.
Jaz še zdaj nisem dobila nič. Res pa je, da sem se najprej pritožila na banko in bila zavrnjena.
Mene so pripeljali do tega, da pač uporabljam samo še Revlut. Plačo iz Slovenije dobivam na NLB, tam je trajnik, kar ostane kupim ETF. Plačo iz tujine dobivam na Revolut in še nisem nikoli nič plačal s kartico NLB.
Drugače pa zmešnica iz NLB. Me kliče gospa iz NLB, ker so mi dali nek Premium Plus paket, če kaj rabim, ipd. Pa se rekel, da ja. Da imam nekaj sredstven ad drugih bankah, kjer mi dajo višje obrestne mere za depozit in da, če to vsaj izenačijo, potem bi vse imel pri njih. Pravi seveda gospod, samo se morate oglasiti pri meni.
No in pridem. Razložim situacijo kot zgoraj in mi gospa pravi, da ne, kje pa, to pa ne. A veste, višje obrestne mere dajejo samo tiste banke, ki so slabše stoječe in rabijo sredstva, da lahko kreditirajo prebivalstvom. Wtf? O.K., na Revolut res ne bi imel več kot 100k, ampak gospa Erste Bank, Intessa SanPaolo, UBS,... wft, pa o čem to govorijo. Sem rekel gospa, dajte si prosim odpreti Google, pa si poglejte od kdaj te banke obstajajo, kako veliko so, kakšno bilačno vsoto imajo, ipd.
Potem pa rečem O.K., imamo pa res dobro ponudbo. Če date nekaj v sklade in nekaj na depozit, potem pa lahko dvignemo obrestno mero na depozit. Res mi gre ne kur**, ker me imajo za norca. Ja saj tiste malo večjo obrestno mero na depozit mi pa vstopni in iztopni stroški pri skladih poberejo.
Nisem bogat, pa čeprav imam več kot dosti. Nič nisem podedoval, vse sem sam in pošteno zalužil. Res ne vem, a ti ljudje na bankah mislijo, da bi imeli več od povprečja, če bi bili tako butasti, da bi njihovim foram nasedli?