Revolut bančni račun

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.027
344
83
www.svetidej.com
Ne drži. Če moraš potrditi ali ne poskrbi umetna inteligenca glede na več kot 60 parametrov.

Če recimo iz NLB Maestro kartice polniš 15x iz Slovenije na Revolut z zneskom 10€ ne boš nikoli dobil dodatne potrditve.

Če boš šestnajstič:
- polnil 10 € kao iz Kitajske boš moral transakcijo potrditi.
- polnil z zneskom 200 € boš moral transakcijo potrditi.

Če eno transakcijo opravljaš vsak mesec na enak način potem za to transakcijo ne boš dobil dodatnega preverjanja. Veliko je pa tudi odvisno koliko zlorab je imela spletna trgovina/spletni ponudnik v preteklosti (to pa ne vem ali se to gleda na posamezno banko ali na celotno Viso/Mastercard, predvidevam da se Visa/Mastercard odloči ali je transakcija sumljiva ali ne).

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.027
344
83
www.svetidej.com
Tako je, po 1.1.2021 bodo morale banke tudi blokirati spletne trgovine, katere ne omogočajo 3D Secure 2.0 only transakcij.

To bi se moralo zgoditi že 14. septembra 2019, vendar se je večina držav odločila za podaljšanje na 1.1.2021.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.430
3.739
113
Po drugi strani pa lahko plačaš (ne samo rezerviraš) flixbus in hotel v tujini samo z recitiranjem kreditne in datuma poteka po telefonu - brez cvc kode.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne drži. Če moraš potrditi ali ne poskrbi umetna inteligenca glede na več kot 60 parametrov.

Če recimo iz NLB Maestro kartice polniš 15x iz Slovenije na Revolut z zneskom 10€ ne boš nikoli dobil dodatne potrditve.

Če boš šestnajstič:
- polnil 10 € kao iz Kitajske boš moral transakcijo potrditi.
- polnil z zneskom 200 € boš moral transakcijo potrditi.

Če eno transakcijo opravljaš vsak mesec na enak način potem za to transakcijo ne boš dobil dodatnega preverjanja. Veliko je pa tudi odvisno koliko zlorab je imela spletna trgovina/spletni ponudnik v preteklosti (to pa ne vem ali se to gleda na posamezno banko ali na celotno Viso/Mastercard, predvidevam da se Visa/Mastercard odloči ali je transakcija sumljiva ali ne).
Pa vseeno mi je malo čudno, da sem moral transakcijo potrditi iz NLB Pay aplikacije. Kaj pa, če te ne bi imel nameščene?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.080
113
Potem bi dobil alternativno potrditev, saj je v bančnem sistemu zavedeno, da imaš imaš aktiviran NLB pay.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.027
344
83
www.svetidej.com
Če se ne motim bo po novem letu možno potrjevanje samo preko NLB Pay aplikacije. Potrjevanje transakcij preko SMS-a ni veljavno po PSD2ju. Enako bo pri vseh slovenskih bankah.

Bo pa zagotovo veselje pri uporabnikih, ko bo prišel ven nov Android / iOS. In marsikatera aplikacija bank ter s tem plačevanje ne bodo delovale.

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.027
344
83
www.svetidej.com
Če nisi imel mobilnega telefona, tudi SMS-a nisi mogel dobiti za stari 3D Secure :) Že sedaj to ni šlo brez telefona :)

Pač po 1.1.2021 boš moral imeti poleg telefona še Android/iOS aplikacijo.

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Pa sej tak način ima Revolut za spletna plačila že precej časa, N26 pa pomojem že praktično od začetka. Sedaj počasi na to prehajajo tudi naše banke. Kar se mene tiče super. Bolj varno kot smsi in bolj praktično kot razni “kalkulatorji”.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.517
3.892
113
Ljubljana
hmpg.net
Če nisi imel mobilnega telefona, tudi SMS-a nisi mogel dobiti za stari 3D Secure :) Že sedaj to ni šlo brez telefona :)
Pač po 1.1.2021 boš moral imeti poleg telefona še Android/iOS aplikacijo.
Če si imel neumen mobilni telefon, tudi SMS-a si dobil
Pa če imaš staro verzijo Androida tudi,
Pa če imaš Huawei, ki nima google apps tudi.

In ja kolegi me sprašujejo, če bodo morali kupiti nov telefon (NLB obvešča)

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.027
344
83
www.svetidej.com
Če nisi v preteklosti dobil SMS-a tudi spletnega plačila nisi mogel izvesti.

Kako bo to 1.1.2021 zgledalo tudi mene zanima. Nekatere banke naj še ne bi izdale aplikacije za 3D Secure.

Vidim da bo 1.1 zaradi PSD2 zahtev apokalipsa na bankah, na Pošti Slovenije pa zaradi CN23 obrazca :evil:

Nazadnje urejeno:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.517
3.892
113
Ljubljana
hmpg.net
Če si v preteklosti dobil SMS si tudi spletno plačilo izvedel.

Ne glede na verzijo androida, celo na neumen telefon je prišel SMS.

Stare verzije Androida, neumni telefoni, Huawei in 3D secure?

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
783
37
28
Ker se je razvila splošna debata tule me zanima zakaj so certifikati šli iz uporabnosti na bankah? Se mi je zdelo veliko bolje certifikat, kot jebeni sms da pridem do spletne banke

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.027
344
83
www.svetidej.com
Če si v preteklosti dobil SMS si tudi spletno plačilo izvedel.

Ne glede na verzijo androida, celo na neumen telefon je prišel SMS.

Stare verzije Androida, neumni telefoni, Huawei in 3D secure?
Časi se spreminjajo. S PSD2 direktivo moraš imeti omogočen 3D Secure 2.0. V primeru zlorabe po 1.1.2021 več ne odgovarjaš za morebitne zlorabe. Tudi denar moraš dobiti nazaj. V primeru zlorabe ti mora kriti stroške tvoja banka. Kakšna bo avtentikacija in kje bo definira tvoja banka. Če nisi zadovoljen, jo boš pač zamenjal s tisto, ki bo naprimer ponujala Huawei app.

Tudi Revolut je začel ta teden blokirati aplikacijo na Jailbreakanih iOSih. Revolut in N26 si verjetno tudi ne upata izdati verzije za Huawei, ker sta oba v pridobivanju ameriške bančne licence.

Če boš hotel uporabljati storitev se boš pač moral prilagoditi. V prihodnosti bo dosti takih, ki bodo morali menjati telefon zaradi bančnih storitev. Po eni strani je prav, ker je varnost na prvem mestu. Zagotovo na 5 let stari verziji Androida, ki več ne pridobiva varnostnih popravkov ni ravno varna naprava.

Tudi Hrvati so morali letos kupiti nov box, če hočejo še naprej spremljati digitalno TV po zraku.

Nazadnje urejeno:

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
Delavska hranilnica je tudi ze neki casa nazaj zacela posiljat obvestila, da sms-i ne bodo vec deloval in sem si tako moral namestit se en app "denarnik" Malo glupo, da imam 2 app-a od ene banke...
Mi pa ta denarnik omogoča, da dodam kartico v gpay.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
Gumb imaš za dodajanje v Google Pay?

Sedaj sem šel preverjat in brskat po telefonu...
1. že kr nekaj časa nazaj sem si po alter navodilih namestil gpay app z apkmirror strani. Sedaj vidim, da appa nimam več, vendar mi brezstično plačevanje z revolutom še vedno dela...

2. ko sem namestil app denarnik, mi je takoj ponudlo, če želim dodati kartico

3. v meniju Tap and pay imam ikonci Gpay (izbrano) in dh denarnik (nimam izbrano, ker ne želim...)