Sigurno. Ponudnik storitve je navedel, da dobijo samo 60eur, toliko kot stane bon.A je možno da je zadaj spet kaka nategunska SLO banka?
Sigurno. Ponudnik storitve je navedel, da dobijo samo 60eur, toliko kot stane bon.A je možno da je zadaj spet kaka nategunska SLO banka?
+1, mene tudi še nikoli ni vprašalo pri raznoraznih nakupih po konverziji, tako da tu nekaj smrdi.Ne bo čisto držalo ozr. mora biti kako drugo ozadje. Sam imam R z GB BINom, vedno nalagal EUR in nikoli ob plačevanju v EUR dobil vprašanje po konverziji.
Je pa res, da sem “odprl” (v tistih časih, ko je R sam odpiram in zapiral IBAN račune) račun v EUR - mogoče je to razlog?!?
Pa še nekaj - tudi ob plačevanju neEUR zneskov (HRK, TRY, RSD) nikoli prejel zahteve po konverziji. Dvig na bankomatih je seveda druga zgodba in ja, tam je predlagalo konverzijo GBP / lokalna valuta.
Ja v bauhausu imajo definitivno POS, ki omogoča njihovo konverzijo, zato vpraša. Iz glave se spomnim še picerijo šestico (poleg večine bankomatov, paypala, itd.).V glavnem vse plačujem z Revolutom, ki ima angleški BIN. Do sedaj mi je dal edino v Bauhausu terminal na izbiro, da plačam v funtih ali evrih.
Pa si ziher, da si že plačal kje, kjer ponujajo lastno konverzijo. Če še nisi, to še ne pomeni, da to kar sem napisal ne drži. Pač če ne ponujajo konverzije, gre plačilo avtomatsko skozi v prvotni valuti in tukaj je vse ok. Če jo ponuja, je pa mene pri UK issued kartici še vedno vprašalo. Če ti pa kar računa v GBP pa seveda ni ok.+1, mene tudi še nikoli ni vprašalo pri raznoraznih nakupih po konverziji, tako da tu nekaj smrdi.
Epilog zgodbe je, da bodo povrnili razliko v ceni, njihov odgovor pa je:Sorodnik je plačal bon za vetrovnik v Planici na njihovi strani z revolut kartico:
Račun
Iz 60eur je kar naenkrat cena postala 62 funtov. Ponudnik storitve pravi, da je krivec banka Revolut, citiram:
"To je samo od te kartice oz. banke odvisno in ne od nas. Ja kar pozanimajte se pa boste videli. Nihče se ni potem še enkrat oglasil, ker je žal to samo zaradi te kartice. Tudi sama jo imam in ja je tako, da preračuna v funte. Ne vem zakaj.".
Kaj so odgovorili na Revolutu še ne vem.
V Sloveniji uporablja Revolut že 35.000 ljudi
V Sloveniji je po podatkih Finančne uprave račun pri Revolutu prijavilo 3499 uporabnikov, račun pri N26 pa 9505. N26 podatkov o številu uporabnikov v Sloveniji ne želi razkriti, z Revoluta pa so nam sporočili, da jih imajo v Sloveniji 35.000.
Jaz sem probal iz MasterCard (gre) in iz Maestro (ne gre) ...
Tudi meni ne deluje, poklical sem na banko in uslužbenka pravi, da so seznanjeni s težavo. Pravi, da gre pri top up-u, za visoko rizično zadevo v smislu varnosti, ker se pri transakciji sploh ne uporablja 3d secure ampak gre skozi kot navadno plačilo, zato so začasno blokirali to storitev in se odločajo kaj in kako naprej.