Nikjer nisem zasledil koliko lahko mesečno dvigneš na bankomatu z n26? Da ni omejeno kot pri revolutu cca 400eur. Kolikšna je provizija za nakazovanje na revolut in za trajnik, če sploh je?
N26 imaš AFAIK limit za dvig na bankomatu 20k € mesečno oz 2,5k € na dan (ali manj, če tako nastaviš v appu), s tem, da je prvih 5 dvigov mesečno (ne glede na znesek) free oz 1,7% fee, če dviguješ izven € območja, nad 5 dvigov je pa potem še 2€ za dvig. Govorim za free account.
Za Revolut pa nisem zasledil limita za dvig, verjetno nek limit je, ampak skoraj sigurno ni 400€. Je pa do 200€ na mesec free (ne glede na valuto in število dvigov) potem pa 2% fee.
Lahko pa tako Revolut kot N26 kombiniraš s Curve kartico za brezplačne dvige (do 200GBP na dan oz 3500GBP na mesec), ki se vsaj zaenkrat potem zabeležijo kot spletno plačilo in ne dvig na ATM, tako da ni dodatnih feejev.
Sem tudi sam razmišljal o uporabi N26 kot enega in edinega accounta, nekaj časa sem ga celo uporabljal skoraj eksluzivno, nisem pa še zaprl slo accounta, vendar sem se po določenem času nekako odločil, da jim celotne plače vseeno ne bi zaupal. Sta tako N26 kot Revolut super za določene stvari, vsak ima svoje prednosti in slabosti, uporabljam oba, imam nekaj denarja vedno ne enem in drugem, plačo in glavnino denarja pa še vedno držim na slo accountu. Slo account me košta minimalno (trenutno free, kasneje v paketu s poslovnim za s.p.), pa za določene stvari, je vseeno lažje (manj komplikacij), če imaš možnost predložit SLO IBAN (čeprav bi morali pravilo vzeti katerikoli EU IBAN). Večino transakcij v zadnje pol leta vseeno opravim preko Revoluta (Google Pay, Visa, plačila položnic pa tudi dvig gotovine), kar ne gre preko Revoluta pa N26 (avtomatske bencinske, zahtevan secure 3D, slo issued kartica ali večji dvig na bankomatu). Za backup poleg njihove Vise (namerno nosim Viso, čeprav imam tudi MC, ker se mi je zgodilo, da je imel MC probleme in mi noben MC ni delal, ne slovenski ne N26 ali Revolut, medtem ko Visa je) s sabo nosim še N26 MC in Maestro od slo banke. Gotovine pa minimalno ali skoraj nič.