A mene sprašuješ? Sam imam primarni račun na N26, tam imam debetno mastercard. Načeloma to uporabljam za plačila po štacunah, dvige na bankomatu in pa SEPA nakazila in trajne naloge.
Paypal, alipay, google pay ipd. imam vezano na revolut virtualno kartico in topupam račun preko N26 debetne kadar kaj plačujem (+ nekaj rezerve imam za razne naročnine in kot backup* ipd.).
* od Revoluta imam tudi fizično kartico (dobil 1x zastonj ko je bila ravno akcija) tako da fizično imam dve "debit" kartici vezani na dva računa. Če se kdaj kaj zaštrika enemu od ponudnikov bi moral drugi delovat, če je pa kolaps sistema pa itak nimaš kaj.
Glede rezervacij večina sistemov vsaj po EU/USA rezervira neko logično vsoto, ki je ponavadi cena produkta + potencialno zavarovanje (recimo rentacar). Pri debetnih gre to lepo skozi, slaba stvar je da imaš sredstva potem "zaklenjena" dokler se rezervacija ne sprosti. Skratka dokler imaš na računu dovolj denarja se tudi rezervacije, ki zahtevajo kreditno kartico izvedejo. Vsaj kar sem sam take zadeve uporabljal, res pa da nisem ravno navdušen "turist" in rentacarjev pa letalskih kart okoli sveta pol leta vnaprej še nisem rezerviral!
Kar se tiče ostalih izkušenj če še napišem. Z n26 sem do sedaj (odkar podpirajo "secure code",) uspel plačat še povsod oz. nisem imel tudi enega problema, Revolut ima probleme ker kartica nima te secure code in plačevanje preko spleta v določenih sistemih ni možno.