Sicer vem, da je že bila debata in jasno in glasno priznam, da sem len - a je za bančni račun Revolut novi IBAN in posledično prijava na FURS?
Jasno zapisano:
- Furs ne more od Revoluta zahtevati vpogled v stanja računa.
- Revolut pošlje 1x na leto litovski davčni stanje računa na 31.12 oziroma na zahtevo litovske davčne.
- Furs pridobi 1x na leto podatek od litovske davčne. Da bi se Furs zmišljeval po dodatnih vpogledih ne more oziroma mora imeti tehten razlog.
Legalno plačevanje manj drugje ni utajitev .Zakaj bi te 'dobili', če lahko drugje pač legalno plačuješ manj?
Ima kdo podobne težave ? Imam revolut in skušam dodati kartico na garmin pay pa mi napiše da je ne podpira.Meni sicer dela Garmin Pay tudi z Revolutom, drugače je pa Curve pomoje še najbolj praktična varianta, ker lahko uporabljaš s poljubno VISA/MC kartico. Jaz uporabljam za Apple Pay in Garmin Pay, vezano imam pa naprej med drugim recimo tudi na slovensko debetno ter crypto.com kartico.
Kakšna "oba" iBana?Imaš oba ibana. Za nakazila se še vedno uporablja starega.
Na tem zaslonu "Details" izberi statement za npr. zadnji mesec in boš videl oba ibana.
Tisti denar, ki ga imaš na računu imaš na tem IBAN-u. Na tem računu imaš zavarovanih 100.000 €.--------------
Ta, drugi račun nima opravilne sposobnosti. Piše:
You cannot use this IBAN for bank transfers.
Please use the IBAN found in the app
In kaj naj zdaj s tem računom?
Že že. Ampak tega računa ni treba prijaviti na FURS, ker je mrtev. Ne moreš gor plačevat.Tisti denar, ki ga imaš na računu imaš na tem IBAN-u. Na tem računu imaš zavarovanih 100.000 €.
Na IBAN-u s katerim plačuješ imaš denarna sredstva vedno na 0 €.
In kaj naj napišem ob prijavi? katera banka in BIC?So transakcije: med Payments in Bank IBANom.
In kaj naj napišem ob prijavi? katera banka in BIC?