Resno zapostavljeni bencinci?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Napačno se sprašuješ. Vprašanje je, zakaj lahko kupiš BMW 3jko z ročno klimo v Nemčiji, pri nas pa ne? Problem torej ni pri proizvajalcih, ker ti očitno znajo in zmorejo sestaviti avtomobile po željah, ampak na strani trgovcev.

Pa še enkrat: Ali bi vi imeli kakšne konkretne stroške, da bi kupcu ponudili 2.4 bencinarja s Cosmo opremo, ki ga recimo v Evropi nasploh prodajajo?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Mi verjetno ne,ampak program za naročanje ne dopušča tega oz. zadeve niso homologirane za slovenski trg.

Zdej bos rekel kaj ima homologacija veze z opremo...ima tudi.

Vsak avto ima svojo šifro in če je za slo šifra 1-50 , 2.4 Cosmo ima pa cifro 67 ...spet negre.
Primer je zmišljen no,ampak dejansko ne gre. Imam spisek avtomobilov tudi od tujine kaj je na razpolago,ampak za SLO trg je to kar je. enako velja za ostale znamke.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Prodajalci (vsaj tisti uradni) pri tem nimajo pomoje prav nic... ampak so uvozniki tisti... uvozniki pa so pod porizvjalcem... In ce proizvajalec na dolocen trg noce prodajat dolocenga oprema, na to niti uvoznik, se manj pa uradni prodajalec nima vpliva...

In glede prodaje modela, ki ga na nasem trgu ni v ponudbi, je pa recimo v Nemciji... Pomoje uradni prodajalci tega ne smejo pocet... TO lahko naredis ti kot fizicna oseba... da ga pac kupis v Nemciji...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
pusti ga, saj vidis, da nima odgovora. prodajalci novih vozil v sloveniji zivijo na racun povprecnega kranjskega janeza, ki mu je vazno, da je novi avto srebrn in ima vecje feltne kot sosedov. on pa prodaja ople in vozi audija, ker je bolj žešæi
shocked-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Res si se potrudil, ampak bmw 3 bi morali vsi modeli skup bit (oh, nobenega M3 dizel niso prodali letos? skrajno čudno
cool-1.gif
), pa še nekaj takih cvetk je (lexus is220d, cl, sl, cayenne...)

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
No AFAIK ti lahko na netu najdeš kergakol renoja, ki ti je všeč, in ti bojo za določen denar naredil kalkulacijo, koliko bi te prišel pri nas. Tako da lahko dobiš recimo Koleosa z nemško opemo ali pa Laguno z belgijsko.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Res si se potrudil, ampak bmw 3 bi morali vsi modeli skup bit (oh, nobenega M3 dizel niso prodali letos? skrajno čudno
cool-1.gif
), pa še nekaj takih cvetk je (lexus is220d, cl, sl, cayenne...)

Verjetno program pri registracijah tako loči modele. Jaz sem samo malo premetal podatke v excelu.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Mozno da je res tako... vendar je potem tu se ekonomska racunica... ali se ti se splaca tak model potem kupit... Ker zna biti precej drazji od tistih, ki jih imajo v ceniku... To je samo moje razmisljanje
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
na moje vprasanje pa nimas odgovora? in potem trgovci jamrate... kar dajte, cepci
stupid-1.gif
Pa daj pomisli malo. Registrirajo naj najdražjo 207, ki ima hkrati tudi praktično najvišjo izgubo vrednosti da bodo potem prodali enega ali dva takega - in na njima zaslužili morda 20% tistega, kolikor jih stane testni avto. Kje je že tukaj matematika?
Na žalost živiš v premajhni državi ... Pač pojdi avto sprobat in kupit v tujino ...
In ne mešaj uvoznikov (testni avti za novinarje) in prodajalcev (testni avti za kupce) ...