Resno vprašanje glede preselitve na svoje..

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
Torej živim doma pri starših, katerim že par let od plače dam nek znesek za bivanje. Telefon, avto, malico&kosilo si plačujem sam, pranje perila pa mi opravi mami. Poleg študija delam in ne visim ravno cele dneve doma med vikendi pa se ponavadi ukvarjam s kakim hobijem, kolesarjenjem ali pa pomagam okoli hiše.

Zadnje mesece me vedno bolj privlači želja po tem, da bi odšel na svoje v kakšno manjše najemniško stanovanje. In zdaj me zanima koliko pravzaprav to kaj stane, kar se tiče samo stroškov?

Da ne bo pomote s starši se res vredu razumem, vendar jim nočem biti več v "napoto". Punce nimam če je to kak pomemben podatek in se zavedam, da zna biti potem včasih na smrt dolgočasno.

Mi napišite kakšen pameten nasvet da lažje razmislim...
smile-1.gif

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
250+ (najemnina) 200 stroški. Če si lahko doma in če se razumeš s staršami bodi. Je ceneje.

Sem bil na podobnem kot ti tudi jaz. Potem sem spoznal punco in se preselila v podnajemniško stanovnje, kjer sva še sedaj. Nihče od naju se nebi več vrnil nazaj, kljub mnogokrat večjim stroškom v bloku.

Maver

Pripravnik
15. jul 2016
30
0
6
Se opravicujem, ker mogoce malo kradem temo avtorju. Tudi sam sem pred podobno dilemo. Zivim pri starsih (s katerimi se super razumem) in placujem polovico stroskov (poloznice, hrana ... itd). Vseeno pa bi kdaj rad imel malo zasebnosti in zato razmisljam, da bi sel na svoje. Sluzbo imam zelo solidno in stroski mi naceloma ne predstavljajo nekega problema, strah imam predvsem pred samoto. Tudi jaz nimam punce, vsi prijatelji pa so prakticno ze vsak po svoje (punce, otroci, tujina ...). Te zadeve se vsekakor ne bodo spremenile na boljse, saj bom cez par let star 30. Najbolj me zanima, ce je ze kdo bil v podobni situaciji ter kako se je znasel. Hvala.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Odlicno... Sicer sem imel razlicen pogled na svet s starši in se jim nekakopri skoraj 30 nisem mogel/ hotel vec prilagajati. Sel sem na svoje(takrat na "sveze samski) , po dobrem letu spoznal sedanja ženo. Zaebkrat mi ni niti malo žal.
In ja, tudi za manj kot 450(skuoaj s stroski) se da najti flet Je pa res da ni penthaus.... Znanec je dajal pol tega zneska je pa res da je imel samo vodo, elektriko in smeti. (pa kopaknico s tusem, ogrevanje s klimo in elektriko) Oo dveh letiz je nasel boljso polovico in sel v večje stanovanje.

Kako pa starsi gledajo na to? Jaz jih za mnenje nisem vprašal, vem oa da nekaterim tega ne sprejmejo lahko

Nazadnje urejeno:

Maver

Pripravnik
15. jul 2016
30
0
6
Citat:
Uporabnik Abomination1 pravi:
Kaj misliš da bo punci bolj všeč; da jo pelješ v "svoje" stanovanje ali k tašči?

Tistih placljivih sklepam da to ne moti, ostale so mi pa itak nedosegljive.

Maver

Pripravnik
15. jul 2016
30
0
6
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako pa starsi gledajo na to? Jaz jih za mnenje nisem vprašal, vem oa da nekaterim tega ne sprejmejo lahko

Ne vem, nismo se o tem kaj dosti pogovarjali. Ni pa to problem, sem samostojen clovek in mi tega ni problem izpeljati v primeru nestrinjanja. Vecji problem se mi zdi samota in s tem povecano tveganje za zdravje ... ne bi rad namrec zivljenja docakal na zaprtem oddelku. Zato je bolj zanimajo izkusnje ljudi, ki zivijo sami.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.205
714
113
Če si lahko privoščiš je vsekakor čas da greš na svoje. Cene najema niso prehude in nimaš kaj izgubiti. V skrajnem primeru se boš pač vrnil domov. Sicer nisi povedal ali imate flat ali hišo ampak nima veze v tem trenutku. Jaz bi celo rekel da MORAŠ iti na svoje. Zakaj ? Nekaj jamraš o tem da si samski in da se to ne bo spremenilo. Ker boš čez nekaj let 30.
cool-1.gif
Ej mulo, mal optimizma ! Praviš da imaš solidno službo, mlad si (še), kje je problem? Da si doma ali ti pa pač ni do zveze ? Tudi to je možno in s tem nič narobe. Ti odločaš o svojem življenju. Menda se nikol niso vsi oženil. Ko boš na svojem bo slika kaj hočeš mogoče bolj jasna. Potem pa dalje. Če bo družina bodo eni problemi, če ne pa drugi. Tko je v lajfu. Ampak kot sem reku, samo pogumno pa na svoje. Biti malo sam pa tudi ni tak bavbav.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
ne vem zakaj tak pesimizem in pomanjkanje samozavesti glede partnerstva. samokritika je redka kvaliteta dandanes, ampak uporabi jo za motivacijo ne zafrustriranost.

kar se tiče preseliti se ali ne - če se ti zdi, da bi šel, potem pojdi. Imaš srečo, da imaš možnost izbire. ni se ti treba jutri seliti, ampak lahko kar nekaj pregledaš, imaš bolj jasno sliko kaj se da dobiti za koliko in se seliš, pa magari čez pol leta.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Če ti je problem samota si najdeš cimre seveda ženske pa še ceneje je. Je pa tu ponavadi starostna omejitev. Nisi povedal kolk si star ampak tudi čez 30 ni problem.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik bozicek pravi:
Torej živim doma pri starših, katerim že par let od plače dam nek znesek za bivanje. Telefon, avto, malico&kosilo si plačujem sam, pranje perila pa mi opravi mami. Poleg študija delam in ne visim ravno cele dneve doma med vikendi pa se ponavadi ukvarjam s kakim hobijem, kolesarjenjem ali pa pomagam okoli hiše.

Zadnje mesece me vedno bolj privlači želja po tem, da bi odšel na svoje v kakšno manjše najemniško stanovanje. In zdaj me zanima koliko pravzaprav to kaj stane, kar se tiče samo stroškov?

Da ne bo pomote s starši se res vredu razumem, vendar jim nočem biti več v "napoto". Punce nimam če je to kak pomemben podatek in se zavedam, da zna biti potem včasih na smrt dolgočasno.

Mi napišite kakšen pameten nasvet da lažje razmislim...
smile-1.gif

Enkrat si napisal, da se s starši ne razumeš. In tudi, kot zdaj, da jim ne želiš biti v "napoto".
Se pravi, da v vašem odnosu obstaja problem. In morda je ta "problem" vzrok, da nimaš prijateljev in punce.
Glede na opisano bi rekel, da je "problem" mama. S svojimi komentarji.
Če si lahko privoščiš najem, bi jaz na tvojem mestu šel.
Časa boš imel preveč, zato boš šel ven, med ljudi in spoznal nove znance, prijatelje, punco,...

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Garsonjera v Lj te stane med 250 (25 m2) in 400 (45 m2) EUR/mesec, stroški te pridejo med 100 (poleti) in 150 EUR (pozimi). Aja, še 30 EUR internet. To je to.

Še namig: ko sem naredil faks in dobil prvo redno službo, sem šel na svoje nekje pri 25ih. In še nekaj časa sem potem gruntal, da bi moral biti pameten in iti na svoje že zdavnaj prej. (Magari že pred faksom (greš v študenta) ali pa v srednji šoli (greš v dijaški dom). Preprosto zato, ker je živeti svoj lajf super stvar.

Glede dvoma, da ti bo morda dolgčas: to je čisto razumljivo razmišljanje. Pač greš takrat ven / h kolegu gledat tekmo / če nihče nima časa, prižgeš TV in pogledaš ta zadnjo Esmeraldo. Ali pa imaš končno več časa zase in prebereš kakšno novo stalažo iz knjižnice.
smile-1.gif

Skratka: go for it
zmaga.gif

Maver

Pripravnik
15. jul 2016
30
0
6
Citat:
Uporabnik darkstar66 pravi:
Če si lahko privoščiš je vsekakor čas da greš na svoje. Cene najema niso prehude in nimaš kaj izgubiti. V skrajnem primeru se boš pač vrnil domov. Sicer nisi povedal ali imate flat ali hišo ampak nima veze v tem trenutku. Jaz bi celo rekel da MORAŠ iti na svoje. Zakaj ? Nekaj jamraš o tem da si samski in da se to ne bo spremenilo. Ker boš čez nekaj let 30.
cool-1.gif
Ej mulo, mal optimizma ! Praviš da imaš solidno službo, mlad si (še), kje je problem? Da si doma ali ti pa pač ni do zveze ? Tudi to je možno in s tem nič narobe. Ti odločaš o svojem življenju. Menda se nikol niso vsi oženil. Ko boš na svojem bo slika kaj hočeš mogoče bolj jasna. Potem pa dalje. Če bo družina bodo eni problemi, če ne pa drugi. Tko je v lajfu. Ampak kot sem reku, samo pogumno pa na svoje. Biti malo sam pa tudi ni tak bavbav.

Do zveze mi je bolj kot do vsega drugega, ampak to mi je pac nepremostljiva ovira. V nasprotnem primeru se sploh ne bi oglasil tukaj. Ciljev imam veliko, ampak sam zase pac ne mislim garat, ker mi to ne bo cisto nic pomagalo, vsaj v materialnem smislu ne (tukaj pa mi trenutno res nic ne manjka). Sicer pa smo se oddaljili od (vsaj mojega) prvotnega vprasanja - kako je ziveti sam. Torej v smislu vec let, desetletij. To me res zanima. Hvala.

Maver

Pripravnik
15. jul 2016
30
0
6
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik Maver pravi:

Ostale so mi pa itak nedosegljive.

Zakaj že?

Ne vem, tega tudi sam nisem nikoli dojel. Pac sem za zenske popolnoma nezanimiv, nekaj je ocitno konkretno narobe z mano. Kaj je narobe, pa ne bi vedel. Ampak to je ze druga tema.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Najprej se nauči živeti in biti srečen sam s sabo, to bi ti mogla bit prioriteta pred vsem ostalim. Potem pride vse ostalo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Maver pravi:
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik Maver pravi:

Ostale so mi pa itak nedosegljive.

Zakaj že?

Ne vem, tega tudi sam nisem nikoli dojel. Pac sem za zenske popolnoma nezanimiv, nekaj je ocitno konkretno narobe z mano. Kaj je narobe, pa ne bi vedel. Ampak to je ze druga tema.

ce gres samski na svoje, imej cimveč hobijev... k drugac se ga boš zapil, ali pa boš cele dneve delal v sluzbi...

probej še s fanti, če ni zanimanja pri puncah...
wink-1.gif

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik Maver pravi:
Se opravicujem, ker mogoce malo kradem temo avtorju. Tudi sam sem pred podobno dilemo. Zivim pri starsih (s katerimi se super razumem) in placujem polovico stroskov (poloznice, hrana ... itd). Vseeno pa bi kdaj rad imel malo zasebnosti in zato razmisljam, da bi sel na svoje. Sluzbo imam zelo solidno in stroski mi naceloma ne predstavljajo nekega problema, strah imam predvsem pred samoto. Tudi jaz nimam punce, vsi prijatelji pa so prakticno ze vsak po svoje (punce, otroci, tujina ...). Te zadeve se vsekakor ne bodo spremenile na boljse, saj bom cez par let star 30. Najbolj me zanima, ce je ze kdo bil v podobni situaciji ter kako se je znasel. Hvala.
Torej je tvoja težava kako "ujeti" bejbo, ali te je strah grmenja?
confused-1.gif