reševanje turistov v SLO gorah

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Čudi me ne, sej so ravno včeraj spet reševali turiste v papučah in kratkih hlačah z Mangarta.

Citat:

Nesreče v gorah
3.9.2017 15:50
BOVEC
Ob 15.50 je na planinski poti proti Mangartu, občina Bovec, zaradi vremenskih pogojev in neprimerne opreme obstala skupina planincev. Posredovali so gorski reševalci GRS Bovec, ki so planince našli na višini 2400 metrov. Posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe GRZS z Brnika je planince nepoškodovane prepeljala v dolino.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Oboje. Resen bulšit.
bonk.gif

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
647
113
Podnaslov bi moral bit: kako prideš zastonj do panoramskega leta s helikopterjem nad slovenskimi gorami..

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
To krije kdo?
A ni tako, da če nimaš primerne opreme, da te kar krepko po žepu udari?
Še premalo bi rekel, za te paciente.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Če prišla čez Krnico gor in še naprej je kar dobra, pa čevlje ima čisto OK.

Kolikor mi je znano plačamo mi.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
Lahko bi imeli drugače urejeno, kake zavarovalnice bi potem ponujale produkte, da se to reševanje plača itd... Za vse bi bilo bolje. Verjetno pa potem ne bi smeli voziti samo policijski helikopterji, temveč bi moral biti delno odprt trg. Ampak nimamo drugače urejeno in turisti zato niso krivi. Oni rabijo reševanje iz tega ali drugega razloga. Če pravila niso vnaprej znana, potem je težko po reševanju nekomu izstaviti račun. Zdi se mi, da je zadnje čase helikopterskega reševanja več. Včasih je pisalo, da so v spremstvu reševalcev prišli v dolino. Z uporabo svojih nog ...
Sicer pa sem letos videl v par dneh v gorah veliko tujcev. Kolikor sem jih jaz videl, so bili primerno opremljeni in delovali so tudi v primerni fizični kondiciji. Virov znanja je sedaj tudi več kot pred desetletjem.
Presenečalo me je edino, da sem pri kar nekaj videl, da imajo zraven kak šotorček in/ali podloge za spanje. Nikoli nisem ostal preko noči na višini, zato me zanima, če se v triglavskem narodnem parku masovno "kampira" po hribih?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Zadnjič je o tem bil prispevek in je govoril ranđer iz TNP: največ "kampirajo" po gorah tujci - angleži, nizozemci, francozi. In potem jim napišejo lepe pozdrave od butaste države.
Kaka je kazen za spanje pod mizo v Koči na 7ih jezerih? Dobro, da je prostata držala, ker ni teorije ponoči tam vstat in it ven. In potem "dobro pripravljeni" prespijo zunaj in dobijo kazen, al kaj?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
To krije kdo?
A ni tako, da če nimaš primerne opreme, da te kar krepko po žepu udari?
Še premalo bi rekel, za te paciente.
problem je ker nekako ni predpisane opreme in kaj je neprimerna oprema je potem stvar debate... enostavno bi morali dati povsod table za zahtevnost poti in kaj je obvezna oprema - nimaš - kazen, če te dobijo večja kazen če imaš še kako mularijo zraven če kje ostaneš plačaš helikopter.
ljudje so plačali reševanje ene parkrat menda. najbolj poznan primer tistih skavtov ki so sli v opankah na sneg in skoraj zmrznili. pa še to so plačali samo ker so makaronarji zahtevali ker so pomagali reševati.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Resno kot jado s scanio 140 na uro ziher.

Mal preveč negativnih ionov je tam pri savici fasala pa ji je zašpilal v glavi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
A to je tole bitje?

Vege cookiji so bili najbrž z malo nizozemske začimbne mešanice ali kako naj si drugače razlagam da "zatavaš" nekje v bohinju oz. okolici do te mere da te morajo it iskat po luftu!
tongue-1.gif

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
...ali kako naj si drugače razlagam da "zatavaš" nekje v bohinju oz. okolici do te mere da te morajo it iskat po luftu!
tongue-1.gif

Bohinjski trikotnik, majke mi :D