resetiranje kartuš pri hp photosmart b109 a-m

momli

Pripravnik
14. jun 2009
55
0
6
Imam sledeč problem.
Po tem, ko sem sam napolnil kartuše (model hp 364) pri mojem tiskalniku mi računalnik še vedno kaže kot, da so kartuše prazne.Nekje sem zasledil da se da to stanje resetirati ampak ne najdem postopka za moj model kartuš!
Ima mogoče kdo iste kartuše in mu je to uspelo?

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Povej katere windovse imaš.
V sedmici gre nekako tako (v xp-jih) podobno.
Print ---> Propertis ----> Maintenance ----> Ink counter reset
označi obe kartuši in bi moralo biti.

momli

Pripravnik
14. jun 2009
55
0
6
mam win 7 ja bom sprobal...hvala....veliko sem bral okol tega in baje da je finta v čipu,ki se ga da resetirat samo z nekimi nadomestnimi kartušami....

momli

Pripravnik
14. jun 2009
55
0
6
ne ne ...ne gre tako lahko ...ker tam kjer mi pokaže stanje kartuš(ne glede ali je to na nadzorni plošči ali pa pod lastnostmi tiskalnika) sploh ne morem označiti kartuš....
še kakšna ideja?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Kartuša ima čip ki beleži količino črnila preko "števca". Torej čip je enota zase in ne ve nič od dejanskega stanja kartuše. Printaš lahko ja? Ti samo teži ker so kartuše prazne?

No enostavne rešitve ni, če kartuše delujejo potem je to folku dovolj in se ne ukvarja več s tem. Ene kartuše po odštetju števca na čipu do konca sploh ne delujejo, tam je potrebno zamenjat ali pa preprogramirat čip. ČE obstaja ta opcija tudi pri tebi pa poglej malce po ebayu, če ne najdeš ni potem ne obstaja.

Opozorila si verjetno lahko izkjučiš v okviru driverja če te motijo ... stanje kartuše boš moral v vsakem primeru preverjat "ročno"!

momli

Pripravnik
14. jun 2009
55
0
6
ja saj drugače ne gre izgleda,kot da res zbrišem driver oz. da pogledam kdaj je slika slabo sprintana.
hvala za ideje
cool-1.gif

do sedaj sem printal normalno,ja vsake toliko časa mi pa teži,da so kartuše prazne....je zoprno ampak se navadiš hahah

momli

Pripravnik
14. jun 2009
55
0
6
INEKCIJE,TINTO,pa sem počasi nakapal skozi spodnjo odprtino v kartuši.....maš na youtube film... in deluje..no razen nivoja barv
evil.gif