No pa še moje izkušnje z Alamom lansko jesen. Saj ne rečem, morda sem imel smolo, vprašanje, če je pri drugih kaj drugače, vseeno previdnost ni odveč:
- vozilo smo rezervirali preko spleta in opravili tudi celotno plačilo za kombi 15 oseb (lahko ga voziš z napo B kategorijo)
- avtobusi res vozijo skoraj non stop iz letališča do poslovalnic
- okrog 1.00 ure zjutraj prideva v poslovalnico kjer se tri mladenke igrajo s telefonu, čez nekaj časa se nama ena le posveti
- ko končno najde rezervacijo in uredi vse potrebno (trajalo cca 15 min), je avto že čakal pri izhodu, gospodična je razložila vse potrebno, vendar pri pregledu vozila ugotoviva, da manjka nekaj sedežev, ker sva jih naštela le 12. Gospodična pove, da je to največje vozilo, kar jih imajo, ker se na to ne spoznva se z njeno razlago sprijazniva (sedeži so široki, morda morajo na klopi za 3 sedeti 4
- prispeva v hotel, na internetu prebrskam tehične podatke o vozilih in ugotovim,da obstajao tudi večji
- po 1 uri spanja nazaj v poslovalnico, kjer se s šefom v trenutku dogovorimo za menjavo za pravo vozilo
- spet procedura s papirji. Pri predaji vozila vprašava, če je mogoče odstraniti zadnjo klop, ker smo potrebovali prostor za prtljago (bilo nas je 12, vendar moraš vzeti večje vozilo, ker drugače ni prostora niti za kovček) Ob izkodni kontroli gospa ugotovi, da so mi dali papirje za nekega mehičana (kljub slabim izkušnjam s prejšnjega dne nisem preveril vsega, kar mi je pri predaji vozila gospodična "potisnila" v roke).
- spet v poslovalnico in izguba časa
- ko prispem pred hotel, skupaj s prijatelji skoraj v trnutku odstranimo zadnjo klop in receptorja prosimo, če jo lahko do vrnitve čez 12 dni ponovno prevzamemo. Nobenih težav.
- po potovanju vzmamo kar nekaj časovne rezerve za vračilo. To ni bilo potrebno, ker je vrnitev potekala zelo hitro. Ponovno vprašam, če je ob morebitnem naslednjem potovanju mogoče že ob prevzemu odstraniti zadnjo klop, pa odgovorijo, da to ni mogoče
po vrnitvi domov čez nekaj časa ugotovim, da so mi najem še enkrat odtegnili z Vise. Spet izguba časa, dogovarjanje, pogajanje, da so mi denar vrnili.
Torej Alamo morda še kdaj, ker je kar ugoden, vendar z veliko mero previdnosti in tečnarjenja z moje strani.
Pa naj vas to ne odvrne od potovanja po zahodu ZDA. Bilo je zelo prijetno, pa tudi vožnja je bila zelo umirjena in brez težav. Če bodo finance to dopučale, se z veseljem vrnem.