reno 2.2. dci katero motorno olje

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.426
5.661
113
0w40 za po evropi ziher ne....razen če ga tovarna EXPLICITNO zahteva zarad toleranc.al pa kakih posebnosti v mašini..ampak očitno če so na servisu dal že 10w40 pa dela......ga tvoja mašina ne rab pod explicitno....

drž se 10w40 če menjaš predčasno, pa da maš dolge vožnje......če mislš it na mejo intervala pa da maš kratke vožnje pejt pa na sintetiko 5w40....

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Sej če bi bil bolj prijazen do Maci bi ti pa Maci zrihtala 30-40% popusta za olje pa še za kej druzga... pa bi prišparal več kot 8€.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.426
5.661
113
dejta vi2 men obadva povedat kako štorijo o olju!

maci o tem da v leclerku ne smeš olja kupovat ker je ziher kako turško....softijevo pa še čakamo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Olje kupovat v Leclercu je kot pri mesarju kupovati batne obročke.

Zelo zelo glupa izjava, če je olje znamka je pa res vseeno al ga kupiš pri mesarju ali v trgovini z avtodeli ali na pooblaščencu. Bodi drugič raje tiho preden zineš še kakšno podobno neumnost. Veš kakšna je edino razlika med tem če kupiš olje na internetu/servisu ali pa v Leclercu? V Leclercu je ta Shell ali Castrol 110% original, pri serviserju ter na internetu pa je to eno veliko vprašanje...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Olje kupovat v Leclercu je kot pri mesarju kupovati batne obročke.

Zelo zelo glupa izjava, če je olje znamka je pa res vseeno al ga kupiš pri mesarju ali v trgovini z avtodeli ali na pooblaščencu. Bodi drugič raje tiho preden zineš še kakšno podobno neumnost. Veš kakšna je edino razlika med tem če kupiš olje na internetu/servisu ali pa v Leclercu? V Leclercu je ta Shell ali Castrol 110% original, pri serviserju ter na internetu pa je to eno veliko vprašanje...

ja sej sem slišala da serviserji, avtohiše in ostala pooblaščena drhal kupuje oz. dobalja olje, filtre, svečke ipd. iz leclerca.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a sem rekel, da bom kupil z manj kot 50% rabata?
kaj pa če bo po nabavni ceni? rekel sem samo kje gledam

btw
zakaj ne elclerc. a si kdaj poslvoala z njimi. ne kot kupe cna blagajni, ampak kto dobavitelj robe. veš akke da pogoje in zakaj so lahko take cene

Kamele0N

23. jul 2008
42.426
5.661
113
Par let nazaj so našga lokalnega serviserja dobil z INA oljem v Castrol sodu...tko da....

....zdej k si ugled "vrača" zmeram pred tabo nalije iz zapečatene pakunge k jo pred tabo odpre
evil.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

maci o tem da v leclerku ne smeš olja kupovat ker je ziher kako turško....softijevo pa še čakamo
smile-1.gif

prjatu je..živel an izredno veeeeliki nogi, ko so večinoma životarili. kaj je bil vir denarja? mala tovarna, lokalna, vseh priznanih znam olja. k en tak..univerzalc, k je z vsemi sklenil dogovor.
roko an srce. dil je imel z enim k je delal palstiko, enim k je delal nalepke, enim, k je iz lokalne olajrne vozil olje (za traktorje, kosilnuice) in z enim, k je dovažal, d ane rečem cigane.
in tko ti pridem jaz v to..tovarno..stopim v garažo,,škatel od keksov kurk češ. ga vprašam čemu tok keksa..ala pettti beri..pa odpre prvo, potegne ven anlepke castrol txt..druga..agip..tretja elf..4 slx..peta aral..se obrne okol, 1l embalaza agip, castrol..v osednjem prostoru 10 sodov. pade trda noč..ustavi se kombi..folk z zavezanimi ocmi v objekt..obveze dol in udri mujo..2 dni in noci..pa smo mel pod ritjo kar nekaj 1000 l priznanih olj..

prek neta, trznice, ceste s eje prodajalo za med

Kamele0N

23. jul 2008
42.426
5.661
113
Na podobno foro je Valvoline ob slab glas pršu........k je slovenska firma k je po pogodbi delala olje zanga za trg dajala premal dodatkov not...da so razliko seb pospravl
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik softi pravi:
.pa ni ok..bom menjal predčasno. 20k namest 30k do servisa

20k v 3,5 mesecih

Če jih pa tako hitro klepaš, pa nared še teh 10k ane.
smile-1.gif
Res, da je domači servis cca. 50€, pa vseen. Btw, kk zgleda, če motorju olje ni všeč?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
.pa ni ok..bom menjal predčasno. 20k namest 30k do servisa

20k v 3,5 mesecih

Če jih pa tako hitro klepaš, pa nared še teh 10k ane.
smile-1.gif
Res, da je domači servis cca. 50€, pa vseen. Btw, kk zgleda, če motorju olje ni všeč?

tukaj nekako sprašujem jaz,a mpak naj bo.

še 10k lahko ubije ta motor. dvakrat je dal 30k skoz..zdej več ne bo. nisem tak revež, da bi kupoval nov motor.

kako veš, da mu ne paše olje? žre ga, ropota, glasen je

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
cry12bpy.gif
: ne me jebat....in kaj je drugačno tm k na netu al pa pr pooblaščenem?

Zato, ker sem že delal generalno zaradi olja, ki je bilo kupljeno v renomirani ljubljanski trgovini aftermaket rezervnih delov in niti približno ni bilo enako kot olje iz specializirane trgovine v Trstu. Na obeh embalažah so bile identične oznake, ko pa smo olje polili po belem papirju, je bilo različne barve, je drugače teklo po papirju in se drugače vpijalo v papir. Kasnejša razlaga je bila ta, da za naše tržišče to olje delajo Madžari, za Italijansko pa nekje drugje... sem pozabil. Šlo je za eno izmed dražjih olj C. TXT.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.477
449
83
yebala te tetka, katero olje. poglej v bukvico kaj piše za tvoj motor.

če ne gre poškili na elf (total) web site, imajo posebno serijo za renojčke.

če ne bo šlo ti jutri jaz pogledam specifikacije.

na pamet pa excellium 0w30 (verjetno nimaš dpf-ja?)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
knjigico sem gledal..nic pametnega.
elf stran..isto nic pametnega.

to akr si ti rekel..je tretja zadeva.

nic pametnega pomeni, da je ali 5-40 ali 10-40 lahko..vse razen solarisa in unga za menjalnik.

Kamele0N

23. jul 2008
42.426
5.661
113
a mi lah kdo pove zakaj 0W30 0W40.....a smo na antarktiki???

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:

smile-1.gif

prjatu je..živel an izredno veeeeliki nogi, ko so večinoma životarili. kaj je bil vir denarja? mala tovarna, lokalna, vseh priznanih znam olja. k en tak..univerzalc, k je z vsemi sklenil dogovor.
roko an srce. dil je imel z enim k je delal palstiko, enim k je delal nalepke, enim, k je iz lokalne olajrne vozil olje (za traktorje, kosilnuice) in z enim, k je dovažal, d ane rečem cigane.
in tko ti pridem jaz v to..tovarno..stopim v garažo,,škatel od keksov kurk češ. ga vprašam čemu tok keksa..ala pettti beri..pa odpre prvo, potegne ven anlepke castrol txt..druga..agip..tretja elf..4 slx..peta aral..se obrne okol, 1l embalaza agip, castrol..v osednjem prostoru 10 sodov. pade trda noč..ustavi se kombi..folk z zavezanimi ocmi v objekt..obveze dol in udri mujo..2 dni in noci..pa smo mel pod ritjo kar nekaj 1000 l priznanih olj..

prek neta, trznice, ceste s eje prodajalo za med

Aha... od tu morda moj TXT. Leta 1997?
10.gif