Renault Vel Satis

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
dosti podobno je z alfo 166

Odvisno, preveč posplošuješ. Motorji pri Alfah so eni boljših sploh JTD... Ostalo pa itak da je bolj tako, ampak zopet odvisno od letnika. Nikakor pa nebi primerjal 166tke ter Vel Satisa... Če ne druga imaš za Alfe polno delov kar za Vel Satisa ni...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
to je res, ampak sem bil kar šokiran kaj vse lahko crkne pri avtu, ko povprašaš lastnike alf, sploh 166ke, kaj vse so menjavali...to je pri drugih znamkah znanstvena fantastika.. Verjamem da z motorji 3,0 bencnim in JTD je se najmanj problemov pri celem avtomobilu, a vseeno, samo od motorja se še ne da vozit
wink-1.gif

preberi malo izkušnje pravih Alfistov, ki imajo 166... ko bereš njihove izkušnje, ne veš al bi se smejal ali jokal, po svoje jih prav občudujem, tolk zanos in odrekanja samo da lahko vozi polizdelek, ki ni niti lep...sicer pa nazaj k velsatisu... al pa tudi ne.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ja... prve sploh so bile kritične, kolegu je 3.0 V6 total zatrokirala, vse neke zobčenike zmlelo ampak dobro, to je bila na koncu, pred tem pa je tudi menjal od A do Ž.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik reality pravi:
in bencinci so isti [censored]........

No bencinarji so kar ok.
Mel Twingota, pri 222.000km sem ga prodal (prevozil 120k km), nobenih problemo, zakon avtoček. Sedaj mam Laguno II bencinarja, nobenih problemov (zaenkrat, prevozil pa cca 30k km, prevoženih ima pa 170k km). Sem pa tudi sam slišal ko sem kupoval Laugno da nikakor dizla 2.2. Tudi od sodeovca kolega je nabavil Espaca (tam ene 03) in mu je na avtocesti pri cca 20k km zagorel ob avtocesti (med vožnjo se je začelo kaditi, ustavi, ato pogori
bonk.gif
).

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hja kaj hočeš... Meni je npr. zelllllllo všeč Avantime od Renaulta, nekaj posebnega. Cene so tudi zeloooooo ugodne. Morda pa si v prihodnosti omislim kakšnega
wink-1.gif
Seveda bencinca. Čigavi so ti 3.0 V6 bencinski motorji ki so notri, to so Renaultov produkt? Kvaliteta?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
hehe meli smo laguno bencinarja 1.8RT, na remontu jih je blo sram, kolk posegov je imel ta avto, enkrat sem prpopal vse nalogel še na bivšem suxu....

Ko sem z vsemi temi nalogi stopil do prodajalca, ki nam je avto prodal, sem reku, da jih je lahko sram, da tak krep prodajajo....

napake
tesnilo na glavi
termostat
ventilator klime
dvakrat pregrevanje bremz
končniki non stop
... itd...

skratka tazga skreta od avtomobila nismo imeli v lajfu, tud zastava je bla boljš...

verjamem pa, da twingo dela, samo to ni zame ni avto...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jap, zato se meni odsvetovali vzeti 1.8, in imam 1.6 motor (malce šibak ampak glede na to da ga imam za familijo je ok), ki naj bi bil še od prejšnih Lagun in naj bi špilalo kot urca. Splošno pa poznam kar veliko primerov ki so/imajo velike probleme z Renaultom. Potrebno se je malce pozanimati kaj dobro dela in kaj ne. Sosed je tudi z Meganom Coupe obolel do živega
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Kolega ma bencinca 3.0 v6 in v 50k nobenih problemov. Dizla tudi jaz nebi imel

A ni pri Vel Satisu 3.5 V6 bencinar?

3.0 so bili pri Avantimu

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Men je Avantime celo všeč .. ga ne bi pa nikoli kupil!

- Ker je Renault
- Ker je dizel Renault
- ker je 2.2 ali 3.0
- ker ni od prvega lastnika
- ker nimam neomejenega budgeta
- nikoli več na Renault servis, sploh pa na pooblaščenega
- ...

Sicer se bo čudno slišalo, pa vseeno .. prej sem imel Renaulta Grand Scenica in bil ZELO zadovoljen z njm. Nikoli ni šlo nič narobe. Zdaj vozim BMW, starejši model. In je razlika več kot očitna. Od zdaj naprej le še bavarci
zmaga.gif
Zdaj šele razumem, ko sem bil majhen in ko sem še s starši hodil v Jugi na morje, zakaj so se vsi švabi vozili z bavarci in mercedezi .. pa čeprav starejšimi ..

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
sodelavec ga ima, 1x mu je pedal za sklopko ostal not, 1x mu je na izvozu iz avtoceste volan "prenehal" delovati oz. je postal trd, da je komaj zvozil

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
41
Bratranec ga ima, skret da ni vecjega, stalno tezave z avtomatskim menjalnikom, pregrevanjem motorja, itn
smile-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
ksz

Kupil pred enim mesecem renault Kangooja. So vsi pristasi znamke renault trobili da je treba dizla kupit. In jih seveda nisem poslusal. Ko jih jebe... Avto je 1.6 16V, pa da vidim ce bo delal bolje kot dizli.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Sej zato sem ga pa vzel. Jebiga, kangoo mi je kul, sploh ta novi model. Mi je pa vseeno ce porabi 8-10 litrov. Sej mam dnar za bencin...
grin1.gif