Renault Trafic problem

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozdravljeni

Imam težavo z omenjenim kombijem namreč se zgodi da med vožnjo pocuka...se zgodi da tudi crkne..in na koncu sploh več ne vžge.

Zamenjan je bil neki senzor ampak ne tisti na glavni gredi. Zdaj so se zamenjale še grelne svečke in kombi da dela.

Če se spet ponovi tako kot zadnjič.....kaj za vraga bi bilo lahko narobe. Imam pa občutek da nekaj ne štima z dovodom goriva

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
evo ga spet

pa jaz ne vem kaj je s tem kombijem.

Sem pripeljal do Radelj..vsa ta cas je kombi delal in vzigal brez problemov....in zdaj ta hudic ne vzge vec...vergla ja ampak ni nobenega efekta.....prav nima volje vzgat.

Se komu kaj sanja kaj bi blo lahko narobe?

Je pa 1,9 dizel 100 konjski ....letnik 2002

aja...svecke menjane.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
hm... zdej se spomnim, ko sem tako zadevo še preko študenta vozil
smile-1.gif
Pa so bili podpbni problemi. Ni in ni vžgal. Pa je prišel en star šofer in je zadevo v parih minutah zrihtal. Mislim, da se zna "zabasat" neka cevka pri motorju - nisem pa več siguren, kaj je bilo - je že preveč časa minilo... Pelji h kakemu starejšemu mehankarju. Pomojem bo v popoldnevu prišel zadevi do dna.

LP

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
In evo ga spet...zdaj pa ne more zmrznit...smo probali na start sprej...pali dokler špricaš v mašino..ko nehaš se ugasne...nafta pride do filtra ampak zleda da je problem med filtrom pa do mašine.

Ima kdo kako rešitev glede tega problema...nasvet kaj bi bilo lahko narobe.

simox

Zelenc'
2. mar 2012
1
0
1
Lahko pumpica za odzračevanje vleče zrak to se je meni nardilo na kombiju je vžgal pa crknil to se je zgodilo na hyundaju h 100
lahko pa spodi voda v filtru ali pa poskusi direktno na bosch pumpo eno cevko dat pa kantico pa puskusi vžgat
pa veliko sreče

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ja
pa tudi svečke sem menjal ,pa neki senzor ...oziroma ne jaz ampak mehanik.
jutri pa pride drugi mehanik ki misli da je nekaj z dovodom goriva narobe...tam od filtra do pumpe kjer je povratna cevka za v rezervar...nekaj takega.
bom poročal kaj bomo uredili

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Tud sam imam Renoja in moj komentar se glasi <<<reno ni avto je samo avtomobiljski nadomestek

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ma veš kaj me jazi najbolj...da ima ta hudič samo 100 tisoč kilometrov pa letnik 2002 ker ga rabim samo zase...pa hebemu no,še acccenta ki sem imel s 350 tisoč nisem imel toliko problemov kot s tem ,pa astra ima 230 pa tudi skoraj nič..samo pali i vozi.

Ga pa nima smisla menjat..saj mi ne bo nihče verjel da ima tako malo kilometrov in pa tudi cena preveč pade..bom moral glih popravit i trpet naprej v upanju da bo en čas mir s tem.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Aha...mislim da smo našli kje je finta...smo iskali včeraj celo popodne ma smo našli.
Zdaj se bom malo čuno izrazil ker nisem glih vešč pravih izrazov.....no del ki zeza je na pumpi in to tisti ki ima verjetno elektromagnetni ventil na katerem so tudi kontakti električni..ta ventila pa mislim da regulira ali naj spusti nafto v visikotlačno črpalko ali ne....nekaj takega...ne me zdaj lovit na moje napake...ampak ko smo ugotovil da dela ga je slišat oziroma malo trese..ko pa ne dela pa ni z njega nič..bom priložil sliko. Upam da je to to in da bo zdaj mir.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Morda slabi kontakti do ventila ali na komandi, ki jo dobi ??
Po moje ne sme nič tresti in vibrirati - klik in to je to
wink-1.gif

Pa maso od motorja do karoserije in akumulatorja preverite - odvij in privij vijake.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
To je menda problem...al se ga sliši al ne..ko smo probali elektriko odstranit in dat nazaj je delalo..el je kontakt ali pa vse skupaj.
Ko crkne spet pa bomo izmerili napetost na kablih če je al ne.

To bo to...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Hm...smo zamenjalli tale kos....nič koristi......spet ne dela.

Še kaken predlog mogoče?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ko že pišeš o renaultu ima oče na laguni iste težave - avto nonstop cuka, je bil že vsaj 20x na uradnih servisih nihče nima pojma kaj bi lahko bilo, menjali so že vse živo avto še vedno cuka in včasih tudi crkne. Gre se za 1.6 bencinar.

Ima pa sodelavec 1.9 dizla in je imel iste težave, potem je zamenjal komplet armaturno ploščo ker so mu tudi lučke utripale in sedaj dela BP.

Nevem a so teli renaulti taka jajca ali so servisi taka jajca, da ne znajo popraviti, pojma nimam.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Kolega iste simptome na Cliotu...cuka in ne ugotovijo kaj je napaka. Menjal vse živo, vse originalni kosi ni jasno kaj je vzrok. Dela nekaj časa, potem pa začne cukati, izgubi na moči itd...skratka sekret od avta.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Khm, da ni to kaka skupinska Reno viroza?
A so vsi iz istega skladišča?
wink-1.gif