Renault Talisman

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
tako ja, samo kar se mi je zdelo v živo, da hitreje utripa

tukaj na videu se mi absolutno bolje zdi kot se mi je takrat v živo
smile-1.gif
Morda so pa bili tisti v seriji napak prvih modelov.
evil.gif

Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
nisem se še peljal za njim, da bi bil pozoren na to.. po fotkah bi moralo biti takole, če niso preveč PS-opane
Že na tvojih fotkah je vidna ta nekonsistentnost (tudi na zgornji, ki je lepo PS, se vidijo trije temnejši deli na zgornji ravni črti).
Tukaj se pa lepo vidi na kaj sem mislil (pa je verjetno video še kaj ''dodelan''):
https://youtu.be/WDKRLUxA5dA?t=1m43s
Čeprav meni tole ne izgleda LED, temveč je očitno klasična halogenka in svetloba speljana znotraj steklene cevi. Hm...
Pa še en video:
https://youtu.be/lNyHjqkpL84?t=3m13s
V glavnem: že čez dan me je zadeva zmotila, v temi je pa bruh. Je pa res, da sem glede teh stvari malo ''poseben''.
evil.gif

Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Če ne drugega, je zadnji čas, da se lotiš še Renaulte pedenat, na sam VAG faile popravljat
grin1.gif
grin1.gif

Pri Zen opremi so Pure Vision Led zadnji žarometi. Pri nižji opremi Life in Business pa so žarometi zdaj z led obrobo.
To sem prepisal iz kataloga, da ne bo kdo mislil, da sem poznavalec...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
No malo pocakajmo kako dolgo bodo na cesti, saj vemo kako je pri francozih...vec je elektronike, vec mehanikov osebno poznas
evil.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
No malo pocakajmo kako dolgo bodo na cesti, saj vemo kako je pri francozih...vec je elektronike, vec mehanikov osebno poznas
evil.gif

Pa ne da imaš Golfa 4 SDI?
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Kje so konkretni tehnični podatki o avtomobilu? Jih ni? Notranje mere, izmerjeni pospeški in ostale zadeve v lastni režiji? Se to sploh še dela, včasih je Česenj tovoril s seboj tisto kolo, ki so ga priklopili na avto in merili vse živo?! Se to danes sploh še dela?
Hitrost bata? Kaj je že to? Pa legendarne primerjave recimo kawasakija 1000ccm in bmw M3 E30 na grobniku in še in še.
Danes je vse na nivoju ženskih revij.

In ja, za forda bilokateri model še vedno pišete kako kul podvozje je za divjanje in, da se zliješ z avtom in podobne neumnosti čeprav je imel prav ford pri določenih primerih probleme s testiranjem, ker so se avtomobili prevračali kot za stavo. Ne vem kdo si želi ultra neudobnega podvozja na naših vegastih cestah in makedamih?! Razen, če si star 18 let ampak to najbrž ni ciljna publika avtomagazina, vsaj včasih ni bila.
Za meritve si e dobil odgovor. Hitrost bata? Bi jo še pisali, ampak tega podatka se pri 95% znamk ne da več dobiti, in še marskiterega drugega tudi ne. Problimi so že z grafi moči in navora. In na žalost je tako, da so tudi novinarske predstavitve vedno bolj "ciljna skupina so mlade družine"+video z veliko ljudmi, malo avta in glasno glasbo, vedno manj pa je takih, kjer je kak tehnični strokovnjak, s katerimi se da kaj pogovoriti in kaj izvedeti. In na žalost (gledano globalno) večina novinarjev zaradi tega nič ne *****, takšni, ki težimo okoli, smo redki.

Fordi prevračali? Res? Kateri (Razen une težave v ZDA v zvezi z gumami)?
In če bi kaj bral naše test, bi ugotovil, da nekateri fordi niso več, kar so bili, kar se podvozja tiče. In da prej pograjamo pretrdo kot premehko podvozje.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.874
6.531
113
Kolikor jaz gledam tele cifre, ki si jih polinkal, se je zelo okrepila. prve 4 mesece 1824 avtov, zadnje 4 mesece 11129 avtov. Prodaja narasla za več kot 6x v 12 mesecih. Je še kateremu (nasploh, iz razreda,..) toliko okrepila prodaja in ali je talisman res tako nizko na lestvici "okrepljenih prodaj"? Če je bil tvoj point kje drugje, boš moral malce drugače formulirati stavke.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
vse bi blo kul če ne bi vw prodal skor tolko passatov na mesec. generalno pa spet ni tok slab, ker se sm6 v koreji dost ok prodaja. že je en sam, tko da gon še ne *****
grin1.gif

B81

22. jul 2007
36.941
10.505
113
KSZ

Sem misli,, da ima več kot 1500 kg tak avto. Lepo, da lahko izbereš 17 colska platišča, da pa dodaš nekaj opreme (predvsem udobne sedeže), pa takoj 2000 eur in skoraj še enkrat toliko za EDC menjalnik, 1200 za spodobno ozvočenje, ajde ZEN oprema ima LED serijsko...avto bo nad 30 000, spodobno opremljen in s samo 130 KM.
No, še vedno ceneje od npr. nove F30, pa še 5 letna garancija je zraven. Ampak "zamerim" jim pa pranje luči, ki gleda iz odbijača. To zgleda tako cheap.

EDIT: pogledam avtonet in vidim, da so 160 KM talismani po 30 k eur. Bi se znalo prodajat.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Jaz sem si v salonu ogledoval karavana 130KM...sem pozabil kaka oprema...ni pa bila ZEN....je pa imel led zaromete, 18" platisca...in je bil mislim da 28.000. In meni se je zdel odlicen. Proti oktaviji od znotr vsaj nekako zgleda....mal moderno, ker oktavija zgleda zlo bolj cheap...pa je cena tam tam.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
definitivno si gledal zen, ker nižji nimajo nič od tega kar si naštel, initiale pa nima tašvoh motorja. pa cena je taprava za zen.

za octavio je jasno, da je to avto kvečjemu za slepe ali za firme za službeni avto. čeprav je talisman avto na nivoju pa bi med tema dvema izbral passata. reno kot reno, vedno jim uspe zajebat kakšno malenkost.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Primerjaj z Superbom, tisto je cenovno tam-tam. Za 28 namreč dobiš že kar top model Octavie (L&K + DSG).

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Kaki so avtomatiki pri Renaultu? So dual-clutch? Kako se obnesejo? Ima kdo kaj izkušenj?