Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
ksz
20 col ... toti so f00knjeni. Ni šans, da kupim takšen avto. Pa ne zato, ker ne bi imel denarja za gume, ampak ker se mi zdi neumno plačevati 2-3x več za gume samo zato, da kao boljše izgleda. Razumem 20'' na premium avtu, ki je itak namenjen šminkiranju, ampak Renaulti naj bi bili v prvi vrsti praktični družinski avtomobili. Da se odločijo za 20'' gume na družinskem avtu nižjega srednjega razreda, je več kot očitno nekdo izgubil stik z realnostjo.
Tole sem tudi jaz mislil, da je kdo sam kaj narobe razumel ampak dejansko tako piše
"Probably the most groundbreaking feature of the new SCENIC’s design is the fitment of 20-inch wheels
as standard across the range. These narrower wheels (195mm) are both a technological and styling
innovation. "
"The unique size of these wheels (195/55 R20), and the fitment of specifically developed tyres for lower
energy consumption and enhanced aerodynamic efficiency, also guarantee class-leading rolling resistance.
The new SCENIC’s CdA of 0.775 represents an improvement of 0.065 over that of the Scénic 3 (0.840). "
Sam jaz še vedno mislim, da se bodo pri nas prodajale verzije z bolj normalnimi dimenzijami. Trenutn imajo recimo na gumedirekt ene take letne gume za 170€.