Renault megane 1.5 dci ne vžge

ksencipenci

Zelenc'
16. mar 2011
4
0
1
Pozdravljeni

Imam renault megane 1.5.dci in sicer parkrat mi je v avtomobilu izpisalo sporočilo TOP-UP OIL LEVEL zadnje dva dni pa mi je vedno pisalo OIL LEVEL OK.... je pa res da danes ko sem šel v službo se mi je na semaforju na rdeči luči ugasnil motor in ni več vžgal...Mogoče kdo vidi kako povezavo tle ..?al mogoče ve do kaj bi lahko bilo narobe???.. koliko naj bi približno stalo?? lp..hvala

ksencipenci

Zelenc'
16. mar 2011
4
0
1
Sem že dobil odgovor...... Iz Avtohiše real so mi sporočili, da so mi iz rezervuarj izčrpali bencin in v njem je polno aluminijastih delcev. Kot razlog so mi navedli , da naj bi bila nafta na eni izmed črpalk imela v sebi čudno substanco zaradi katere so v sistemu s časoma razpadle aluminijaste cevi in zaradi tega je bilo v gorivu polno aluminija.... katastrofa.... Navedli so mi da je z avto konec saj je njegova vrednost 4 - 5000 e popravilo pa naj bi stalo 4000 + ...... Ali kdo pozna tak primer????? ...kaj storiti???? ....Ali je mogoče da se pritožim na črpalko na kateri sem nazadnje tankal in da preverijo prisotnost substanc v gorivu??? kakšen nasvet??? lepo prosim

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Pomojem je vse skupaj bullshit, sam imam strasno slabe izkusnje z AH Real in njihovim nategovanjem. Vseeno povej kje si tankal.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Tezko bi verjel v neko cudno substanco. Sploh pa na eni crpalki. Ce je na eni pa naj povejo na kateri. Samo na eni pa je bolj tezko, da bi bilo kaj takega, ce je to sploh mozno.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ma daj... tudi če je motor iz kakršnega koli razloga res fuč pač nabaviš drugega. Nahitro sem pogledal pa so cene golega motorja okrog jurja.

klik

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Zanimivo, da se samo Renault pritožuje čez naše gorivo. Najboljše bo če kupiš rabljen motor, vse porihtaš in prodaš čim prej. Drugič pa prste vstran od dci.

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Zanimivo, da se samo Renault pritožuje čez naše gorivo. Najboljše bo če kupiš rabljen motor, vse porihtaš in prodaš čim prej. Drugič pa prste vstran od dci.

Jao "serviserji z dolgoletnimi izkušnjami".
PS. 14nazaj je tud Ibiza crknila (voda v nafti-->zanič pumpa,cevi....) stroškov cca. 800€ avto vreden 1500

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Razpadla je visokotlačna črpalka goriva in je poslalo kovinske dele po celotnem sistemu za gorivo.

Popravilo:
Menjava črpalke 500€
Čiščenje oz. menjava injektorjev 400€
Tank dol + čiščenje tanka ter vseh cevi
Montaža vsega skupaj

Strošek pri enem s.p. nekje 1300€ vse skupaj z materialom

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Prodaj to zgodbo petrolu, omv in naj se real in oni med sabo menijo kdo je kriv. Ce se ne bodo zmenil jo senkaj medijem.
Sicer pa se meni zdi tole zgodbica za ovce strici. Real ti bo za njega ponudil jurja, dal nekaj 100 evrov za delo, material pobral s kake totalke, pa prodal za 5 od prvega lastnika, potrjena servisna....

ksencipenci

Zelenc'
16. mar 2011
4
0
1
Ja sej najlažje se je zgovarjat na črpalko , čeprav tut črpalke pomoje niso tko nedolžne.. Tut tam gledajo da pridejo čim ceneje skozi in dobiš vse živo pa ne moreš nič preverit in kakorkoli vplivat... Je pa res da Renault me je totalno razočaral.. Avto je 2004 letnik prevoženih 133000 km in že crknu... Katastrofa..... !!!!!!! Ko pa to napako vpišeš na internet in ti vrže ven forum na katerem folk opisuje popolnoma enake težave pri istem tipu avtomobila je pa to lih še za na tv.... Najraje bi to objavil.......sam kam in kako?? ....Vem le da renaulta nikoli več..nikoli več me ne prepriča pa če bojo delal ne vem kake rakete.....bedaki

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ma daj... tudi če je motor iz kakršnega koli razloga res fuč pač nabaviš drugega. Nahitro sem pogledal pa so cene golega motorja okrog jurja.

klik
rabi še črpalko in šobe ki so najbrž pri njegovem hin, turbina pa???
pa prodajno ceno komot pomnožiš x2

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj mi je jasno. Ne vem zakaj sem avtomatsko pomislil, da je motor zaribal (najbrž sem imel 2.2dci v glavi). Mogoče so dejansko samo šobe in črpalka za menjat, kakor je napisal Dr_S.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tebe pa razumem, da si razpizdnjen, ker bi jaz bil tudi
smile-1.gif

Naj ti črno na belem napišejo, kaj je z avtom narobe, da boš potem našel ugodno varianto za popravilo. 4 jurje škode sigurno nimaš.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik ksencipenci pravi:
Ja sej najlažje se je zgovarjat na črpalko , čeprav tut črpalke pomoje niso tko nedolžne.. Tut tam gledajo da pridejo čim ceneje skozi in dobiš vse živo pa ne moreš nič preverit in kakorkoli vplivat... Je pa res da Renault me je totalno razočaral.. Avto je 2004 letnik prevoženih 133000 km in že crknu... Katastrofa..... !!!!!!! Ko pa to napako vpišeš na internet in ti vrže ven forum na katerem folk opisuje popolnoma enake težave pri istem tipu avtomobila je pa to lih še za na tv.... Najraje bi to objavil.......sam kam in kako?? ....Vem le da renaulta nikoli več..nikoli več me ne prepriča pa če bojo delal ne vem kake rakete.....bedaki

Za 04 letnik je še velik naredil, žal
tongue-1.gif
(pr men šel u pm motor pr 50.000km).

Daj nej ti še nekdo drug preveri če je res samo črpalka šla u pm, daš jurja porihtaš in prodaš..

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Citat:
mam renault megane 1.5.dci in sicer parkrat mi je v avtomobilu izpisalo sporočilo TOP-UP OIL LEVEL zadnje dva dni pa mi je vedno pisalo OIL LEVEL OK.

Imel sem enak avto, enak "problem".... TOP-UP OIL LEVEL ti je napisalo, če si imel avto parkiran tako, da je bil nagnjen v eno stran in se je olje nateklo na to stran. Ko si vžgal, se pojavi to obvestilo. Ko ti to napiše, se zapelji na ravno površino, ugasni in še enkrat vžgi- OIL LEVEL OK. Vseeno pa preveri nivo olja, ker je lahko kakšna kaplja premalo v motorju. Povezave med tem statusom in tem, da si ostal na cesti pa ne vidim. Lahko je marsikaj.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Stara zgodba. Popravi in vozi naprej v prihodnje se pa tako kot se bom jaz izogibaj Renojevih dizlov....

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Razpadla je visokotlačna črpalka goriva in je poslalo kovinske dele po celotnem sistemu za gorivo.

To se je dogajalo tudi pri cliotih s tem motorjem. Kot rečeno, da je naredil 130k je za ta motor že dosežek.

Da so v Realu prodali tako zgodbico se mi zdi pa enostavno neverjetno.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
V bistvu je problem pri teh črpalkah da se razleti ležaj v črpalki in to potem pošlje vse koščke naprej.

Odstrani filter goriva in ga prelij čez eno gazo. Če je notri veliko opilkov je to že en znak.
Druga stvar, kako lahko še dodatno preveriš.

Avto se priklopi na tester (mislim da mora biti original tester) in naj pogledajo pritisk goriva v sistemu.
Ker je verjetno črpalka zanič ne bo zadostnega pritiska v sistemu goriva.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
V bistvu je problem pri teh črpalkah da se razleti ležaj v črpalki in to potem pošlje vse koščke naprej.

Odstrani filter goriva in ga prelij čez eno gazo. Če je notri veliko opilkov je to že en znak.
Druga stvar, kako lahko še dodatno preveriš.

Avto se priklopi na tester (mislim da mora biti original tester) in naj pogledajo pritisk goriva v sistemu.
Ker je verjetno črpalka zanič ne bo zadostnega pritiska v sistemu goriva.

ni treba da je original tester, le serijsko diagnozo mora podpirati
priklopiš, pogledaš tlak ko se avto vžiga - mora imeti nekje 300 Bar
če nima, odklopiš regulacijski ventil na visokotlačni črpalki (zlahka dosegljiv) in poverglaš
-mora nabiti tlak na nekje 800 bar
avto v prostem teku teče na nekje 260 do 300 bar, najvišji tlak v sistemu je 1600 Bar