Hoj,
Še moj komentar na vse skupaj:
@Odisej: trdiš da nihče ni imel signala, klical si na pomoč uporabnikom, zahteval tehnika in nato vse zrihtal (?!) - to preprosto ni res. Če nihče ni ieml signala, je padla bazna ali pa pol omrežja ne dela. Tisti tehnik ki so ga tebi prevezali nima veze s samim omrežjem in tudi z mezincem na nogi ne more nmigniti v zvezi s tem.
Na siolu nisem imel problemov, razen kadar je vse skupaj padlo dol in nikomur ni delalo.
Nato sem se preselil. Amis. Vse lepo in prav ampak smo se s cimri odločili da gremo na t2 20/20 povezava. Naročnik je pravna oseba. Enkrat vmes kliče cimer t2 kdaj bo preklop in povedo, da so od telekoma dobili še nepotrjen datum za preklop 4.1. Ok pač traja.... Nato nam drugi teden v decembru v petek zmanjka neta. Kličemo Amis in povedo da je vse ok, naj resetiramo modem itd... Ko dobim že tretjega operaterja in mu omenim preklop pa ugotovi da smo res izključeni. HM. Povedo da je t2 poslal nalog naj nas izklopijo. Preverimo na T2 in povedo da so res poslali nalog, vendar z datumom 4.1. Nato smo seveda probal doseči vklop, še posebaj pa sem skušal priti do dna kdo je zasral, T2 ali Amis.
Okrog 18h, so me klicali z amisa da so govorili z neko gospo barbaro na T2 in da bo nam ona pomagala urditi predčasen vklop na T2 (kar se je kasneje izkazalo za debelo laž).
Kličem na T2 in dobim gospoda Marka. Vprašam če je možno dobiti gospo Barbaro. Nato cca 1 minuta tišine, nato pa kot da bi bral:
"Gospod k nam ste večkrat poklical in smo vam že vse razložili, nimamo se več kaj pogovarjati."
Jaz: "Gospod, gospo Barbaro želim."
On: "Gospod k nam ste večkrat poklical in smo vam že vse razložili, nimamo se več kaj pogovarjati."
jaz:"Ali pri vas dela kakšna gospa Barbara?!"
On: "Gospod k nam ste večkrat poklical in smo vam že vse razložili, nimamo se več kaj pogovarjati."
Nato sem seveda že precej zadirčno gospodu pojasnil da trenutno kurim podatke preko umtsa in ali mi on to plačal ker me noče prevezat
On: "Ja,ja,ja..."
Jaz: "torej boste plačali?"
On: "ja,ja,ja,...
JAz: "A lahko to vaše pritrjevanje posnamem?"
On:"Ne strinjam se s tem da me snemate nasvidenje"
Nato še enkrat pokličem in glej ga zlomka dobim gospo Barbaro (tega sem bil bolj vesel kot priključitve neta čez dva dni), ki mi pove, da je amis res klical vendar jim je pojasnila da so jim dali datum 4.1,. in da nas ne morejo prej vklopit (to razumem). Nato ji povem zaprigodo z Markom. In pove, da ona dela v mariboru, dva marka pa v ljubljani. Nato prosim za vodjo izmene. In pove da mora prvo vezat v ljubljano. OK, me preveže in gospod marko je spet tam.
On:"spet vi"
Jaz: "vodjo izmene prosim"
On:"Zakaj?"
Jaz: "Ker bi se rad pritožil čez vas"
ON: brez pozdrava preveže
Javi se vodja izmene neki Mitja.
PReden povem zakaj gre mi pove da ima Marko prav ker sem res že večkrat klical itd. Nato le razložim in on: "Ampak ne vidim razloga da bi vi psolali pisno pritožbo." Ko mu ta razlog še enkrat obelodanim pa izjava stoletja: "PA SAJ VI SPLOH NISTE NAŠA STRANKA; SAJ ŠE NISTE PRIKLJUČENI" Nato sem ga vprašal ali je torej podpisana pogodba nična. NO tu se pa nekako ni mogel opredeliti.
Čez dva dni nas je Amis vklopil.
Isti teden, čez 5 dni v petek nas je spet izklopil. Čez tri dni so ugotovili, da so ponesreči na telekom dali nalog za dokončni izklop tako da nas ne morejo več vklopit nazaj. T2 je povedal da 4.1. s strani telekoma sploh še ni potrjen.
Amis: Sram vsa je lahko da tako poslujete.
T2: Razložite gospodu Marku da je izvor njegove plače naše plačevanje naročnine (oz. z moje strani bo to v bodoče)
Sedaj sem že od 20.12. brez neta. Tudi dva serverja sta brez. In vem da s bom s t2 komuniciral le še pisno. In da se bom trudil da njihov call center čimbolj očrnim pred komerkoli ki ga poznam. Če to bere gospod Marko - začni delat in ne kradi zrak svojim sodelavcem ki so sicer veliko boljši - vsa čast Barbari.