Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Ko je kriza, dejmo delavcu vzet.
Ko je dobiček, si delijo zgornji.
Jaz delam v firmi, ki vem, da nima likvidnostnih težav, pa dobim regres v 4 delih......rubrika PA SEJ NI RES?!!!!
Pa še to minimalnega......665 BRTUO POFUKANIH €
fak pa taka firma.
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Evrofil, spelji se že s foruma lepo prosim. Ko bodo (Če bi) pofukani lastniki dali delavcev nagrade ob dobičku (ki ga seveda ne bodo prikazalai po bilancah, itak se da pogoljufati) bi bil tiho......
Citat:
Ne morejo delodajlci se iti samo neke zahteve, obstajajo dolžnosti in pravice obojestransko.
Citat:
Ne razumem kako zagovarjate nizke plače za nekoga, ki pošteno oddela 170-180 ur na mesec?!
Če sem prav razumel, ta znesek velja le za tiste, ki poleg s.p. ne delajo za polni delovni čas, za študente in za upokojence. Naj me kdo popravi, če se motim.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
s.p. dvignili so prispevek iz 30€ na 130€ al kaj že, oderuška država je.
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Če sem prav razumel, ta znesek velja le za tiste, ki poleg s.p. ne delajo za polni delovni čas, za študente in za upokojence. Naj me kdo popravi, če se motim.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Hmmm ...Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Moje mnenje je PENIS jih vidi, kadar so oni kasirali nisem imel nič od tega, zakaj bi bil sedaj jaz solidaren, ko jim gre slabo.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ja kaj pa lastnika briga kaj hočejo delavci in kaj jim je dovolj, če je delo zadovoljivo opravljeno.
Citat:
verjetno nimaš svoje firme ker pišeš takšne bedarije.
eurofil tudi misli, da če dela v javni upravi, da pa je pojedel vso znanje sveta
me zanima, če bi on imel s.p.
Citat:
kaj pa zaposlene briga zakaj firma ne more dati plače/regresa
to ni njihov problem zakaj oni sedaj ne morejo izplačati plač
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
kaj pa zaposlene briga zakaj firma ne more dati plače/regresa
to ni njihov problem zakaj oni sedaj ne morejo izplačati plač
verjetno nimaš svoje firme ker pišeš takšne bedarije.
V firmi (d.d) si uprava za lansko "uspešno" poslovanje želi izglasovanje >60k€ nagrade za dvočlansko upravo. Delavci imajo v glavnem od minimalca do 600 evrov, od februarja so na 36ur(pol pahorjeve pomoči 60 evrov zadržijo zase) , porabili so že ves dopust za "recesijo" , 150 jih bo šlo na čakanje.... oni bi si pa želeli 60 k€ nagrade.....Citat:
Uporabnik asko pravi:
Naj najprej vodstvo pa lastniki pri sebi začnejo mal šparat pa naj si izplačajo malo nižje plače. Ne pa da si oni izplačajo ful plača, za delavce pa kao ni.... je recesija kriva
Pa ti si res najbrž že vse šole naredil....Citat:
Uporabnik brgo pravi:
KSZ
S plačami je nekako takole. Obstajata nekako dve vrsti firm in zaposlenih: prva vrsta so firme, ki imajo visoko izobražen in na trgu zelo iskan kader in njihovi produkti/storitve imajo precejšno dodano vrednost. Takšni firmi je interes, da so delavci na splošno zadovoljni in dobro plačani, saj jim drugače lahko kadarkoli popihajo h konkurenci. Druga vrsta so firme, ki se večinoma ukvarjajo s proizvodnjo materialnih dobrin. Zaposleni delavci nimajo visoke izobrazbe in so kadarkoli zamenljivi z drugimi delavci, ki so sposobni opravljati enako delo brez posebnega izobraževanja in sposobnosti. Takšni delavci ne morejo pričakovati drugega kot najnižjih plač, ker je vedno nekdo, ki je pripravljen opravljati njegovo delo za manj denarja. Tako to je. Zakon ponudbe in povpraševanja.
to mi deli. Delavci naj delajo zastonj, kupovali pa bodi "menedžerji" katerim se bodo plačale dvignile na mio zneske v evrihCitat:
Kar se tiče zviševanja plač in nižanja cen. Ne bo šlo. Zopet zakon ponudbe in povpraševanja. Če bi delavcem z nizki mi plačami dvignili plače, bi se na trgu znašlo več denarja, zvišalo bi se povpraševanje in cene bi se dvignile. Pa smo na istem.
Tole si lepo napisal in se strinjam, samo verjemi da je precej ljudi do lepih zaslužkov prišlo z "blagoslovi" na račun zgornjih delavcevCitat:
Če bo država regulirala cene smo spet v nekem drugem sistemu. Slovenci smo neverjetni: najprej smo komaj čakali, da se znebimo socializma in z odprtimi rokami sprejeli kapitalizem, zdaj pa tistim, ki ne znajo skrbet za sebe, zopet ni prav.
Mislim, da je sistem ponudbe in povpraševanja povsem pravičen. Razlike morajo obstajat in delavec, ki je v življenju malo vložil v izobraževanje in se tudi drugače ne znajde pač ne more pričakovat, da bo enakovredno nagrajen kot nekdo, ki je dal več od sebe. Pri nas je žal splošno sprejeto, da so vsi, ki zaslužijo več, barabe in lopovi, da so pa ljudje enostavno veliko bolj sposobni in so vložili v svoj uspeh veliko energije pa nihče ne opazi.
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Uporabnik Jado pravi:
Prav si razumel...