REGRES

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Danes zjutraj sem po radiu poslušala odprto linijo, kjer so ljudi spraševali ali bodo regres porabili za dopust ali položnice. Bilo je kar precej klicev in večino jih je reklo, da bodo regres dobili v bonih.
shocked-1.gif
Nekateri ga sploh niso dobili in ga ne bojo, kolegica pa mi je danes povedala, da bodo dobili regres šele konec novembra (pa fulll so uspešno podjetje).

Malo sem bila šokirana. Kje je kakšen zakon? Je sploh dovoljeno dati bone? Rada bi se malo pripravila, če se slučajno tudi pri nas kdo spomne takšnega izplačevanja
cry12bpy.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mah sej eni tud niso normalni.

Trenutno 3/4 firm dela glih tok da preživi, tok da ma za plače, pa kakšne stroške... Ljudje se pa bunijo kaj je z regresom... Jest ga sploh pričakoval ne bi, če bi delal v eni povprečni firmi!!! Matr, sej v tem dreku smo vsi skupaj, ne sam vodje firm!

In če regresa ni, ga pač ni. Nej firma tist denar raje prišpara za plače naslednjega meseca!

sicer je pa tud res, da bo veliko direktorjev krizo izkoristilo za neplačilo regresa...

Sam pomoje zaposleni sami vidijo, al gre firmi uredu, al je promet kej upadel... in koliko je moznosti da ga dobijo... sam če je manj dela, je logično da pol tud za regres zmanjka!

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ja no, to je res.

Ampak zanimivo je, da ima pa precej firm denar za izlete, pa zabave in poslovna darila. Za take stvari pa nima. A ni to mal čudn?

Sej raumem, da ni posla in denarja, ampak potem naj se tudi obnašajo tako. Šparat na vseh področjih!
10.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Naj najprej vodstvo pa lastniki pri sebi začnejo mal šparat pa naj si izplačajo malo nižje plače. Ne pa da si oni izplačajo ful plača, za delavce pa kao ni.... je recesija kriva
10.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
V bistvu lastnik ne rabi šparat pri sebi, če se njemu to ne zdi primerno in ga zanima samo njegov dobrobit. Konec koncev je podjetje njegovo. Delavci seveda lahko kadarkoli odidejo drugam. To je pač tveganje, ki ga mora lastnik, ki posluje na tak način prevzet.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Folk večinoma vidi samo kakšne plače imajo lastniki noben pa ne zastopi, da je v bistvu ta lastnik z delavnimi mesti, ki jih je omogočil, nafotral marsikatero familjo. Ni vse črnobelo.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tu nisem imel v mislih male d.o.o. kjer me prav nič ne briga koliko ima lastnik plače, samo da poskrbi da so delavci zadovoljni, saj mu prav oni ustvarjajo dobiček. V mislih sem imel večje lastnike, kjer se obračajo tudi večji denarji, pa ga je za lastnike vedno dovolj, za delavce pa vedno bolj kriza.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Res je, direktorji doo-jev bi prav tako morali odgovarjati za svojo firmo (in svoje delo) s svojim lastnim premoženjem, tako kot sp-ji. Bi bila uspešnost poslovanja bistveno drugačna, tudi "muh enodnevnic" ne bi bilo več. Pa tudi verižnih stečajev ne.

Plačilne discipline bi bilo pa treba najprej naučiti ravno državne firme. Morda ravno z direktno odgovornostjo za svoje delo.
Ampak to so samo lepe sanje
pozdrav.gif
.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
se strunjam. ko je kriza naj sedelavci odpovejo regresu ali celo zadnji plači.

ko pa je treba deliti dobiček pa tega ni treba, ker je firma samo od lastnika
grims-1.gif

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Folk večinoma vidi samo kakšne plače imajo lastniki noben pa ne zastopi, da je v bistvu ta lastnik z delavnimi mesti, ki jih je omogočil, nafotral marsikatero familjo. Ni vse črnobelo.
Imas prav. Volkovi so jih res nafutrali.......

...... z usmrajeno svinjino.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Da si en mesec brez dohodkov je malce kruto in nerealno. Če bi pa zmanjšali plačo za določen čas zaradi krize pa se mi zdi dokaj realen ukrep. Konec koncev so tudi delavci odvisni od firme in je po moje bolje, da določen čas prejemajo manjšo plačo, kot da firma zabrede v težave in bi v končni fazi morala odpuščat delavce.

Odgovor je DA ampak pogojno (beri: zmanjšanje plače na nekajmesečno obdobje).

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
tako kot so se delavke v Peku odpovedale zadnjim dvema plačama, samo zato da bi v prihodnosti lahko še delale za to firmo
smirk-1.gif

aja firma je potem šla v stečaj
smirk-1.gif

če je kapitalistom težko dat vsakemu delavcu 10 več na mesec, potem je delavcem težko poslušati bulšit kako gre firmi težko.
delavci niso dobrodelne ustanove.

zakaj pa elektro firma (ali pa lizing firma/ali telekom/,...) ne reče, saj vam ni treba plačati položnice za ta mesec, ker ste slučajno izgubili službo (oz. niste dobili plače ker je firma v kateri ste zaposleni v dreku).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Da si en mesec brez dohodkov je malce kruto in nerealno. Če bi pa zmanjšali plačo za določen čas zaradi krize pa se mi zdi dokaj realen ukrep. Konec koncev so tudi delavci odvisni od firme in je po moje bolje, da določen čas prejemajo manjšo plačo, kot da firma zabrede v težave in bi v končni fazi morala odpuščat delavce.

Odgovor je DA ampak pogojno (beri: zmanjšanje plače na nekajmesečno obdobje).

Kaj pa če že s sedanjo plačo životariš?