Registracija avtomobila!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.500
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Oče je umrl, zdaj pa bi rad registriral avto, ki je napisan na njega še za eno leto. Smo trije dediči. Vem, da se to da urediti, samo ne vem, kakšen je postopek? Če ima kdo kakšne izkušnje s tem?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Greš preprosto na tehničnega in podaljšaš vse skupaj za 1 leto. Moj avto je pisan na mamo, pa ga vsako leto brez enega vprašanja registriram. Oni pa v bazi ziher nimajo podatka, da je oseba umrla.

Problemi bi lahko bili edino s policijo, če bi prišlo do prometne.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Napišeš si na roke pooblastilo za registracijo, brez datumov in ga bos lahko registriral.
Podpišeš seveda umrlo osebo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.500
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Napišeš si na roke pooblastilo za registracijo, brez datumov in ga bos lahko registriral.
Podpišeš seveda umrlo osebo.
Kot prvo ne verjamem, da nimajo v računalniku podatkov, kot drugo pa, hm, a brez ponarejanja res ne gre?
sprasujem se.gif
Rad bi stvar legalno speljal!
Btw.,avto sem sicer prodal, ima novrga lastnika, kar pa ne igra nobene vloge, mislim!?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
A ni tkod a je potrebno pooblastila ovit pri notarju??

Pred leti je od fotra polsestra hotla podalšat registracijo(pisan na umrlo osebo) in je moal fotr it podpisat da se strinja.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ce si avto prodal,potem je novi lastnik lastnik vozila.

Ce pa si mu ga samo dal, brez prepisa, je pa edini način ki sem ti ga omenil.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jaz se nikol nisem imel nobenih poblastil, le pravilen pristop sem imel in sem vedno registriram tuje vozilo brez problema.

Je pa veliko lažje z napisanom pooblastilom.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:Oni pa v bazi ziher nimajo podatka, da je oseba umrla.
Imajo ta podatek. Sem se lani prepričal. Dvomim, da to gre brez zapuščinske, kjer se določi lastnik.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Imel isto situacijo. Vsi trije dediči morajo bit prisotni in podpišejo izjavo, v kateri enega izmed njih pooblastijo, da lahko ureja dokumente za avto. Prometna se podaljša na isto (torej očetovo) ime. Nobenega overjanja, nobenih stroškov, problem je le, če so dediči skregani med sabo in recimo eden noče podpisat
smirk-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Mislim, da zakon dopušča, da se lahko avto enkrat registrira na umrlo osebo dokler se ne določi dediščina.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Mislim, da zakon dopušča, da se lahko avto enkrat registrira na umrlo osebo dokler se ne določi dediščina.

Ja, tako je. Sem par let nazaj bil v enaki situaciji in ni bilo nekih komplikacij. Spomnim pa se, da sva z babico morala še prej po neke papirje na davčno.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vsem;

v 10ih sporočilih tudi eden ni izrekel sožalje človeku, ki mu je umrl Oče!! Mal se zamislite!?

Car; moje sožalje ob izgubi!

Kar se pa tiče zavarovanja, so ti pa že svetovali.
lp

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
1. Moje sožalje
roza.gif

2. Podaljšaš registracijo lahko. uradno za to potrebuješ pooblastilo lastnika in njegov osebni dokument. Neuradno, pa se da tudi brez tega. Odvisno kje in kdaj delaš.

3. Prepris vozila ni možen. Pokojni oče, kot lastnik vozila, bi moral na UE overiti komisijsko pogodbo za novega kupca. To lahko naredi samo on osebno in nič drugače. V primeru, ko pa je lastnik že pokojni, pa je vozilo del zapuščinske mase. Treba bo počakati tudi, da se uredi zapuščina in da dobite sklep sodišča, od koga je vozila. Ko bo sklep pravnomočen boste dediči ali samo en dedič lahko razpolagali z lastništvom vozila. V primeru, da bo dedičev več, boste se med samo morali dogovoriti kdo se odreka zapuščini. Ko bo vse to urejeno je pa zelo pomembno tudi to, da vam tudi davčna uprava izda potrdilo oz. požigosa sklep o pravnomočnosti. S tem se davčna uprava zavaruje v primeru, da je pokojnik še v kakšnem upniško-dolžniškem razmerju za DURSOM. To je zelo pomembna stvar, ker brez tega ti vozila ne bodo registrirali.

Lp

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Jaz se nikol nisem imel nobenih poblastil, le pravilen pristop sem imel in sem vedno registriram tuje vozilo brez problema.

Ja, in s tem so punce na tehničnih pregledih uradno v prekršku.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Fiat007 pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Ja, in s tem so punce na tehničnih pregledih uradno v prekršku.

Res je, zato jim pa vedno podpisam izjavo da me je ta pa ta pooblastil in so s tem "krite".
No, res pa da me na uč poznajo in vedo da jim nebom kakšnega čudnega avta registriral
smile-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Sožalje.

Sem imel enake probleme s svojo italijansko pijanko.

Takole gre:
Potrebuješ pri notarju overjeno pooblastilo vsakega dediča. Ne poslušaj lost1, ker spet naklada. Še enkrat. Potrebuješ pri notarju overjeno pooblastilo vsakega dediča. Lahko so vsi podpisani na istem, ali pa boš pač imel tri pooblastila. To je edina garancija, da boš lahko postopek izpeljal.
Registracijo se lahko samo podaljša! Zato ne čakat, da poteče, ker bo drugače avto samo še obtežilnik na dvorišču.
Registracijo se lahko podaljša več kot enkrat in sicer do takrat ko je zaključena zapuščinska razprava. Je pa razlika. Prvo podaljšanje lahko opraviš skorajda kjerkoli, vsako naslednje podaljšanje, lahko napraviš samo na UE, kjer je pokojni živel. To sem naredil trikrat. Pa ne bi mogel, vendar so pod Virantom spremenili zadeve.
zmaga.gif

PS. Ne, ni bilo kregarije, ampak je sodišče mlelo počasi, vmes so na sodišču izgubili spis, itd... Glede sodstva, smo Slovenistan.
bonk.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Seveda nakladam, a vsako leto registriram normalno vsa 3 vozila doma
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Kako pa bi bilo, če bi recimo umrli za sabo pustil oporoko, kjer bi bilo napisano, kdo dobi avto, etc?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Seveda nakladam, a vsako leto registriram normalno vsa 3 vozila doma
bonk.gif

Normalno (po predpisih) je tako, kot je dejal Alte. Ostalo pa kar kliče po sankcijah s strani države...