RedBull Stratos

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Pomoje pa je imel Kittinger večje jajce:

http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/10_03/daredevilDM1810_600x400.jpg

Še skozi oblake ga je pičil ded, čudno da je imel felix tako jasno nebo in da ob najmanjšem pišu ni mogel vzleteti. Še vedno trdim, da je bil to en zelo dober PR red bulla, kak slučajno, da je ravno v nedeljo uspel skok, prej pa nekaj dni "prcanja"

wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Matrt ti pa si en [cenzura]. Dejansko nimaš pojma o ničemer potem pa še pribiješ, da je Baumgartner kriv, da ni mogel vzleteti ob vetru. Mejduš brezmejna numnost.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Kje pa sem to napisal? Napisal sem, da je bil to PR red bulla. Baumgartner je bil zgolj njihova lutka.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ti ne razumeš. V nedeljo zjutraj po našem času je zmagal Vettel, torej je moral isti dan še Felix.
Ferrari naj začne razmišljati o balonu za na 50 km, mogoče jim bo šlo pol bolje. Preveč so orientirani samo v eno smer.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vsekakor, to sem tudi napisal, bil je najbolj izkušen za takšen skok, če odštejemo Kittinger-a, kateri je imel več izkušenj, a mu je sfalilo nekaj let
wink-1.gif

pa si ti en butec...pac tipicni slovencelj...vse kar delajo ostlai treba dat v nic, al pa z nekim nepotrebnim balastom zasmetit...felix je v zraku doma, zna se orientirat, zna se usmerit in še marsikaj je odnesel od teh svojih 10000 skokih...in v bistvu je ze po dobrih 20 sekundah (iz visine 39km) bil na obmocju na katerem ima izkusnje in kjer ze je neki zračni upor...

ma saj nima veze tak ne razumes...ti bi bil verjetno primernejsi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Kje pa sem rekel, da je njegov dosežek "ničen"?

Nekaj strani nazaj sem napisal tole

Citat:

Pravim edino, da ravno nima bogatih izkušenj iz tega področja, že zaradi tega je dosežek zavidljiv, podal se je "where no man has gone before" in preživel. Ampak...bogatih izkušenj pa nima

Vsi vsi ste tipični slovencelji. Jaz sam opozorim na napako nekoga, ki je rekel, da je imel Felix bogate izkušnje in takoj napadate misleč, da sem s tem rekel da felix nima pojma, da bi zmogel vsak, da to ni bilo nič posebnega, etc etc...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja, on je imel bogate izkušnje. Je bil več prosto v zraku kot velikanska večina ljudi, ki se ukvarjajo s padalstvom.
In bogate izkušnje so tudi tiste, ki jih ni veliko, so pa edinstvene.

Zgleda, da si eden od klike slične Jonas, Crnkovič, Turk, ki ne zastopijo, v čemu je trik, v čemu je fora, ker sami v lajfu niso pač nikoli naredili nečesa nevsakdanjega in novega.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Tvoji posti se berejo: kje pa sem... kje pa sem... kje pa sem... kje pa sem...
Kot kaže, se vsi motimo, ker ti napačna dejstva citiramo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Res je.

Očitno je problem v tem, ker si večina pod bogate izkušnje jemlje to, da je imel dva skoka na tej višini (1 x 21km in 1 x 29km), jaz pa tega ne pojmujem tako.
Žal se mi ne da brskati po SSKJ, kaj točno pomenijo bogate izkušnje in kdo ima prav.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.420
2.772
113
Tebi ne gre, noce it v racun da ima bogate izkusnje v padalstvu, in pravis, da skok iz 40 km je pa nekaj povsem novega in in kao nic ne veljajo izkusnje. Pa poglej, kaj ga dela izkusenega. Ure prezivete v prostem padu, stevilo skokov, obvladovanje in resevanje kriticnih situacij, izvajanje extremnih skokov, poznavanje sebe, opreme, reakcij na dogodke. Vecletne priprave na skok, predskoki. Ker tebe poslusat je kot da bi spraseval kaj dela mulca na BMXu in z RB celado izkusenega, da bo prvi poskusil trojni loopung na novi plastiki v Planici.

Plus, da je ocitno rojen za bit v zraku. Ima pac 'pticje gene'. Pa da ne bos mislil da se hecam. Eni se pac v luftu pocutijo kot riba v vodi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Tebi ne gre, noce it v racun da ima bogate izkusnje v padalstvu, in pravis, da skok iz 40 km je pa nekaj povsem novega in in kao nic ne veljajo izkusnje. Pa poglej, kaj ga dela izkusenega. Ure prezivete v prostem padu, stevilo skokov, obvladovanje in resevanje kriticnih situacij, izvajanje extremnih skokov, poznavanje sebe, opreme, reakcij na dogodke. Vecletne priprave na skok, predskoki. Ker tebe poslusat je kot da bi spraseval kaj dela mulca na BMXu in z RB celado izkusenega, da bo prvi poskusil trojni loopung na novi plastiki v Planici.
Ali tip ima izkušnje ali ne, ni popolnoma nič važno. Skočit se da tudi brez izkušenj. A misliš da bi ostal v zraku, če nebi imel popolnoma nič izkušenj?
Če bi v tist skafander postavil psa in ga vrgel dol, a bi bil potem pes tisti heroj, ki je premikal meje človeških (pasjih) vzdržljivosti.

Koliko je pa psička lajka imela znanja in izkušenj, ko je poletela v vesolje???