RedBull Stratos

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa od kje tebi in tebi podobnim izkusnje da pisete po alterju?
Ce se znas podoisat na list papirja se n pomeni da znas pisat na alter.
Nekako take primerjave dajes

Kaj pa bi pomenilo "tebi in tebi podobnim" ?

Daj mi še enkrat razloži, po kakšni logiki in po katerem slovarju, pomeni "ogromno izkušenj" zgolj eno do dve izkušnji na podobnem področju?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Imeli so sistem mini padal ali nekaj podobnega, ki bi jih Felix lahko sam sprožil, če bi začutil, da izgublja zavest, ali pa bi se sprožila samodejno pri 3,5G centrifugalne sile. To bi umirilo vrtenje, nato pa bi se padalo samodejno sprožilo pri mislim da 500m višine.
O vsem tem je Kittinger pred 50-timi leti najbrž lahko samo sanjal.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
849
113
toti Maribor
Ne ni. Tudi on je imel enak sistem in je med padanjem izgubil zavest, nato se je avtomatsko odprlo padalo in ga rešilo. Še roka se mu je zaradi sile G povečala za 2x med padanjem.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.108
-8.790
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Še roka se mu je zaradi sile G povečala za 2x med padanjem.
Kokr vem je to bilo zaradi napake na rokavici in posledično izpostavljenosti nizkemu tlaku.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
OOOO neeeeeeeeeeeeeeee. Ampak ta slika je pa OWNEEEED.
hysterical-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.420
2.772
113
Ce ima taksno stevilo skokov, potem ima pac precej izkusenj. Padalci skacejo nekje do 8000 m, vojska tudi 20 000 m, verjetno je Felix to pocel, ne enkrat. Tezave s katerimi bi se lahko srecal, niso omejene nad 20 000 m in bi najverjetneje bile nekaj novega, s kriticnimi situacijamo pa se je zagotovo poprej ze srecal. V bistvu bi ti rad, da ti nekdo razlozi, kaj so to izkusnje al kako?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Rad bi, da mi nekdo razloži, po kakšnih kriterijih je imel ogromno izkušenj za skok iz 39km višine.

Do sedaj sem namreč živel v zmoti, da izkušnje pomenijo, nekaj, kar je človek že storil. In da pomenijo rekordi nekaj, kar ni storil še nihče.
Nekako to dvoje ne gre skupaj...

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa od kje tebi in tebi podobnim izkusnje da pisete po alterju?
Ce se znas podoisat na list papirja se n pomeni da znas pisat na alter.
Nekako take primerjave dajes

Lej Hanzi ne sekirej se.

Felix je nekaj dosegel v življenju, ni pač sedel za računalnikom, na Alter forumu in nabijal, kako se neka stvar naredi, po možnosti brez večjega napora dokler imaš sponzorje. On je to naredu. S svojim dosedanjim delom je prepričal sponzorje, da so vložili denar v ta projekt, ni stisnu prpe, zdržal do konca, zadevo izpeljal tako kot se za gre. J*ebe se njemu kdo bi to lahko še naredil oz. zadevo izpeljal bolje. On je to izpeljal.

Ena stvar je govorit o temu, drugo pa je to izpeljat. Velika razlika, ki iz kavča izgleda cist simpl.

Jest Felixu cestitam in priznam, da se v kaj takega ne bi spustu, pa tudi če bi bil do konca življenja preskrbljen z denarjem. Očitno mam premajhna jajca.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Rad bi, da mi nekdo razloži, po kakšnih kriterijih je imel ogromno izkušenj za skok iz 39km višine.

OK, bomo refrazirali...bil je eden najbolj primernih za ta podvig. Bilo je kar nekaj poskusov v zadnjih letih, eden je bil celo planiran za to jesen, če se ne motim. Ampak njemu je pač prvemu uspelo - podobno, kot je Američanom prvim uspelo pristati na luni, pa niso bili ne pretirano izkušeni, niti niso bili edini. Bili pa so (skoraj) edini primerni.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Že 2 strani nabijaš eno in isto. Lahko počasi nehaš pomoje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Vsekakor, to sem tudi napisal, bil je najbolj izkušen za takšen skok, če odštejemo Kittinger-a, kateri je imel več izkušenj, a mu je sfalilo nekaj let
wink-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Torej 1 skok iz 21km in 1 skok iz 29km se smatra za bogate izkušnje ?
To je kar je skokov nad 20km višine... in to sta recimo dva skoka več od vseh zemljanov, z izjemo Kittingerja... verjetno pa imaš ti več ali vsaj enako skokov, ali pa imaš soseda ki ima ali on ali pa njegov prijatelj od prijatelja več izkušenj...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vsekakor, to sem tudi napisal, bil je najbolj izkušen za takšen skok, če odštejemo Kittinger-a, ki je imel več izkušenj, a mu je sfalilo nekaj let
wink-1.gif

kateri
bonk.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
In kako potem lahko trdiš, da on nima izkušenj? Glede na to, da je praktično sploh edini, ki jih ima? lahko našteješ koga bolj izkušenega?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Kje sem napisal, da nima izkušenj? Napisal sem, da ima največ izkušenj pri podobnih skokih. Dokler ni skočil, je pa bil Kittinger bolj izkušen.

Ampak noben pa nima OGROMNO izkušenj.