Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Polomljena so drevesa ob cesti, kolko vidim, nov nasad, verjetno neprimerne vrsta, da je bilo čimceneje, podobno kot Popovičeve palme.
Ne bi jaz primerjal 5 mm ledu v Mariboru s 5 cm na Notranjskem. Niti približno ne moreš enačiti. Sicer pa so eni v tej temi že napisali, kako je z drevesi, pa Popovičevih palm ni nihče omenjal razen tebe.
Gozd je treba razumeti. Zakaj je podrast, manjša drevesa, večja itd. Čim kaj odstraniš, uničiš naravno zaščito in veter ima zabavo. Enako tudi žled pri posameznih drevesih, ki nimajo opore, plus da gre za drevesa, ki ne sodijo v takšno okolje.
To, da je drevesa lomilo ni problem, elektrika pa je težava, ker smo tako odvisni od nje.
Ampak da leta 2014 država in plenilska elektro podjetja nimajo nekih rešitev, je pa zgražanja vredno.
Drage položnice, plačuješ na vse strani, mi pa zastarelo omrežje in napeljavo. V naši ulici so že 3x menjali leseni drog za elektriki, no pri naši hiši je betonski in tam je mir.
V Mariboru je padla veja na dva sprehajalca v parku...
Jaz bi jima še kazen napisal. Saj pa vidita ledenico, lahko doma marsikaj naredita, posesata, pospravita itd.
Ne, danes je treba ven rinit in polnit urgenco. Folk je butast.
Pravim, da sem zjutraj šel do babice pa še na bankomat mimogrede in vidim ženico, ki hodi po povsem ledenem pločniku (pa ni šla k maši
No, jo je en gospod ustavil in "nagnal".
Saj to ni več normalno, isto je ko pade par cm snega, vsesplošna panika, samo lopate ne bi noben prijel.