rdeči alarm zaradi snega

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Mene skrbi bolj kot cena varnost.. Zdele je vse našponan ter zmetano med seboj.
Za gozdarje in kmete bo letos najbolj popularna igra Mikado.
frown-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ma pozabte na poceni drva. Redki bodo prodajali pod trenutno ceno, raje bodo pustili les gniti v gozdu.
Les bo moral ven iz gozda, sicer se bodo škodljivci preveč namnožili. Drv bo na pretek, tako ali drugače.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Ja..
Lani nam je podrlo cca 50-60m3 na srečo vse v eno smer.
Pri nas kakor gledam je šel večinoma borovec ter kaka smreka. Oz tisto kar ni debeline, plus elektrika..
Je bil pa fotr včer službeno na cesti proti Toškem čelu, pravi da je tam zmetalo po tleh bukovno premera 30+, se pravi kar konkretbe kose. So celo popoldne žagal gor čez.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.134
-8.786
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ma pozabte na poceni drva. Redki bodo prodajali pod trenutno ceno, raje bodo pustili les gniti v gozdu.
Les bo moral ven iz gozda, sicer se bodo škodljivci preveč namnožili. Drv bo na pretek, tako ali drugače.
Na pretek ja, samo ali bodo tudi za prodajo?
wink-1.gif

Kaj recimo ovira nekoga, da si naredi zalogo za 5+let in vsako leto odprodaja standardne količine po standardni ceni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ovira ga pomanjkanje skladiščnega prostora. Gotovo bo šlo večino lesa ven, bodo Avstrijci in Italijani dobili poceni les za sekance.
Res pa ni pričakovati, da bodo drva še metali za tabo.

Si pa kar ne predstavljam, da bodo Notranjske hoste poleti zgledale kot Črnivec pred nekaj leti. Samo verjetno bo točno tako.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.134
-8.786
113
Se pravi vse po starem. Les v tujino, doma pa večinoma standardna cena.

No mi imamo itak še ene 50 kubikov podrtega od jesenskega vetra, tako da smo dobri skoraj za 3 leta.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj se dogaja gsm?
Črtice za signal imam presenetljivo dobre, ko pa želim klicati pa mi napiše mobilno omrežje ni na voljo.
Ugasnil, prižgal, nič bolje
Signal imas, ker bazna deluje, nima pa naprej povezave na BSC (GSM) oz RNC (UMTS)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj se dogaja gsm?
Črtice za signal imam presenetljivo dobre, ko pa želim klicati pa mi napiše mobilno omrežje ni na voljo.
Signal imas, ker bazna deluje, nima pa naprej povezave na BSC (GSM) oz RNC (UMTS)

Tetra koristi oddajnike mobilinih operaterjev ali ima svoje repetitorje?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.057
6.256
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Ja..
Lani nam je podrlo cca 50-60m3 na srečo vse v eno smer.
Pri nas kakor gledam je šel večinoma borovec ter kaka smreka. Oz tisto kar ni debeline, plus elektrika..
Je bil pa fotr včer službeno na cesti proti Toškem čelu, pravi da je tam zmetalo po tleh bukovno premera 30+, se pravi kar konkretbe kose. So celo popoldne žagal gor čez.

Saj pri nas tudi take bukve, kostanji padajo, hec je ker je zdravo in to s koreninam vred.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj se dogaja gsm?

Tetra koristi oddajnike mobilinih operaterjev ali ima svoje repetitorje?
Svoje, ki pa so na kolokacijah z nekaterimi mobilnimi operaterji. To pomeni, da ce zmanjka stroma bazni, zmanjka tudi tetri, ce pade prenosna pot bazne, pade tudi od terte. Sej z nekaterimi postajami nekaj casa ni bilo povezave razen po UKV, ki se vedno deluje.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Svoje, ki pa so na kolokacijah z nekaterimi mobilnimi operaterji. To pomeni, da ce zmanjka stroma bazni, zmanjka tudi tetri, ce pade prenosna pot bazne, pade tudi od terte. Sej z nekaterimi postajami nekaj casa ni bilo povezave razen po UKV, ki se vedno deluje.

Stara roba je očitno še vedno najbolj zanesljiva
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
Samo mimogrede koliko je razlika v teži človeka ali gamsa.

''V jutranjih urah so naši oskrbniki opazili sledove obeh risov, izven njune ograde, znotraj živalskega vrta. Ko so jima sledili, so ugotovili, da sta uplenila samca gamsa,'' so zapisali v sporočilu za javnost.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/risa-pobegnila-iz-ograde-v-zivalskem-vrtu-in-ubila-gamsa.html

To je to kar sem govoril, narava mačke je da pleni in ubije vse kar vidi (tudi če ni lačna). Volkeci so raje mrhovinarji in lovijo samo če so lačni, sploh to velja za velik plen.

Samec gamsa, sploh tak zimsko rejen v zoooju ima 50kg+!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.535
113

Pripoved gasilca: "Dobil sem SMS, čez nekaj minut sem pomagal na terenu"

"Začelo se je z dežjem, a nato je kmalu zmanjkalo elektrike. Občina je razglasila izredno stanje, na telefon sem kmalu dobil sporočilo SMS. Vstal sem od mize in se napotil proti zbirnemu gasilskemu centru. Tam smo bili v nekaj minutah v polni gasilski opremi in pripravljeni za pomoč," se vremenske ujme spominja Albert Ponikvar, le eden izmed armade prostovoljcev, ki so Slovenijo v zadnjih dveh dneh reševali iz primeža vremenske ujme.

"Delali smo ves dan, vsaj okrog petnajst ur. Ves čas smo bili v polni gasilski opremi. Čelada in nepremočljiva obleka sta sicer težki, a nudita vsaj nekaj zaščite in udobja. Veliko je bilo tekanja v avtomobil in iz njega nazaj na teren, kar nas je vse utrudilo. Dokler delaš in pomagaš, te naprej rine adrenalin. Utrujenost čutiš, šele ko se ustaviš," se spominja Ponikvar.

Res so carji.
zmaga.gif

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Res so carji.
zmaga.gif

Zato mi ni problem dati par 10€ za koledar. Oni so prvi, ki ti bodo pomagali. (Čeprav upam, da jih nikoli ne bom potreboval)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.055
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

drugače pa jest5 bodo pospravljali ker bodo morali! cena bo nižja...

Kdo bo moral pospraviti?
Kar naj najprej pospravijo tisto iz leta 95/96.
Še ob glavnih cestah leži kup lesa na tleh, ga bodo pa po grabnih ven vlačili?
Malo morgen